'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ - ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Υπακούοντας στο κάλεσμα δύο, υπέροχων κυριών, και της καρδιάς μου, για μια ακόμα φορά τα βήματα μου με οδήγησαν στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων εντός του ευαίσθητου χώρου του «ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ  Ψ.Ν.Α ». Από πολύ ενωρίς  οι Χιώτες της Αττικής, έδωσαν έντονη την παρουσία τους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου. Η μικρή εκκλησιά, γέμισε ασφυκτικά. Το τυχερό εκκλησίασμα απόλαυσε μια Θεία μυσταγωγία, υπό τους ήχους μιας ομάδας καλλίφωνων ψαλτών επί κεφαλής των οποίων ηγείτο ο καλλικέλαδος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και επί σειρά ετών Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Στέφανος Χρήστου. 


Στυλ. Μιχαλάκης - Αν. Τριπολίτης - Στέφανος Χρήστου  .......

Αντάμα με  όλους τους εκλεκτούς συμπατριώτες μας, οι κ. Δ. Λιγνός, Α. Τριπολίτης, Γ. Λιβανός. Η δέσποινα των γραμμάτων κ. Πόπη Χαλκιά – Στεφάνου. Οι Πρόεδροι Χιώτικων Συλλόγων Αττικής κκ Κ.Μαλαχιάς - Χίων Ελευσίνας. Κ. Κουμελάς - Καλλιμασιωτών . Ευ. Μέλης - Δαφνώνα. Ο γράφων, πρόεδρος του Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού. Υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δήμου Χαϊδαρίου και άλλοι. Του εσπερινού, χοροστατούσαν ο σεβάσμιος ιερέας του ιδρύματος και ο πατέρας Γεώργιος Φραγκιαδάκης εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου , Ψαρών και Οινουσσών κκ Μάρκο τον χαιρετισμό του  οποίου και ανέγνωσε
Μετά το πέρας του εσπερινού και της αρτοκλασίας, ακολούθησε περιφορά της εικόνας. 

Εν συνεχεία, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της εκλεκτής συμπατριώτισσας, συγγραφέως κ. Αγγελικής Συρρή – Στεφανίδου, με τίτλο «Λες και ήταν χθες ....». Η βιβλιοπαρουσίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό της αεικίνητης προέδρου του Συλλόγου Πυργούσσων Αττικής κ. Μαρίας Μπρη – Παπαμακάριου στην οποία αρμόζουν πολλά μπράβο καθώς και στην θυγατέρα της την Κυριακή. Ο πάντα σεμνός και ταπεινός κ. Ισίδωρος Πρώιος, πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ιδρύματος, χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχήθηκε συνέχεια και μακροζωία στο ΨΝΑ του Χαϊδαρίου. Δράττομαι της ευκαιρίας να προσθέσω ότι είναι ιερή υποχρέωση, όλων των Χίων, να τιμούν με την παρουσία τους κάθε εκδήλωση του «ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ». Οι ημέρες είναι άσχημες και όχι ευοίωνες για το μέλλον του. 


Η Πρόεδρος των Πυργούσων Αττικής κ. Μαρία Μπρη Παπαμακάριου - Ι. Μιχαλάκης - Αγγελική Συρρή - Στεφάνου

Η παρουσία όλων μας και τη των ηχηρών επωνύμων είναι φραγμός στα κακόβουλα σχέδια και στις σκέψεις των κρατούντων. Ας αποτρέψουμε το κακό πριν συντελεστεί. Μετά από παρέλευση αρκετών ετών είδα αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη. Πολλοί έμειναν όρθιοι και άλλοι έμεινα εκτός αιθούσης. Λιγόλογη και εμπεριστατωμένη η παρουσίαση του βιβλίου από τον κ. Ιωάννη    Μιχαλάκη, μαχητή και εργάτη του λόγου και της κοινωνικής καταγραφής των συμβάντων της Αμανής , της  Χίου αλλά και του Ελληνισμού των Η.Π.Α πάντα σεμνή και με ιδιαίτερο βάρος η παρουσία του. Αποσπάσματα του βιβλίου της, διάβασε και η προικισμένη συγγραφεύς. Ακολούθησε κέρασμα στην ευρύχωρη αίθουσα υποδοχής, έτσι δόθηκε η ευκαιρία αναθέρμανσης σχέσεων και γνωριμιών μεταξύ των καλεσμένων. 


Μαρία Πρώιου - Φωτεινή Καριάμη - Μιχ. Καριάμης - Αγγελική Συρρή Στεφανίδου - Δημ. Λινός

Το μόνο άσχημο που επισκίαζε στην όλη άρτια  και 'άψογη εκδήλωση, το άγχος και η στεναχώρια πολλών από εμάς, διότι την ίδια ώρα, σε άλλο σημείο των Αθηνών, η ακούραστη Χιώτισσα Φιλόλογος /ερευνήτρια κ. Στέλλα Τσιροπινά, παρουσίαζε την νέα της εργασία με τίτλο «Η Θεατρικότητα των Χιακών εθίμων του εορτολογίου ». Καλοτάξιδα και τα δυο πονήματα των δύο πανάξιων κυριών . Δεν θα κουραστώ να τονίζω την έλλειψη συντονιστικού οργάνου των Χιακών εκδηλώσεων. Είναι αμαρτία στο σύνολο των 360 ημερών του χρόνου, να συμπίπτον οι ελάχιστες εκδηλώσεις που λαβαίνουν χώρα στην Αττική. Το τονίζω με έμφαση είναι αμαρτία. Οι επικείμενες εκλογές, μεταθέτουν τον ετήσιο  εορτασμό του Αγίου Ισιδώρου στον Λυκαβηττό, εκ μέρους της ΟΧΣΑ για την 1 ιουνίου. Υποχρέωση όλων μας να τιμήσουμε την χάρη του στη μεγάλη Πανχιακή πανήγυρη . Και του χρόνου με υγεία και χαρά. 


Αγγελική Συρρή Στεφανίδου - Ισίδωρος Πρώιος - Στέλιος Μιχαλάκης - Δημήτριος Λινός 

Η χάρη και η βοήθεια του Αγίου Ισιδώρου στα σπίτια και τις οικογένειες όλων μας.

Μιχάλης  Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε. Ν


Στ. Μιχαλάκης - Ισίδ. Γιαννακής - Μιχ. Κούτελος


ο Πρόεδρος του ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ Ψ.Ν.Α κ. Ισίδωρος Πρώιος ο κ. Ιωάννης Μιχαλάκης  παρουσιάζει το βιβλίο - η πρόεδρος των Πυργούσων Αττικής κ. Μαρία Μπρη  Παπαμακάριου


Μαρία Μπρη Παπαμακάριου - Ιωάννης Μιχαλάκης - Αγγελική Συρρή Στεφανίδου Φωτεινή Καριάμη - Πόππη Χαλκιά Στεφάνου - Μαρία Στεφάνου - Μαρία Μπρη Παπαμακάριου Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου