'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ και ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ




Αμφίπολη : Τ'ύμβος Καστά. 
Πηγή : Lykavitos . gr 


Δεν θα σας πείσω αν πω, πως οι πηγές μου είναι έγκυρες και αλάνθαστες. Πως ο  άνθρωπος που μου το είπε είναι σοβαρός και έχει προσβάσεις σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και τα γνωστά, σε τέτοιες περιπτώσεις.  Προσωπικά , όλα αυτά τα απορρίπτω θεωρώντας τα ειδήσεις του γνωστού Πρακτορείου ''RADIO ARVΥLA’’.  Αλίμονο, για εμάς, αν δεν προέρχεται από εκεί . Έφθασαν λοιπόν στα αυτιά μου φήμες ότι το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης,  100% κατασκευάσθηκε και ανήκει στον τον Μέγα Αλέξανδρο. Δυστυχώς όμως για εμάς, παρεμβάσεις ισχυρών, «άσπονδων φίλων», μας στερούν αυτή τη χαρά. Βλέπετε οι παραχαράκτες της ιστορίας και οι πάτρωνες του Σκοπιανού ''μορφώματος'', άλλα έχουν στο νου τους. Δυστυχώς, οι πολιτικοοικονομικές συγκυρίες είναι σφόδρα εις βάρος μας. Να μην ξεχνάμε δε ότι είμαστε κράτος ''ανάδελφο''. Όσο για τους πολιτικούς μας, μας απογοητεύουν καθημερινά. Δες τε την σημερινή μας κατάντια και τα έργα τους. Η πατρίδα γκρεμίζεται στα Τάρταρα αλλά τα «Τα Παιδία Παίζει». Άσε δε που οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν γαλουχηθεί  να ακολουθούν πιστά το : "Ναι σε όλα'' Το εκ παλαιόθεν γνωστό ως ''Yes Man''. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε  ή απορούμε για τις καθημερινές κωλοτούμπες από κάθε πολιτικό χώρο. 


Πηγή :  RizopoulosPost

Ας έρθουμε όμως και πάλι στο μυστήριο που καλύπτει το όλο θέμα. Θυμόσαστε όλοι σας, τον σάλο που είχε ξεσπάσει γύρω από την ανασκαφή. Δεν χάσαμε την ευκαιρία, για μια ακόμα φορά, σαν γνήσιοι Νεοέλληνες, να μην πούμε, ο καθένας μας, την δική μας άποψη σαν … έμπειροι αρχαιολόγοι. Οι δε πνευματικοί ταγοί μας, μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων, ο ένας κατακεραύνωνε τον άλλο για τις … λανθασμένες θέσεις του.  Σταματώ εδώ και δεν πάω παραπέρα.

Πηγή : Ανεξάρτητος Σερρών

Βλέποντας το μνημείο, με λογική και κριτική σκέψη, γεννιέται το ερώτημα:   Αν για τον τρανό πατέρα του Μ. Αλέξανδρου, τον Φίλλιπο Β’,  έχουμε τον συγκεκριμένο, γνωστό τάφο της Βεργίνας, τότε για ποια άλλη προσωπικότητα θα ήταν δυνατόν μα αφιέρωναν τέτοια πολυτελή, ογκώδη και πολυέξοδη κατασκευή;  Δεν χρειάζεται να σας πω ότι δεν έχω καμιά, μα καμιά γνώση, πάνω σε παρομοίως φύσεως θέματα. Στοιχειώδη λογική έχω και με αυτήν στοχάζομαι. Η μόνη λογική απάντηση είναι αυτή του ότι ο τάφος, έγινε για τον Μεγάλο στρατηλάτη και για κανέναν άλλο. Υπάρχουν πολλές ιστορίες και μυθεύματα για την τύχη της σωρού και τον τόπο ταφής του.


Πηγή : www.amfipolis.gr

Η ιστορία δεν έδωσε απάντηση το 1995, στην περίπτωση της κ. Λιάνας Σουβλατζή, στην όαση Σίβα στην Αίγυπτο. Αναπάντεχα σταμάτησαν την ανασκαφή, άγνωστοι  σκοτεινοί κύκλοι. Παρομοίως ακόμα δεν έχουμε απάντηση για την πρόσφατη ανασκαφή στον ‘’Τύμβο Καστά’’, της Αμφίπολης  από την ομάδα της κ. Κατερίνας Περιστέρη. Ας μην ξεχνάμε ότι φάγαμε όλο το 2014, στημένοι στις τηλεοράσεις να ακούμε για τα ευρήματα και την πρόοδο των εργασιών. Είδαμε, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, να στρέφετε ενάντια στην ανασκαφική ομάδα και να αντιδρά. Απάντηση όμως δεν πήραμε. Εδώ δε και αρκετό καιρό, επικρατεί άκρα σιγή.Ούτε άχνα. Ούτε καν ο ελάχιστος ψίθυρος. Γιατί άραγε;   

Πηγή : RizopoulosPost

Δεν υπεισέρχομαι  σε άγνωστα χωράφια και σε δύσβατους δρόμους. Άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Θέλω να μείνω και επιμένω στο αν υποκύψαμε σε έξωθεν πιέσεις και δεν ομολογούμε την αλήθεια. Μια αλήθεια, που την έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η  οικονομικά  καθημαγμένη πατρίδα μας. Σκεφθείτε την επισκεψιμότητα του τόπου και τα οικονομικά οφέλη. Δεν συζητώ για την ιστορία. Ηλίου Φαεινότερον. Όλοι γνωρίζουν την ιστορία, άσχετα αν την διαστρεβλώνουν για δικά τους ανομολόγητα συμφέροντα και γεωπολιτικούς συσχετισμούς. Αλήθεια, ποιος από όλους τους παίχτες της γεωπολιτικής σκακιέρας, δεν γνωρίζει ότι για πρώτη φορά, οι Βούλγαροι, με ηγεμόνα τους τον Ασπαρούχ (640 - 701μ.Χ), πιεζόμενοι από τους Χαζάρους, εγκατέλειψαν τα παράλια της Αζοφικής διέσχισαν τον Δούναβη και το 801 μ.Χ., δημιούργησαν το πρώτο Βουλγάρικο Βασίλειο. οπότε καμιά μα καμιά σχέση δεν έχουν φυλετικά με τους Έλληνες Μακεδόνες, τον Μεγαλέξανδρο και την Μακεδονία μας.               Έτσι για να λέμε τα πράγματα ως έχουν.   



Πηγή : Thetoc.gr

Θέλω να πιστεύω, και ελπίζω ότι, κανένας Έλληνας  πολιτικός, ενώπιον της μιας και μοναδικής ιστορικής αλήθειας, δεν θα γίνει συνεργός με τους παραχαράκτες και τους εξουσιαστές του κόσμου. Το όνομα τους θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο αντάμα με αυτό του Εφιάλτη. Ας σκεφθούν όχι την υστεροφημία τους, αλλά και το στίγμα που αφήνουν στα παιδιά και τους απογόνους τους. Θα τονίσω προς κάθε κατεύθυνση η πάντα είκαιρη ρήση του  Πλάτωνα (Κριτων 51β) « Μητρός τε και πατρός  και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά Θεοίς και [αρ΄ ανθρώποις τοις νου έχουσιν» (Κρίτων 51β). 

Θέλω να πιστεύω ότι οι ειδήσεις του Ράδιο Αρβύλλα, έχουν αποκλειστική τους πηγή την φαντασία.


Ελάχιστος μεταξύ των Ελλήνων













Μιχάλης Γ, Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου