'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ Ο «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»







Σύμφωνα με τον μεγάλο  μας νομοθέτη Σόλωνα  «Γηράσκω δ’  αιεί πολλά διδασκόμενος ».  Κάνοντας πράξη τα λόγια του γνωμικού, ο  «Ναυτικός Σύλλογος Κορυδαλλού», αρκετά από τα μέλη του, ο γράφων και όχι μόνο, μάθαμε ότι η 14η Νοεμβρίου , είναι χαρακτηρισμένη σαν : «Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη».  Ο απερχόμενος πρόεδρος , καπετάν Γιώργης Μαυράκης και σύσσωμο το Δ.Σ του  συλλόγου μας υλοποιώντας πρόταση του κ. Δημητρίου Κεφάλα του «Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού», διοργάνωσε στα γραφεία μας (ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 25,  Γ ΄ όροφος), ημερίδα με θέμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΔΙΑΒΗΤΗΣ». Σε αγαστή συνεργασία με τον ευεργέτη μας Δήμο Κορυδαλλού και την  Μ.Κ.Ο. CIVIS plus.



Τα πάντα φιλόξενα γραφεία μας, είχαν προετοιμασθεί ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας τέτοιας  εκδήλωσης.  Εισηγητής του θέματος, η κ. Αλεξάνδρα  Σ. Λιτσαρδοπούλου, μια θαυμάσια επιστήμων, κλινική Διατροφολόγος- Διαιτολόγος μαζί με το επιτελείο της. Την εκδήλωση τιμούσαν με την παρουσία τους από πλευράς Δήμου ο κ. Γρηγ. Γουρδομιχάλης (περιβάλλοντος). Γρηγ. Δρακόπουλος , της Μ.Κ.Ο CIVIS Plus. Μελέτης Γεράσιμος, παλαίμαχος ναυτεργάτης συνδικαλιστής ο κ. Δημήτριος Κεφάλας, του "Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού " και φυσικά όλα τα μέλη και φίλοι του συλλόγου που από πολύ νωρίς κατέκλυσαν την αίθουσα .  Το θέμα, της ημερίδας, άκρως επίκαιρο για ανθρώπους της ηλικίας μας. Η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα μεγάλου ενδιαφέροντος και γενικής εφορίας. Η απορίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι ενστάσεις, κόντρα στις υποδείξεις και τις συμβουλές της χαμογελαστής εισηγήτριας πολλές φορές χάρισαν γέλιο και έκαμαν την ατμόσφαιρα πολύ φιλική και οικεία, στο σύνολο των συμμετασχόντων. Με το αναρτημένο πανό της CIVIS να δίνει το μήνυμα «ΆΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ το έχει ΑΝΑΓΚΗ», μάθαμε πολλά και χρήσιμα .  Λύθηκαν ακόμα περισσότερες απορίες μας. Κρατώ σαν συμβουλή για εμένα και εσάς, αυτό που ειπώθηκε από την εισηγήτρια : «Μάθε να τρως, το πρωί σαν Βασιλιάς.  Σαν Άρχοντας το μεσημέρι. Μα το βράδυ σαν ζητιάνος». Επίσης την ευεργετική χρήση της κανέλλας στα φρούτα τα γλυκά και τα φαγητά. Παρά του ότι η εκδήλωση είχε διάρκεια πάνω των δυόμιση ωρών, ήταν τόσο το ενδιαφέρον και η ποιότητα του γενικού κλίματος της συζήτησης, ώστε κατά γενική απαίτηση να επαναληφθεί το συντομότερο.Η εκδήλωση έκλεισε με ένα θερμό χαιρετισμό εκ μέρους του κ. Δρακόπουλου.    

       ο καπετάν Γιώργης του "ΝΑΥ.ΣΥ,ΚΟ"  
                                    και ο           
            κ. Δρακόπουλος της Μ.Κ.Ο CIVIS plus

Η εξαίρετη ημερίδα, ήταν το κύκνειο άσμα δύο συνεχόμενων επιτυχημένων προεδριών του καπετάν Γιώργη Μαυράκη,  στο τιμόνι του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ».  Ο σύλλογος μας, αισίως έκλεισε μια δωδεκαετία δράσης στα πολιτιστικά δρώμενα του Κορυδαλλού μα και στους δίκαιους επαγγελματικούς αγώνες του  χώρου μας. Ας σημειωθεί ότι  δε έχει κανέναν συνδικαλιστικό ρόλο. Συμπαρίσταται όμως και είναι πάντα σε αγαστή συνεργασία με την «ΠΕΣΠΕΝ» και τα υπόλοιπα κλαδικά σωματεία τα οποία συγκροτούν την «ΠΝΟ».                  Δεν απουσιάσαμε από καμιά κινητοποίηση ούτε από τους καταπέλτες. Στηρίξαμε  πάντοτε με την παρουσία μας, τους εν ενεργεία συναδέλφους μας. Μέλη μας, είναι παλαίμαχοι ή εν ενεργεία συνδικαλιστές.Η πάντα φιλόξενη αγκαλιά μας, χωρά και περιμένει κάθε εν ενεργεία ή συνταξιούχο ναυτικό από κάθε γωνιά της Αττικής.                                         Προς γνώση του καθ’  ενός ενδιαφερομένου την 16η και την 17η Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα ψηφοφορία για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκτίθενται ως υποψήφιοι οι κάτωθι συνάδελφοι και μεταξύ μας φίλοι.  

Ασημακόπουλος Θεόδωρος – Βαλαντάσης Νικόλαος – Καλιγώσης Βασίλειος – Καραπιπέρης Δημήτριος – Καριάμης Μιχαήλ – Κουιμάνης Ανδρέας – Κούνουπας Παναγιώτης – Μαυράκης Γεώργιος – Ράμπιας Νικόλαος – Τζώρτζος Παναγιώτης – Τσολακίδης Γεώργιος.

Για την εξελεγκτική επιτροπή : 
Κεφάλας Δημήτριος . Λάσκαρης Παναγιώτης. Μανούσος Κωνσταντίνος. 

Υποχρέωση και χαρά μας να πούμε ένα «Μεγάλο Ευχαριστώ» στον  πρόεδρο και σύσσωμο το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για όσα έπραξε κατά τη γόνιμη περίοδο που κράτησαν στα στιβαρά τους χέρια, την τύχη του συλλόγου μας.    

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Συνταξ. Πλοίαρχος Ε.Ν.


Yγ. : Άξιο παρατήρησης το ότι με την ΜΚΟ CIVIS plus, και την κ. Αγραπηδά Παναγιώτα, σαν εθελόντριες συμμετείχαν οι κυρίες Marta Jianiko - Ισπανίδα και Iris Capillia - Ισπανίδα 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου