'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ 2015






Πιθανά να έφταιγε το τσουχτερό κρύο. Το πιθανότερο η πληροφόρηση να μην είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Πάντως, όσοι ήταν χρήστες των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων και έπεσε στην αντίληψη τους, ανταποκρίθηκαν θετικά και τους ευχαριστούμε. Σήμερα, όλοι μας πλέον βλέπουμε τις καταστροφικές συνέπειες της έλλειψης των Χιώτικων εφημερίδων. Προ της κρίσης, που μαστίζει την πατρίδα μας, όλο και κάποια εφημερίδα έμπαινε σε κάθε σπίτι φίλων και συμπατριωτών μας. Στόμα- στόμα το νέο των εκδηλώσεων, διαδιδόταν   ως τις ακραίες παρυφές της Αττικής γης. Οι αίθουσες, συνήθως, γέμιζαν ασφυκτικά. Αλήθεια, πόσοι από τους ηλικιωμένους συμπατριώτες μας, μπορούν να χρησιμοποιούν το ιντερνέτ ; Κάτω λοιπόν από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, ο κόσμος που τίμησε με την παρουσία του την Μνήμη του Πανέλληνα Ήρωα- Οραματιστή ήταν ικανοποιητικός. 


Κ. Κουβαράς - Στ. Μιχαλάκης - Ε. Μουρατίδου Καλαγκιά - Παντ. Βαττάκης - Σταμ. Μανές - Μιχ. Μαριάμης - Νικ. Ταχλιαμπούρης

Φέτος είδαμε νέα πρόσωπα, άγνωστους ανθρώπους. Οι περισσότεροι διαδικτυακοί φίλοι μου, για αυτό και τους ευχαριστώ έναν – έναν προσωπικά.  Από νωρίς, άρχισε η συγκέντρωση των προσκυνητών, στον προ του μνημείου γνωστό μας χώρο, επί των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος . Κοσμούσαν με την παρουσία τους πέρα των απλών ανθρώπων που πάντα προέχουν των επωνύμων ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης .Οι Πρόεδροι της Ο.Χ.Σ.Α  κ. Αργύρης Κοκκινάκης -   Σταμ. Σιταρά και Κ. Κουμελάς (τ. και πρ. Πρ. Καλλιμασιωτών) - Ευ. Μέλλης (Δαφνουσίων) - Μιχ. Καριάμης (ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ) -  Στ. Μιχαλάκης (π. Κουρουνιωτών). 



Η Εκδήλωση άνοιξε με επιμνημόσυνη δέηση. Με το πέρας του «Εθνικού Ύμνου», οι λέξεις «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και «ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»  συντάραξαν την ηρεμία του κέντρου των Αθηνών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον κ. Γιάννη Περρίκο, ο οποίος διάβασε και τον καθιερωμένο λόγο. Στη συνέχεια, ο γράφων, μέλος της άτυπης ομάδας «ΦΙΛΟΙ ΚΩΣΤΑ  Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ», διάβασε ποίημα λίγων στίχων , με τίτλο, «Ατενίζοντας σε».  



Κατάθεση σεβασμού του πνευματικού γιου της Χίου κ. Μανώλη Γ. Φύσσα. Καθώς και χαιρετισμό από την Καραϊβική, του κ. Νίκου Αντωναράκη, ναυτικού, γιου Καλλιμασιωτίνας μάνας.Παλόμενος από συγκίνηση, με το πέρας της απαγγελίας και απενίζοντας την προτομή του οραματιστή - ήρωα φώναξα με όλη τη δύναμη της φωνής μου..... ''  Σου δίνουμε υπόσχεση , το Δ'  Ράιχ , δεν θα περάσει.
Ακολούθησε κέρασμα σε παρακείμενο καφέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για την παρουσία τους, την κ. Ευγενία Μουρατίδου - Καλαγκιά  καθώς και τους κκ. Σταμ. Μανέ  Παντελή Βατάκη – Κωνστ. Ψυλλίδη – Κων. Κουβαρά και Νίκο Ταχλιαμπούρη για την τόσο τιμητική παρουσία τους, ανάμεσα μας. Εύχομαι ολόψυχα , καλοτάξιδο το καράβι του Συλλόγου Καλλιμασιωτών Αττικής  με το νέο προεδρείο του. Καλότυχος και στιβαρός ο νέος πρόεδρος και φίλος κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός και του χρόνου, απείρως καλύτερα .

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»


**************************************************





  
                         ''Ατενίζοντας σε ''

          
Πυκνή βροχή κι αγέρας γύρω – γύρω.  
Εσύ στεφανώνεις, τις ανταύγειες των ανθρώπων.             Καβαλικεύεις τις βροντές  και θες να τις δαμάσεις
Στεφανώνεις τις ανταύγειες των αστραπών                        και η φωνή σου ακούγεται ευγενική και στέρεη στερεή.
Ο ήχος της έρχεται σιγά – σιγά. Δαμάζεις τις βροντές.      Νοιώθω να με σκεπάζει το βλέμμα σου.                      Σκύβω το κεφάλι με ευλάβεια και συντριβή συντριβή….   Η κάθε ώρα που περνά … σε μένα απολογιέται ….    
καθώς ο ευθύς και καλοδουλεμένος λόγος λόγος                της Ελληνικής ανθρωπιάς σου τρυπάει, πάντα νου και πάσα καρδία ….., Κώστα μου …!!!


Μανώλης Γ. Φύσσας






                                                                                         Μανώλλης Γ. Φύσσας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου