'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΔΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑΝ ΣΟΙ ΔΟΥΝΑΙ





Απ΄ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά ....


Αδέρφια μου  
Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε το καλό από το κακό, το άσπρο από το μαύρο. Μακάρι να υπήρχαν σε όλους τους χώρους και τις τάξεις μόνο λαμπρά παραδείγματα. Δεν κυνηγώ την ουτοπία και δεν καταφεύγω για εξωραϊσμό στο ψέμα. Στους ιστορικούς , τους επιστήμονες και τις νέες επιστημονικές μεθόδους απομένει να αποδείξουν την πατρότητα και την εγκυρότητα αυτών όλων των ιστορικών κειμένων . Ο Ψευδό – Ηρόδοτος, πάντα θα παίζει το ρόλο του στη διαμόρφωση της ιστορίας. Σε εμάς όλους, που αγαπάμε αυτόν τον τόπο, απομένει να καταγράφουμε και να προβάλουμε τον ήρωα Έλληνα.

Την Θυσία και αυταπάρνηση για την πατρίδα! Σαν έθνος, από την εποχή των Περσικών πολέμων έως και σήμερα, έχουμε άπειρα παραδείγματα. Στον Μαραθώνα, οι ελάχιστοι Αθηναίοι και οι τριακόσιοι του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, έκαναν την αρχή. Συνέχισαν φοιτητές στο Δραγατσάνι. Ολοκαυτώματα και σφαγές σε Χίο – Ψαρά και Κάσο δεν λύγισαν αυτό τον λαό. Λαμπρύναμε τον κόσμο με Σούλι και Μεσολόγγι. Θα πρέπει να θυμόμαστε και να μη ξεχνάμε πως το «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών», στην πατρίδα μας, αναφέρει ενενήντα χωριά και πόλεις που γνώρισαν την ομαδική διατεταγμένη σφαγή και την συντεταγμένη ναζιστική κτηνωδία των Γερμανών. 

Και όμως τις ημέρες του αγώνα νια την παλιγγενεσία του Έθνους μας ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, όλοι οι Ευρωπαίοι αγωνιούσαν να μάθουν το τι παράτολμο έπραξε και πάλι ο Ψαριανός Ναυμάχος - Πυρπολητής Κωσταντής Κανάρης. Έμεναν δε άναυδοι στο άκουσμα ότι  μόνο από ατυχία δεν κατάφερε να πυρπολήσει τον Αιγυπτιακό στόλο στην Αλεξάνδρεια τον Ιούλιο του 1825. Ας τα ακούν αυτά οι υπερφίαλοι σε δηλώσεις άσπονδοι ανατολικοί γείτονες μας.




ο Μεγάλος Ψαριανός Κωσταντής Κανάρης (1793 - 1877)


Στο αιγαίο μας, εξοπλισμένο εμπορικό καράβι, το πλοίο θρύλος «ΑΡΚΑΔΙ», γνωστό στους εμπόλεμους σαν «Σεϊταν Παπόρ» , καταναυμάχησε και έτρεψε σε άτακτη φυγή τέσσερα τουρκικά, σύγχρονα πολεμικά πλοία. Ταπεινοί ναύτες, έγιναν ναυμάχοι. Πεινασμένοι μα  παθιασμένοι για Λευτεριά, Αθάνατοι Λεβέντες καθαγίασαν με άγιο αίμα και Ιχώρ, άγριες κορυφογραμμές, χαράδρες και οχυρά, ντροπιάζοντας τους στρατούς του «Σιδερένιου Άξονα». Ήταν η εποχή που όλος ο κόσμος θαύμαζε τους Έλληνες και υποχρέωσαν τον Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ (Sir Winston Leonard Spencer - Churchill), να ομολογεί «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»Για να συνεχίσουν στο νησί της Αφροδίτης , στο «Μαχαιρά», «Λιοπέτρι» την «Κερύνεια».

Σταυραετοί στους αιθέρες παρέα με τους Αρχάγγελους του Θεού. Αυτοί μας αντιπροσωπεύουν ! Αυτών το παράδειγμα κρατάμε και κρύβουμε στα τρίσβαθα της καρδιάς και της μνήμης μας. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας του Ελεύθερου Έλληνα . Αυτόν προβάλουμε και ακολουθούμε , πιστοί στο : «ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ» .



«Μολών λαβέ» 480 π.Χ. Θερμοπύλες 

Αδέρφια μου, σήμερα και πάλι, το άλγος της ορθάνοιχτης «Κερκόπορτας», βασανίζει το λαό μας . Τρώει τις σάρκες του Ελληνισμού. Υποχρεώνει τα παιδιά μας να ξενιτευτούν σε αφιλόξενους τόπους για ένα καλύτερο αύριο. Η Ελληνική τραγωδία, σε όλο το μεγαλείο της. Ζούμε μέρες οδύνης και συμφοράς. Κατάντια, ντροπή και απογοήτευση. Χαλεπές μέρες πτώσης. Γενικό ξεπούλημα αξιοπρέπειας και κόπων μιας ολόκληρης ζωής. 

Προς θεού αδέρφια..... Μην το βάλουμε κάτω !

Ψηλά το κεφάλι .... Έλληνες είμαστε. Τους κοιτάμε κατάματα και τους λέμε ξανά τα λόγια του τελευταίου μαρτυρικού αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσατντίνου Παλαιολόγου ... : «Το δε την Πόλιν σοι δούναι, ουτ’ εμόν εστί ούτε άλλου των κατοικούντων εν αυτή ..... Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών». Προσθέτοντας τα διαχρονικά λόγια του αρχηγού των τριακοσίων στις Θερμοπύλες  ... Μολών Λαβέ ... !!!! 



Κωνσταντίνος_ΙΑ΄_Παλαιολόγος- Δραγάσης - ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς"  (1405 - 1453)


Μη ξεχνάτε... από Χιλιετίες ζούμε εδώ. Εδώ θα ζήσουμε παντοτινά εις τους αιώνες των αιώνων , τούτη τη γη, θε να πατούμε .
Υποσχόμαστε ότι την Αγία Πατρίδα μας, μόνο στα Παιδιά μας θα την παραδώσουμε και σε κανέναν άλλον ...!

Αδέρφια μου, κόντρα σε όλες, τις Σειρήνες του κακού και τις Κασσάνδρες, εμείς, κρατάμε πεισματικά αναλλοίωτα την ταυτότητα, τα πιστεύω, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα μας !

Δεν το ξεχνάμε ... Περήφανοι Έλληνες είμαστε ...!!!!










Μιχάλης Γ. Καριάμης



Πλοίαρχος Ε.Ν
Ενεργός Έλληνας Πατριώτης



*                              *                              *                              *                              *                              *



ΥΓ.  : Άσβεστο Κερί  και Αιώνιο Μνημόσυνο στον Εθνομάρτυρα συνονόματο Παππού μου ο οποίος χάθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης μας.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ... !!!



Μιχάλης Γ. Καριάμης - Λίλικας (ΚαριαμοΜίχαλος ή Σαντούρης) Ποταμιά Χίου 1869 - Σμύρνη 1922





10 σχόλια:

  1. Αυτή η Πατρίδα είναι δικιά μας και μόνο !!!!! Κανένας δέν μπορεί νά τήν πάρει όπως λέτε καί εσείς μόνο τα παιδιά μας !!!!! Νά έχετε μία Ευλογημένη εβδομάδα Καπετάν Μιχάλη .!!!!

    Kyriakoula Melis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ καπετάν Μιχάλη αυτά είναι τα πιστεύω που κάνουν τους Έλληνες ξέχωρους-πόσοι όμως ασπάζονται αυτές τις αρχές και αξίες?η Ελλάδα κινδυνεύει περισσότερο από εσωτερικούς εχθρούς που με λόγια και έργα κονιορτοποιούν ότι αξία διακρίνει τον άνθρωπο από τα ζώα-η οικονομική κατρακύλα δεν αφανίζει ένα λαό αλλά η διαφθορά και η ηθική κατάπτωση-τα κοινωνικά περιττώματα που κυριαρχούν χαίρονται ανεπαίσθητα καλύπτοντας με αρκετή ποσότητα σιέλου και κονιορτού τα ανομήματα τους.-

    Zois Lekatsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΙΧΑΛΗ!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΦΤΑΜΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ

    ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙΤ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ

    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρενα Λαγογιαννη-Ρες - - - ΛΑΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ ΛΑΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε κανέναν Κερατά δεν δίνουμε ΤΊΠΟΤΑ . Ότι και να κάνουν οι Προδότες !!

    Νικόλαος Ταχλιαμπούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ κύριε ΚΑΡΙΑΜΗ,
    Σας ευχαριστώ γιατί με καθιστάτε πάντοτε κοινωνό τής σκέψης και τής δράσης σας που προβάλλει παράλληλα και τη σημασία γεγονότων που συνδέονται με τη ναυτοσύνη, την οποία και γνωρίζετε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
    Προσπαθούμε σήμερα, γιατί πιστεύουμε ότι οφείλουμε στο ατομικό και υπερατομικό χθες και αύριο.

    Αυτό κάνετε με το άρθο σας, αυτό επικροτούμε.

    Επ' ευκαιρία παραθέτω την προ εξαετίας ομιλία μου:

    Το μήνυμα τής 29ης Μαΐου 1453: Πομποί και δέκτες τού μηνύματος. Επετειακή ομιλία στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών τού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (29.5.2012):

    http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/catehism/theologia_zoi/themata.asp?cat=afier&NF=1&contents=contents_Poli.asp&main=Poli&file=1.htm

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς
    Λ. Δελλασούδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Σας ευχαριστώ καπετάν Μιχάλη για το πολύ ενδιαφέρον σας άρθρο Το δε την Πατρίδαν σοι Δούναι που είχατε την καλοσύνη να μου στείλετε.
    Είχα καιρό να διαβάσω άρθρο σας. Άξιζε τον κόπο η δημοσίευση του.

    Καλό βράδυ

    κ. ΤΑΣΣΩ ΓΑΪΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τί λέτε καπετανιε μου? Δεν μάθατε τα νέα? Επροταθηκε για Νόμπελ Ειρήνης ο Αλ6ης....Δεν παίζουμε μ αυτά....Όλοι φταίμε καπτα Μιχάλη μου γιατί είμαστε αμνημονες και ανιστόρητοι....Γιατί ποτέ δεν καταφέραμε σαν Έλληνες κ όχι σαν μονάδες να συνεννοηθουμε για το κοινό καλό μιας και μοναδικής πατρίδας...

    Rena Papadopoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξαναδιαβάζω και πάλι λέω "μπράβο Καπετάνιε". Λόγια απλά, αληθινά ! Κάνε μας συχνά επαναλήψεις, μέχρι να τα καταλάβουμε.

    Γιώργης Καλλέργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή