'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ









Παρά τα προβλήματα υγείας  μια και είμαι καθηλωμένος  στο κρεβάτι πάνω από εικοσαήμερο,  απόψε πλέω σε πελάγη  ευτυχίας .                                  

Ο λόγος ;                              
Ο τόπος μου και οι άνθρωποι του !                                                         
Για να γίνω πιο σαφής. Γύρω στις έντεκα το βράδυ, παρακολουθώντας στην τηλεόραση στο κανάλι «Kontra» . την εκπομπή ‘’Επί του Πιεστηρίου’’  γεμάτος έκπληξη άκουσα την παρέμβαση του εκλεκτού φίλου μου Αντιπεριφερειάρχη Χίου, να ομιλεί για τα τεκταινόμενα με το προσφυγικό στο νησί μας θέτοντας το θέμα στη σωστή βάση για την αποκατάσταση της αλήθειας. Την αλήθεια, την οποία αγνοούν οι πάντες εδώ στην Αττική ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν. Ως γνωστό, το σύνολο των Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών, κατά κόρων προβάλει επί καθημερινής βάσεως τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο, τη Σάμο, το Φαρμακονήσι  και όλα τα υπόλοιπα νησιά της απέραντης τραγωδίας. Αξίζουν χίλια μπράβο οι κάτοικοι τους και πολλά παραπάνω. Η Χίος μας ακούγεται σπανιότατα, παρά του ότι είναι ο σε μικρή απόσταση δεύτερος τόπος υποδοχής προσφύγων  μετά την Λέσβο.  


Λευτέρης Πυκνής 

Τον λόγο τον έχει εξηγήσει προ μηνών ο άλλος καλός μου φίλος Λευτέρης Πυκνής. Παραπονέθηκε, λοιπόν ο Περιφερειάρχης μας  με όμορφο και σοβαρό λόγο για το ότι δεν μιλούν ποτέ για τη Μυροβόλο και το τεράστιο έργο που επιτελούν οι εκεί, εντεταλμένες αρχές. Πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια.        
`Όταν στα άλλα νησιά, γινόταν το γενικό μπάχαλο με τους προπηλακισμούς τις διαδηλώσεις και όλα τα σχετικά. Οι δικές μας αρχές και οι αρμόδιοι φορείς , παρέδιδαν   μαθήματα διαχείρισης. Παρέμεινα έως τέλους μετρώντας κατά λέξη τα όσα κατέθεσε στην παρέμβαση του. Απαρίθμησε ένα προς ένα τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, των επιπτώσεων στο τουρισμό και τόσα άλλα επίκαιρα των ημερών.                       
Προσωπικά με έκανε υπερήφανο σαν Χιώτη, για όσα κατέθεσε με σαφήνεια και θάρρος, με τον καθάριο, στιβαρό και συγκροτημένο λόγο του.                                                           
Δράττομαι της ευκαιρίας Δημόσια να του πω ένα ‘’Μεγάλο Ευχαριστώ ‘’ για τα της παρέμβασης του .              
Σαν Λαγκαδούσης, ακόμα άλλο ένα ευχαριστώ για την πρόοδο των εργασιών στο λιμάνι του χωριού μου. Την επικείμενη αποπεράτωση του Γεφυριού στο Παντουκιός το οποίο κατάντησε να αποκαλείται της Άρτας !                                    
Προσδοκώ δε ότι επί των ημερών του θα διαμορφωθεί και ο ανεπίτρεπτα τραυματισμένος χώρος του δρόμου Μερσινιδίου - Παντουκιούς .                                                                               
Για όσους δε, δεν με γνωρίζουν, με τόλμη λέγω ότι δεν ανήκω στο εκλογικό δυναμικό ή τους πολιτικούς φίλους  του Αγαπητού μου Σταμάτη.

Καλό Κουράγιο και Καλή Συνέχεια κ. Περιφερειάρχη και εκλεκτέ  μου  Φίλε Σταμάτη Κάρματζη.               
 Οι πράξεις και η διαγωγή σου σε τιμούν.

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.  


-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου