'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΩΝΗ ΔΑΜΑΛΑ 2018


Δρ. Αντώνης Στ. ΔαμαλάςΓια μια ακόμα φορά την ημέρα της εορτής του Αγίου Αντωνίου την Τετάρτη 17 – Ιανουαρίου – 2018, στο Ίδρυμα Δαμαλά έλαβε χώρα τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του αδικοχαμένου καθηγητή Αντώνη Δαμαλά. Όπως πάντα η Χιακή παροικία και εκλεκτά μέλη του Πειραιά δήλωσαν την παρουσία τους.
Η καθιερωμένη  επιμνημόσυνη δέηση, στο παρεκκλήσι του ιδρύματος, υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών των αξέχαστων αδελφών Αντωνίου- Ειρήνης – Νικολάου Δαμαλά και των γονέων τους Στυλιανού και Θεοδώρας, σήμανε την έναρξη της εκδήλωσης. Ακολούθως, στην αίθουσα εκδηλώσεων, ο γράφων, διάβασα την ομιλία του κ. Μανώλη Φύσσα, με θέμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΜΑΛΑΣ». Σημειωτέον ότι ο Μανώλης υπήρξε  μαθητής του στα Καρδάμυλα και στη σχολή Μηχανικών Χίου.


καπετάν Μιχάλης Γ. Καριάμης στο βήμα του Ιδρύματος Αντώνη Δαμαλά


Η Χιώτισσα ποιήτρια κ. Μαρία Μπριλή – Καλουτά, διάβασε ποιήματα της, γραμμένα για το ίδρυμα και τους δημιουργούς του.
Ακολούθησε μια κατατοπιστική ομιλία / συζήτηση, μοναδική θα έλεγα του πολυτάλαντου  γλωσσολόγου-καθηγητή φιλολογίας και όχι μόνον  κ. Αλέξανδρου Κόντου,  με θέμα: «Τι έχει πάρει ο Χριστιανισμός από τον Ελληνισμό», ο οποίος στην κυριολεξία, μάγεψε το ακροατήριο .


Αλέξανδρος Κόντος - Έχει μαγέψει το ακροατήριο του - ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΗ ΔΑΜΑΛΑ


Το τελετουργικό συνεχίστηκε  με το με την άξια δημιουργό του ιδρύματος κ. Αναστασία Δαμαλά να απονέμει  τιμητικές διακρίσεις στους αξιόλογους και δραστήριους ανθρώπους του Πνεύματος, των Επιστημών και του Πολιτισμού :  κκ.  Ηλία Φιλιππίδη, Γιάννη Κανατσέλη, Χρυσόστομο Μενεγάκη, Κώστα Παντελόπουλο, καθώς και τις :  κκ. Μαρία Μπριλλή -Καλουτά, Σοφία Μακρογιάννη – Δούκα, για την προσφορά τους στο Ίδρυμα και στην κοινωνία.


Η κ. Μαρία Μπριλλή - Καλουτά απαγγέλλει 


Η εκδήλωση έληξε με το καθιερωμένο κέρασμα. Στα σχετικά φιλικά «πηγαδάκια»  δόθηκε η σε όλους μας η   ευκαιρία να ανταλλάξουμε  ευχές για τη νέα χρονιά και να ευχηθούμε στο Λαμπρό Χιώτικο Ίδρυμα καλή συνέχεια και ευόδωση των σκοπών του και μακροζωία στην άξια δημιουργό του κ. Αναστασία. 

                      Καλή Χρονιά σε όλες και όλους σας.


Μιχάλης Γ.  Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν.ΥΓ: Το κτιριακό συγκρότημα του Ιδρύματος Αντωνίου Δαμαλά , βρίσκεται επί της οδού Αλκιβιάδου 161, στον Πειραιά


ΥΓ : Το άρθρο του κ. Μανώλη Φύσσα για τον αείμνηστο Αντώνη Δαμαλά όποιος θέλει έχει την δυνατότητα να το διαβάσει εδώ :

'' ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΙΛΩΝ '': ΑΝΤΩΝΗΣ  ΔΑΜΑΛΑΣ http://filonparembasi.blogspot.com/2018/01/blog-post_20.html?spref=tw

ΣΑΛΌΝΙ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΏΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Βράβευση εφημερίδας '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' κ. Γιάννη Κανατσέλη ''


Βράβευση κ. Μαρίας Μπριλλή - Καλουτά


Βράβευση κ. Κώστα Παντελόπουλου


Βράβευση κ. Σοφίας Μακρογιάννη - Δούκα


Μ.Καριάμης - Ν. Αρτεμάκης - Σ. Κόλλιας


Κ. Τσιπούρας - Μ. Καριάμης


2 σχόλια:

 1. Μπράβο σας,καλώς επράξατε και το αναρτήσατε.Δεν βλέπω την ώρα να απελευθερωθώ από ωρισμένες εκκρεμότητες και να αφοσιωθώ στην μελέτη ΚΑΙ του δικού του έργου,που αποσπάσματά του τόσο με βοήθησαν να απαντήσω στα ερωτήματα τού Γιώργου Β.Κεφάλα. Μετά με μεγαλύτερη σιγουριά θα μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τους συμπατριώτες που έχουν πολύ περισσότερες γνώσεις γιά το νησί και σιγά σιγά να επικεντρωθούμε στην ιστορία της Βορειοδυτικής Χίου και των χωριών μας.
  Ας μάς είναι πολύκαρπος ο Καινούργιος Χρόνος!

  Κωνσταντίνος Ψυλλίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΔΕΡΦΕ ΜΙΧΑΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΣΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΝΤΩΝΗ ΔΑΜΑΛΑ

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή