'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΘΥΜΟ






«ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω»       




                                   


Αδέρφια, Φίλες και Φίλοι μου, τον τελευταίο καιρό, σιωπώ εσκεμμένα. Στην κυριολεξία, έχω εξαφανιστεί . Όχι γιατί φοβάμαι ή γιατί θέλω να γίνω προφήτης κακών εκ των υστέρων για να λέω ...'' Εγώ σας τα έλεγα''. Μετά από χρόνους πολλούς, η παρούσα κυβέρνηση,  με έκανε, μαζί με την πλειοψηφία του λαού μας  υπερήφανο.       Το δηλώνω με θάρρος, παρά του ότι δεν ανήκω στους οπαδούς του κυβερνητικού χώρου. Τώρα βλέπω πόσο δίκιο είχαν   όσοι έλεγαν, ότι δεν είναι για εμάς  αυτή εδώ η Ευρώπη . Αλήθεια μια και μιλάμε για την ΕΟΚ,  ποιος έχει διαβάσει τους ''Οραματισμούς'' του , Μεγάλου και εσκεμμένα, αγνοημένου Κώστα Περρίκου. Πρόδρομου της Ενωμένης Ευρώπης των Λαών και της προόδου; Πιστεύω ελάχιστοι για να μην πω κανένας. Αυτή την Ευρώπη ζητάμε εμείς και όχι το υπάρχων μόρφωμα αμοραλισμού – ωμών εκβιασμών και πολιτικής αγένειας. Δεν είναι σωστό, σε μια ομάδα ενωμένων δημοκρατικών κρατών, απροσχημάτιστα να αποφασίζει το ένα και μόνο κυρίαρχο κράτος.  Θέλω να βρίσω όλους, αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Θέλω να βρίσω όλους  τους πολιτικούς που κυβέρνησαν αυτό εδώ το κράτος. Δική τους η ευθύνη, γιατί δεν μας εναρμόνισαν έτσι, ώστε να συμβαδίζουμε και να φτάσουμε τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Θέλω να βρίσω, όλους αυτούς που σιώπησαν επιδεικτικά, κόντρα στο εθνικό συμφέρον και επαναστάτησαν ενάντια στη συμπεριφορά και τα λόγια του αλαζονικής νοοτροπίας και άκρως παρεμβατικού, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και ωμή η επέμβαση του στα εσωτερικά μας. Τον λαό μας προσβάλει,  πρώτα από όλα και μετά την κυβέρνηση των Ελλήνων. Αυτό όμως που με ενοχλεί από πλευράς μας, είναι το ότι όλες οι προτάσεις μας θα έπρεπε να είναι κοστολογημένες στο χαρτί και όχι λόγια στον αέρα. Εδώ που φτάσαμε, με την κοινοτική αδιαλλαξία θα πρέπει με προσοχή να ελέγχουμε κάθε μας βήμα. Κάθε μας λέξη. Υποχρέωση όλων μας, χωρίς φόβο να γίνουμε ένα στόμα. Μια γροθιά για το δικό μας καλό. Μη ξεχνάτε ότι μας αφαίρεσαν τα πάντα. Ψίχουλα απομένουν.  Ως εδώ. Φτάνει πια.  Ας μην περιμένουμε οίκτο ή συμπόνια και προπάντων, μη βιώσουμε την τόσο συνηθισμένη κολοτούμπα των πολιτικών μας.  Όλα μέσα στο πολιτικό παιχνίδι είναι ! 

Ξένη φωτο

Ας μην περιμένουμε ανθρωπιά από τους απογόνους των Ούννων.  Αυτών που μετέτρεπαν ανθρώπους σε άμορφη μάζα ''Σαπουνιού'' . Δεν τους προσβάλω εγώ, με αυτά που γράφω. Αυτοί δείχνουν τον πραγματικό  εαυτό τους. Μας αποκαλούν τεμπέληδες αυτοί που πάνω σε ξένα, φθηνά χέρια , και με τη δύναμη των χρημάτων μας, αυτών που δεν μας έδωσαν, προχώρησαν στη ανάπτυξη τους. Μας ζητούν επιστροφή χρημάτων, από  αυτά που και πάλι κερδοσκόπησαν. Τα ασεβή προς τον πολιτισμό, περιοδικά των βαρβάρων, Παρουσιάζουν ''Κλεμμένα Ελληνικά Αγάλματα'' να κάνουν άσεμνες χειρονομίες . Ας μας τα επιστρέψουν. Δεν τους ανήκουν ..!  Δεν μας γνωρίζουν καλά   και δεν έμαθαν το μάθημα τους. Έχασαν δυο παγκόσμιους πολέμους, γιατί η μικρή Ελλάδα, πάντα ήταν απέναντι τους. Παρά να μας συμπεριφέρονται τιμωριτικά, ας καταλάβουν ότι από τη δική μας σπίθα και πάλι θα χάσουν και αυτή τη μάχη. Η ΕΟΚ, δεν έχει ανάγκη από οικονομικά  κρεματόρια λαών και Νέα Άουσβιτς σαν σύμβολα δύναμης και αδιαλλαξίας. Πρόσφεραν πολλά οι Γερμανοί που θα μείνουν για πάντα στις μνήμες των ανθρώπων. Εμάς θα μας συνοδεύουν  εσαεί Ακροπόλεις. Αυτούς Νταχάου και Άουσβιτς!


Ξένη φωτό


Ας το καταλάβουν, άλλο να σε δείχνουν με το ένα δάκτυλο και άλλο με τα πέντε τεντωμένα.   Η Ευρώπη με οδηγούς τους Έλληνες αλλάζει . Η αντίσταση μας, κόντρα στα κελεύσματα Γερμανών και αγορών, ξεσήκωσε τους λαούς όλου του κόσμου. Διαπρεπείς οικονομολόγοι, παγκόσμιας εμβέλειας, τονίζουν το δίκιο και την ορθότητα των Ελληνικών θέσεων. Κτυπούν το καμπανάκι και αυτοί με τις μαριονέτες τους, κάνουν πως δεν το ακούν. Προσέξτε, πιθανά να αποτύχουμε και από δικές μας  αστοχίες αλλά και από κοινοτικούς, ωμούς εκβιασμούς. Μάθαμε και μαζί με εμάς, έμαθαν και άλλοι τι θα πει Εθνική αξιοπρέπεια και διαπραγμάτευση.  Αυτές οι συνθήκες θα επικρατούν από τώρα, έστω και αν υπό το βάρος των αφόρητων πιέσεων και η παρούσα κυβέρνηση αλλάξει θέσεις και στάση. Ο σπόρος σπάρθηκε, σε λίγο θα αρχίσει να φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη.  Δυστυχώς για εμάς, σήμερα, ενώ οι λαοί είναι μαζί μας,  οι κυβερνήσεις τους όχι ! Ας προσέξουν όμως να μην μας εξωθούν στα άκρα. Η σημερινή γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας θα πρέπει να τους προβληματίζει, αν...  Λέγω ''Αν'' και σταματώ εδώ, δεν πάω παραπέρα ….«ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω».           Αδέρφια μου, δεν σας ταιριάζει ο φόβος αλλά η λογική. Σε  ότι έχει σχέση με την πατρίδα μας, δεν πρέπει να το διέπει πολιτικός φανατισμός ή διχασμός. Μόνο  το καλό της Άγιας Μάνας μας,  να απαιτούμε και να επιζητούμε.   Φίλες και φίλοι μου, νιώστε το. Οι Ούννοι , μας χρωστούν πάρα πολλά. Πέρα των χρημάτων,και της ηθικής αποκατάστασης,  μας χρωστούν τα ''Πάντα ''... ! 
Ο δικός τους, ο  πολύς,   Φρειδερίκος Νίτσε  είναι αυτός που τόνιζε την κοινή δυσαρέσκεια όλων,  διότι οτιδήποτε και αν δημιουργούσαν ή θα δημιουργούν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού,  στη σύγκρισή του με το προϋπάρχον ελληνικό μοντέλο, έχανε φύση, θέση και υπόσταση. Συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Τα πάντα, σε μας τα οφείλουν. Χιονοστιβάδα που κατρακυλά, δεν γυρνά πίσω.                                        
Αδέρφια μου. Ψηλά το κεφάλι. Αντάμα όλοι μαζί. Στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές 

Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου