'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΙΛΩΝ ΧΙΩΤΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ




Ο δρυς έξω από τον Άγιο Γιάννη των Καθολικών Φωτογραφία Βλάση Μελαχροινούδη
              Αρχείο Δ. Μελαχροινούδη - - -Από το Περιοδικό «Δάφνη» τεύχος 14 Ιούλιος 2005


Την Τετάρτη της 27ης Ιουνίου στις επτά το απόγευμα έγινε μια υπέροχη εκδήλωση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία της Περιφερειακή Διοίκησης Χίου και τους «Φίλοι της Χλωρίδας» με θέμα «Τα υπεραιωνόβια δέντρα της Χίου» και αντικείμενο την  ελιά, το λάδι αλλά και τους φυτικούς Μαθουσάλες του Μυροβόλου νησιού μας. Ομιλήτρια ήταν η κ. Αλεξάνδρα Ροζοκόκη - Διευθύντρια Έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα της η «Ελιά στον Όμηρο».


Δρ. Αλεξάνδρα Ροζοκόκη



Πλαισιωμένη από την  «Αγία Τριάδα της Χιακής χλωρίδας», όπως εύστοχα τους χαρακτήρισε η κ. Ευαγγελία Μελαχροινούδη, αποτελούμενη από τους κκ.   καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη, Παντελή Σαλιάρη και τον γράφοντα (καπετάν Μιχάλη Καριάμη) . Μπροστάρηδες για πολλοστή φορά  στις επάλξεις του αγώνα, με την απατηλή ελπίδα μήπως μας βαρεθούνε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι και κινήσουν τα νήματα της επίλυσης των λιμναζόντων θεμάτων και πάψουν με την χαρακτηριστική αδιαφορία του να πληγώνουν τα δέντρα που αγαπήσαμε. 

Παντελής Σαλιάρης

Η διακεκριμένη ομιλήτρια, γνωστή στο Πανελλήνιο για το έργο και την προσφορά της, με λυτό και κατανοητό λόγο, αναφέρθηκε διεξοδικά  στη χρησιμότητα της ελιάς και του λαδιού από τα αρχαϊκά χρόνια. Γνωστή στο Χιακό κοινό, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο κ. Παντελής Σαλιάρης επικέντρωσε την ομιλία του με το παράπονό την αδιαφορία της Διεύθυνσης  Δασών στους  πρίνους της περιοχής Φλώρι του  Αίπους, ηλικίας πιθανόν 2000 - 3000 ετών.

καπετάν Δημήτρης Μελαχροινούδης <<ΝΟΤΙΟΧΩΡΟΥΣΗΣ>>

Ο καπετάν Δημήτρης Μελαχροινούδης,  τόνισε με έμφαση τους πολλαπλούς κινδύνους που διατρέχουν την ελιά Λιβεράνι και ζήτησε την προστασία της.  
                         
Στη δική μου Παρέμβαση, ειπώθηκαν   τα κάτωθι… :

«Φίλες και φίλοι

Σεβαστό  ακροατήριο

Κυρία και κύριοι ομιλητές

Ευχαριστώ πολύ για την άκρως τιμητική παρουσία σας σε αυτήν εδώ την κυψέλη πολιτισμού του Μυροβόλου νησιού, μα και του Αιγαίου μας.
Πιστέψτε με, θα ήθελα αυτή εδώ η ομιλία να διεξάγονταν κάτω από άλλες συνθήκες. Να σας έλεγα το ιστορικού της ύπαρξης του πρίνου της Κυδιάντας.  Να σας πω τις παιδικές θύμισες μου. Το πώς και από ποιους άκουσα για πρώτη φορά, την ηλικία αυτού του δέντρου που ξεπερνά τα τέσσερις χιλιάδες χρόνια ύπαρξης. Το πώς και γιατί τραυματίστηκε και κόπηκε στα δύο την νύχτα της Ανάστασης του 1913.

καπετάν Μιχάλης Γ. Καριάμης

Να έλεγα λόγια χαράς και αγαλλίασης . Λόγια  δικαίωσης αγώνων δεκαετιών. Τα σχέδια μας για το αύριο του «Πρίνου του Άγιου Γιάννη της Κυδιάντας και των άλλων δυο δέντρων της Χίου μας. Του «Δρυ του Ορφανίδη», στα Σκλαβιά και της «Ελιάς του Μελαχροινούδη» ή «liverani» στην Καλλιμασιά.
Δυστυχώς… στέκομαι μπροστά σας, αποσβολωμένος. Όχι για να πω για τον αγαπημένο μου πρίνο, την λαογραφική αξία  και την ιστορία του, μα για να εκφράσω την συγκεκαλυμμένη αγανάκτηση και οργή μου. Δεν θα σας εξιστορήσω για τις χιλιετίες της περήφανης παρουσίας του στην Άγια Μάνη Γη. Ούτε για πόσες πολιτιστικές παραστάσεις και θεατρικά έργα, έλαβαν χώρα κάτω από την φυλλωσιά του.         
Δυστυχώς σε αυτή την πατρίδα ζούμε.

Ένα μικρό παράδειγμα για να γίνω κατανοητός.   Η μικρή Κύπρος, στην εσχατιά του Ελληνικού κόσμου έχει αναγνωρίσει  ως μνημεία της φύσης διακόσια (210) δέντρα, σε αντίθεση με την μίζερη πατρίδα μας, η οποία το έχει κάνει μόνο για εξήντα (60) από αυτά.


καπετάν Μιχάλης Καριάμης - ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ


Πονώ και άθελα μου δακρύζω γιατί αγαπώ υπέρμετρα αυτή την Μάνα Πατρίδα. Δυστυχώς όμως, δεν μπορώ πλέον να κάνω, μαζί με τον συνοδοιπόρο μου καπετάν
Δημήτρη Μελαχροινούδη, σχέδια για το αύριο. Για την αξιοποίηση και την προβολή του ονείρου και των πιστεύω μου. Κατέρρευσαν  όλα από αδιαφορία, μαζί με το λαβωμένο δέντρο.


Το οικτρό απομεινάρι του άλλοτε τεράστιου δέντρου του <<Πρίνου στον Άγιο Γιάννη της Κυδιάντας (στη Χίο)>>


Βρίσκομαι κοντά σας, όχι για να σας πω όσα κατάθεσα μέσω του τύπου της τηλεόρασης και των ραδιοφωνικών σταθμών, όλα αυτά τα χρόνια. Βρίσκομαι κοντά σας  για να τιμήσω με την ταπεινή παρουσία μου τους κκ Παντελή Σαλιάρη και καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη. Να ευχαριστήσω τον Χιακό τύπο. τα ηλεκτρονικά Χίωτικα ΜΜΕ την ΕΡΑ Αιγαίου την ΕΡΤ3 την κ. Δήμητρα Λαχουρή τον φίλο Δημήτρη Φρεζούλη και όσους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες είχαν την υπομονή να αφιερώσουν τον πολύτιμο χρόνο τους. Να μας ακούσουν υπομονετικά και να μας δώσουν υποσχέσεις και ελπίδα.
Δεν ξεχνώ να αναφερθώ στην πολύτιμη παρουσία του blog « ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ». Δεν ξεχνώ τον αγώνα του αδερφικού μου φίλου Μανώλη Γ. Φύσσα για τα φυτοφάρμακα.
Τέλος Δημόσια λέγω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον «μοναχικό καβαλάρη» του πολιτισμού της Χίου κ. Βαγγέλη Ρουφάκη, μα το περιοδικό του «ΔΑΦΝΗ» για τις σημαντικότατες παρουσιάσεις των δέντρων μας, στις πάντα φιλόξενες σελίδες του.
Καταπνίγοντας την οργή με το δάκρυ, σβήνω για πάντα τα σχέδια και τα οράματα μου. Σκύβω απογοητευμένος την κεφαλή και οδεύω ανήμπορος, πλέον, προς το τέλος του βιολογικού μου δρόμου, ξεχνώντας για πάντα όνειρα και προσδοκίες. Μετά την πλανεύτρα θάλασσα που αγάπησα παράφορα και αυτή με πέταξε σακάτη στην στεριά, με πούλησαν άνθρωποι και αρχές που έργο είχαν να κάνουν πράξη αυτά που έτοιμα και χωρίς κόστος προσφέραμε.
Οικτίρω τον αθώο και αφελή εαυτό μου γιατί πίστεψα πολλούς που δεν έπρεπε και εξαπατήθηκα. Μα να και η κατάντια αυτού του τόπου, της δύσμοιρης πατρίδας μας.

Ταπεινά σας ευχαριστώ
Συγχωρέστε με αν σας κούρασα
Μιχ. Καριάμης»

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρέμβαση του κ. Λευτέρη Πυκνή ο οποίος μίλησε για τα <<παιδιά της ελιάς Λιβεράνι>>



Λευτέρης Πυκνής



Σαλόνι Φωτογραφιών :


ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Χίου.


η κ. Ευαγγελία Μελαχροινούδη




Β. ΡΟΥΦΑΚΗΣ - Π. ΣΑΛΙΑΡΗΣ - Μ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ - Μ. ΦΥΣΣΑΣ - Σ. ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ - Λ. ΠΥΚΝΗΣ

Λ. ΠΥΚΝΗΣ - Κ. ΑΜΠΑΝΟΥΔΗΣ - Δ. ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ - Γ. ΖΩΦΟΣ - Μ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ - Μ. ΦΥΣΣΑΣ - Β. ΡΟΥΦΑΚΗΣ


Δ. ΦΡΕΖΟΥΛΗΣ - Μ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ

Μ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ - Γ. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ


Φ. ΚΑΡΙΑΜΗ - Γ. ΣΙΔΕΡΙΔΗ 
ΣΤΕΦ. ΚΟΒΕΡΗΣ - Χ - ΜΑΤΡ. ΚΟΒΕΡΗ 









24 σχόλια:

  1. Κρίμα που μιά τέτοια εκδήλωση δεν την πήρα είδηση. Κρίμα.

    Γιώργης Καλλέργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Δεν τα εγνώριζα,δεν τα ήξερα,δεν τα είχα ακούσει μέχρι τώρα.
    Σας ευχαριστώ και πάλι.

    Κωνσταντίνος Ψυλλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο σου καπετανιε που συμμετέχεις σε όλα

    Margaritis Motsenigos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΤΗ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ...


    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχομαι οπως πραγματοποιηθει το ονειρο μας και να σωθουν ολα τα δενδρα της χιωτικης πανιδας συγχαρητηρια

    Μυρόπη Αργυρούδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα! Πολλά χρόνια θα ζήσετε. Τώρα σας σκεφτόμουν. Την συγκίνηση που βγάλατε στο Ομηρειο.

    Galatia Paradisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα (μετά από 10 ημέρες) απαντώ, ευχόμενος να είσθε υπεραιωνόβιοι, όπως η ελιά τού κ. Μελαχροινούδη, και να συνεχίζετε με το ίδιο πάντοτε φρόνημα τους αγώνες σας.
    Σε πρώτη ευκαιρία θα κινηθώ προς άλλη κατεύθυνση, μήπως βρω ουσιαστικό ενδιαφέρον.

    Λ.Γ. Δελλασούδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή σας μέρα καπετάν Μιχάλη.
    Ναι, έχετε απόλυτο δίκιο.
    Θλίψη, μελαγχολία, απογοήτευση πράγματι θα νοιώθετε με όλα αυτά τα τραγικά...
    Όμως μήπως να τα βάλετε στην άκρη για λίγο;
    ....
    Λοιπόν, την υγεία σας σωματική και πνευματική για να σας καμαρώνουμε όλοι για πολλά πολλά χρόνια... ιδίως τα εγγονάκια σας. τι πρότυπο θα έχουν; τους 'αυτούς';
    Σαφώς όχι. Αλλά Εσάς!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Τις ευχές μου... !

    κ. Τασσώ Γαΐλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Υπάρχει Ελπίς» έλεγε ο Α.Σαμαρακης στο απόγειο της Χούντας των Συνταγματαρχών. Υπάρχει Ελπίς σου λέω κι εγω,ο μικρός, μέσα στη πίκρα μου με όλα αυτά που βλέπω και ακούω κάτω στη πατρίδα. Υπάρχει, γιατί η μαγιά είναι καλή. Τι κι αν σκουλήκιασε
    το ζυμάρι από τα παράσιτα, στο τέλος, θα βγει ψωμί αρίστης ποιότητας. Εδώ θα σου θυμίσω κάτι άλλο. Από τους Άθλιους του Ουγκώ. Την επανάσταση του Παρισιού την εκπόνησαν νεαροί εργάτες και φοιτητές, μα καθοδηγητής και μπροστάρης ήταν ο γερο - Μαμπέφ, εκείνος που έπεσε πάνω στις λόγχες της εθνοφρουράς κρατώντας τη σημαία και φωνάζοντας « εμπρός πολίτες για τη δημοκρατία» Τι θέλω να πω; Αφού η μαγιά είναι καλή κι αφού είμαστε άξιοι να φέρνωμε τον τίτλο του πατέρα, ο σπόρος μας θα βγει καλύτερος και θα τους καταπιεί όλους. Θα το δεις μια μέρα θα γίνει. Το δίκιο λέει ο Καζαντζακης «υποφέρει στη αρχή μα στο τέλος πάντα θριαμβεύει. «Μην απογοητεύεσαι λοιπόν και μην απογοητεύεις αυτούς που σε έχουν θεό τους. Το σπόρο σου...Στο τέλος θα νικήσουμε γιατί είμαστε το δίκιο..

    Nicholas D. Chatzimanolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσο εχεις διπλα σου ανθρωπους που σε πιστευουν και τους πιστευεις προχωρας..

    Ελενη Ανδρεαδακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν το βάζουμε κατω. Πάμε Μιχάλη προσδοκώντας πάντα το καλύτερο. Καλημερα

    Dimitris Kafetzis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταλαβαίνω ότι δεν ψάχνεις για δίκιο αλλά για το χάσιμο τής κοινωνίας μας, τού σήμερα και τού αύριο!

    Elias Krikonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρηγαινα Παππη - - - Καλημερα !!! Σοφα τα λογια σου καπτ.Μιχαλη!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλλά.... καπετάνιο φιλε συμπατριώτη..... Είναι όπως είπε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι υπάρχει μαγιά άριστης ποιότητας.... Και θα βρεθεί κι ο μάστορας με τα σωστά υλικά.... Είναι το DNA Της φυλής μας αυτό.... ελπίζω και αρα υπάρχω.... κι εγω νιώθω παραπεταμενος στα στερνα μου... Αλλά ειμασθε όρθιοι....
    Καλημέρα κ. Πλοιαρχε
    Και ο Θεός θα την καμει.
    Έτσι κσπετανιο μου.....
    Το καράβι μας έχει καπετάνιος αρίστους η μαγιά και φύτρα εισασθε σεις....

    Xiotis Xiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οχι τόση απαισιοδοξία απο έναν απο τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους που γνωρισα τον τελευταίο καιρό. Που με εχει κανει να γελάσω και να μάθω τοσα πολλα πραγματα. Δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας γιατι τότε ειναι που χαθήκαμε.
    Συνεχίστε ....χρειαζόμαστε θετική ενέργεια....για να διώξουμε την αρνητική. !!!!!

    Markella Kyros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπέρα στους Φίλους . Κάπτεν Μιχάλη Όχι ηττοπάθεια . Όσο αναπνέω .Ελπίζω . Ας Ελπίζουμε ως άλλος Φοίνικας να ξαναγεννηθούμε από της Στάχτες μας, Στην κυριολεξία . Αλίμονο σε Αυτούς που Άδικα χάθηκαν . . Να δίνουμε Κουράγιο και ελπίδα στους Νέους . Να
    συνεχίσουν τον Αγώνα . Να είστε Όλοι καλά !!Αγάντα

    Νικόλαος Ταχλιαμπούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Για να γίνουμε καλύτεροι για να μάθουμε από τα λάθη μας. Και μην σκέφτεσαι βιολογικές δυσες να σκέφτεσαι μόνο ανατολες, έτσι μόνο θα φωτίζει για πάντα ο ήλιος. Όσο για τον φουρναρει ,φαίνεται δεν πεινάσει ακόμα,όταν πεινάσει θα ζημωνει και συγχρόνως θα χτίζει και τον φούρνο.Κοιτα να είσαι εσύ καλά γιατί άνθρωποι σαν και σένα και την παρεουλα σου μας είναι πολιτιμοι και τους θεμε στον κόσμο αυτό και όχι στις αναμνήσεις μας.

    Galatia Paradisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε ευχαριστώ πολύ Νικόλα Χατζημανόλη για τα Σοφά σου Λόγια ....Δίνουν κουράγιο σε έναν αιώνιο αγωνιστή τη στιγμή της κάμψης του.Πιθανά αδερφέ αυτή η κάμψη να είναι αυτοάμυνα...Συντήρηση δυνάμεων σε στιγμή απελπισίας. Δυστυχώς αδερφέ... Δέχτηκα καίρια χτυπήματα που με λύγισαν ...Πρώτα το σπάσιμο του Πρίνου του Άγιου Γιάννη από αδιαφορία των ΑΝΆΛΓΗΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ των καθ΄ ύλην αρμοδίων. Μετά ήλθε η τραγωδία με την εκατόμβη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας ...Νικόλα... η οικογένεια του Γιώργη μου, ήταν λίγα οικοδομικά τετράγωνα από τον χώρο της φρικαλεότητας ... Λύγισα αδερφέ...Δες τη συμπεριφορά των πολιτικών μας ταγών...Αυτοί που έφεραν την Ελλάδα και το Λαό της σε αυτή την κατάντια και δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν ένα στοιχειώδες συγνώμη ...Αυτοί που έφεραν τον Τσίπρα στην εξουσία ..κουνούν το δάχτυλο σε όλους μας και αδιάκοπα κουράζουν σαχλαμαρίζοντας. Ανάλγητοι επαγγελματίες της πολιτικής που δεν αρθρώνουν λέξη για την πατρίδα αλλά κομπορρημονούν μόνο για την πάρτη τους και την επιβίωση τους...Και εμείς η φανατισμένη απαίδευτη μάζα πως αντιδρούμε .....Αυτά όλα με λυγίζουν Νικόλα και με κάνουν μα πιστεύω ότι δεν υπάρχει ελπίδα....ΧΘΕς Ο ΓΙΌς ΜΟΥ είπε ... «Πατέρα μου έδωσες μου δίδαξες τα πάντα και σε ευχαριστώ Πατέρα μου....Σου κρατώ κακία και είναι το μόνο μου παράπονο που δεν μου πέρασες την ιδέα να φύγω πολύ νωρίς από τούτο τον τόπο γιατί έχω από πίσω μου παιδιά ...ΠΑΤΈΡΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΊΖΩ ΕΥΘΎΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ» Βρες μου εσύ λόγια να του απαντήσω .... Νικόλα μου, εκτός από εσένα θέλω να ευχαριστήσω την κ.Galatia Paradisis Ελένη Ανδρεαδάκη Άντζελα Χαρτοφύλακα Χαρουλα Μορτογλου Ρηγαινα Παππη Αννυ Λιγνού (Anny Lignou) Γιώργης Φράγκος ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΥΣΣΑΣ Alexander Karamouzos Νικόλαος Ταχλιαμπούρης (Nick Tachliabouris) Xiotis Xiou Dimitris Kafetzis Yiannis Economou Elias Krikonas Σταυρος Τσιμπουκας που με στήριξαν την ώρα της πτώσης μου για να μη διαλυθώ.... Προτιμώ όμως να μου κόψουν την κεφαλή παρά να σκύψω υποταχτικά ...ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και δεν ελπίζω τίποτα από αυτούς Ελπίζω μόνο σε ελάχιστους εκλκτούς -ταπεινούς - απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας μας... για να πορευτώ αντάμα τους στο δύσκολο - αδιέξοδο στρατί που μας οδήγησαν Ένα ξεχωριστώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον συνοδοιπόρο και Μέντορα μου τον καπετάν Dimitris Melachrinoudis :) Ο Σωτήρας Χριστός που γιορτάζει σήμερα ας μας σώσει.... :) ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    Καπετάν Μιχάλης Γ, Καριάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βορειοχωρούση Αδερφέ μου..Nicholas D. Chatzimanolis Markella Kyros Xiotis Xiou Kostas Antoniadis Alexander Karamouzos Dimitris Kafetzis ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΥΣΣΑΣ Καλό σας απόγευμα καλή μου Συμπατριώτισσα και εκλεκτή παρέα μου...Απευθύνομαι κυρίως στον Βορειοχωρούση αδερφό μου Nicholas D. Chatzimanolis ..Όχι για το όπως πάντα ουσιώδες σχόλιο του ... το οποίο άλλωστε εκφράζει και την τεράστια πολιτιστική του κουλτούρα (και τον ευχαριστώ) αλλά κυρίως διότι με παρακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια.... Αδερφέ μου Νικόλα ..θυμάσαι πως τελειώνω ΠΑΝΤΑ τους λόγους μου από βήματος .... Καλώ τους Έλληνες να μη σκύψουν κεφάλι ... Έστειλα στον σεβαστό μου φίλο Xiotis Xiou τον από βήματος Παλαιάς Βουλής λόγο μου ο οποίος όπως, .σχεδόν, πάντα τελειώνει με ελαφρές τροποποιήσεις ως εξής << Οι μέρες βρίσκουν το καράβι «ΕΛΛΑΔΑ» σε αντιμονή. Κουράγιο για να φτάσομε στο λιμάνι της ποθητής Ανάστασης. Ως τότε όμως μην λυγίσετε …Αδέρφια μου… Ψηλά την Κεφαλή μην τους κάνετε το χατίρι να σκύψετε Έλληνες Είμαστε. Όπως πάντα εμείς στο τέλος θα είμαστε Νικητές>> .....Τίποτε άλλο

    καπετάν Μιχάλης Γ. Καριάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΗΜΕΡΑ 🙂 ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 🙂 ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ

    Άντζελα Χαρτοφύλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή