'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΑΠΟΜΆΧΩΝ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ








Ο «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», για πολλοστή φορά, δήλωσε την αγωνιστική παρουσία του για να λάβουν σάρκα και οστά τα δίκαια αιτήματα του. Αιτήματα που κάνουν να αγωνιούν χιλιάδες απόμαχων του κύματος και των οικογενειών τους. Έτσι, μαζί με άλλα σωματεία εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών,  συμμετείχε, με ικανοποιητικό αριθμό μελών του στην δυναμική διαμαρτυρία της «Π.Ε.Ν.Ε.Ν» έξω από τα κεντρικά γραφεία του «Ε.Φ.Κ.Α» στην Αθήνα (Αγίου Κων/νου 8), το μεσημέρι της 15 – Μαρτίου – 2017. Για την ιστορία αναφέρω ότι πέρα από την Π.Ε.Π.Ε.Ν και τον ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ έλαβαν μέρος Οι :  Πανελλ. Συνδέσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ-   ΠΕΑΘΕΝ -  Συλλόγος Υπαλλήλων  ΝΑΤ.  και ο Πανελλ. Συλλόγος Συνταξ. Επικουρικής Ασφάλισης ΤΑΝΠΥ.

Ανδρ. Κομματάς - Αθ. Μπακαλέξης - Ανδρ. Νεφελούδης - Πελαγία ...

Μετά την ηχηρή παρουσία μας στο κέντρο της πρωτεύουσας, τα βήματα μας, μας έφεραν στο υπουργείο στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης όπου προστέθηκαν μαζί μας ο Πρόεδρος του Ν.Α.Τ κ. Ανδρέας Κομματάς. Αθανάσιος Μπακαλέξης, Διοικητής του ΕΦΚΑ.  Υπηρεσιακοί παράγοντες - στελέχη του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθώς και ο  Γ.Γ του Υπουργείου κ. Ανδρέας Νεφελούδης, (λόγω απρόβλεπτης απουσίας του Υφ/ργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστασίου  Πετρόπουλου.)



Εν ενεργεία και Συνταξιούχοι Ναυτικοί -Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» καπ. Μιχάλης Καριάμης
    
Η παρέμβαση μας είχε σαν άξονες:                                                                                             
- Την ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος  - Την ανάγκη κατάργησης του νόμου 4387/2016  «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας κλπ» και όλων όσων, μας οδήγησαν στην σημερινή εξαθλίωση και την φτωχοποίηση.                                               
– Απαιτήσαμε την  αυτοτέλεια του Ν.Α.Τ. καθώς και τωνάλλων  ασφαλιστικών μας Ταμείων (ΝΑΤ – ΚΕΑΝ – Ταμεία Προνοίας), καθώς και του Οίκου Ναύτη.                                                        
- Την παραμονή των είκοσι ακινήτων (πραγματικών φιλέτων) τα οποία αποτελούν την ακίνητη  περιουσία των ταμείων μας. Το μέλος του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ.  κ. Μ. Μελέτης χαρακτήρισε την αρπαγή των ακινήτων μας σαν  «κλοπή του μόχθου των ναυτεργατών»     

- Την άμεση χορήγηση των «παγωμένων» προσωρινών και κύριων  συντάξεων.                         

- Τονίσαμε την αντίθεση μας στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων μας. Με έμφαση προσπαθήσαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν  ότι : «η μόνη ρεαλιστική λύση για να μην εξαφανισθούν οι κύριες συντάξεις μας είναι, η θαλάσσια υπηρεσία, για τους νέους συνταξιούχους συναδέλφους να υπολογίζεται με βάση  τα 20 με 22 χρόνια συνθετική υπηρεσία και όχι τα 40 χρόνια του νόμου Κατρούγκαλου».                                                                
– Το αυτό και για τις αναπηρικές συντάξεις. Τα 15 χρόνια συνθετικής υπηρεσίας και όχι τα 25 χρόνια θα πρέπει να είναι η βάση. 


Παρέμβαση Α. Νταλακογιώργου

Ο μαχητικός  Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, τόνισε την άμεση  ανάγκη να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση, ώστε η  διαδικασία των εφάπαξ παροχών να γίνεται μέσω του ΝΑΤ και των αρμόδιων υπηρεσιών του.  Διαφορετικά οι ναυτικοί, μέσα από την δαιδαλώδη νομοθεσία, τις ελλείψεις και ανεπάρκειες του ΕΦΚΑ,  θα έχει σαν αποτέλεσμα να παίρνουμε τις κουτσουρεμένες  μας συντάξεις μετά από  πάροδο  2 - 3 ετών.
Όλοι όσοι μιλήσαμε,  επισημάναμε με αγανάκτηση για την αγνωμοσύνη του κράτους απέναντι σε εμάς τους κύριους στυλοβάτες  της ανασυγκρότησης  του κράτους μας μετά την λαίλαπα του μεγάλου πόλεμου. Τονίσαμε ότι ο κλάδος των ναυτικών υπέστη οριζόντια μείωση των συνάξεων, πάνω από 60%. Όσο δηλαδή, κανένας άλλος κλάδος. Το ταμείο μας δεν το καταστρέψαμε εμείς αλλά το ίδιο το άστοργο κράτος με τις αποφάσεις του. Οργισμένος τόνισα ότι «Εμείς οι Ναυτικοί, δεν είναι δυνατόν να παραλληλιζόμαστε με τους εργάτες ξηράς». «Δεν εργαζόμαστε Οχτώ – Δύο, Δευτέρα – Παρασκευή έξω τις αργίες και τα άλλα». «Είμαστε ένα χρόνο στον χρόνο νυχθημερόν, μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί, κάτω από αντίξοες – απάνθρωπες συνθήκες». «Γεννήθηκαν – Βαφτίστηκαν τα παιδιά μου. Πέθαναν οι γονείς μου και εγώ έλειπα στα πέλαγα» Ακόμα πιο οργισμένος τόνισα ότι παρά τα όσα έλεγαν αντιπολιτευόμενοι, «κατάργησαν την ιστορία μας … το Ν.Α.Τ. το δεύτερο αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο στον κόσμο». «Ένα στα πέντε πλουσιότερα της υφηλίου.»
Θα πρέπει για μια φορά ακόμα να σταθώ στην τίμια και ξεκάθαρη στάση του Προέδρου του ΝΑΤ, κ. Ανδρ.  Κομματά. Ο οποίος ξεκάθαρα, με παραδείγματα και αποδείξεις έδωσε ακόμα για μια φορά τον αγώνα του για να καταλάβουν οι αρμόδιοι την ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος και την τεχνογνωσία των υπαλλήλων του ΝΑΤ. Τεχνογνωσία που δεν θα καταλάβουν ποτέ οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, όπως και δεν γνωρίζουν οι εκάστοτε υπουργοί μας την διαφορά «Βάρκας» με «capesize bulk carrier» ή «Πλοιάρχου» με «Μούτσο». Ρώτησα χωρίς να λάβω απάντηση «Πως είναι δυνατόν, ο σημερινός Πλοίαρχος ή Α΄Μηχ/κος, να πληρώνει 2800 € για να πάρει σύνταξη 480€» ή «Πως είναι δυνατόν εγώ που πλήρωνα τα μαλλιά της κεφαλής  μου μια ζωή, να λάβω λιγότερα από έναν περιστασιακά εργαζόμενο»
Ταυτόσημες οι θέσεις όλων μας. Συνεχίσαμε ένα αδιάλειπτο σφυροκόπημα με τα δίκαια αιτήματα και τις θέσεις μας. Την ξεχασμένη προσφορά μας και την απογοήτευση μας. Τις υποσχέσεις και τα «Ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
Σαν απάντηση, ο κ. Νεφελούδης, υπεραμύνθηκε του νόμου 4387/16, της πολιτικής και των μέτρων της κυβέρνησης. Εναντιώθηκε στην πρόταση μας για την παραμονή και αξιοποίηση της περιουσίας του ΝΑΤ. Προσπάθησε χωρίς επιτυχία να μας πείσει ότι η… περικοπές «Μεταρρύθμιση», την λένε εδώ και χρόνια, ήταν ένα σωτήριο άλμα, στο ασφαλιστικό σύστημα της πατρίδας μας. Καμιά θέση όμως για τον συνεχιζόμενο αφελληνισμό της ναυτιλίας μας και το νομοθετικό καθεστώς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τα γούστα των εφοπλιστών. Καθεστώς που διαρκεί εδώ και αρκετά χρόνια στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού πλοίου.  Που έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε αμέτρητα Ελληνικά πλοία χωρίς όμως Έλληνες Ναυτικούς.
Απορριπτέα και τα αιτήματα μας για διατήρηση της αυτονομίας του ΝΑΤ, όπως μας είχαν υποσχεθεί ακόμα και προ ολίγων ημερών. Αντίθετα ο κ. Νεφελούδης, έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Νταλακογιώργου, και θα δημοσιεύσει στο ΦΕΚ, απόφαση ώστε τα εφάπαξ να διεκπεραιώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΝΑΤ.  Αντίστοιχα το ίδιο θα συμβαίνει και στις συντάξεις του ΚΕΑΝ. Παρόμοια η απάντηση και στο θέμα των προσωρινών  συντάξεων. Η συζήτηση έλαβε τέλος με τον κ. Νεφελούδη να ζητά την στενή συνεργασία των αρμόδιων Διοικήσεων ΝΑΤ και ΕΦΚΑ, με μοναδικό σκοπό την ταχύτερη διαδικασία της απόδοσης.
Φύγαμε από το υπουργείο με την υπόμνηση ότι, το «Τσουνάμι», δεν έρχεται από τα βουνά, αλλά από την ήρεμη θάλασσα όταν «παραφουσκώσει».  
Το τσουνάμι , έρχεται… !


Παρέμβαση Ναυτικών στον Γ.Γ Υπ. Κοινωνικής Ασφάλισης -Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» καπ. Μιχάλης Καριάμης

Συνάδελφοι του κύματος, Ο  Ναυτικός Σύλλογος Κορυδαλλού, δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο. Δεν πρόσκειται σε κανένα πολιτικό σχήμα και δεν είναι φερέφωνο κανενός. Δεν έλειψε και δεν θα λείψει ποτέ από καμιά διαμαρτυρία και αγωνιστικό κάλεσμα, με μοναδικό όρο τον σεβασμό στην αυτοτέλεια μας και το δικαίου λόγου, για να ακούγεται η φωνή μας. Χθες και πάλι θέσαμε την πρόταση μας. «Απεργία Πείνας μέσα στο Μέγαρο του ΝΑΤ». Σαν απόμαχοι είναι ο μοναδικός τρόπος αγώνα που μας απομένει.  

Με συναδελφικούς – Αγωνιστικούς  Χαιρετισμούς

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.

Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»



16 σχόλια:

  1. καλημερα καπεταν μιχαλη ανατριχιαστικα ολα αυτα που γραφεισ αυτη ειναι η αληθεια το τσουναμι να το φερουμε εμεισ εργαζομενοι και συνταξιουχοι

    Βαλασία Κούνουπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λες συνάδελφε . Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε οι αδικημένοι της παρέας. Έχουν βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα της κομώτριας και όχι του Ναυτικού. Λες πάντα οι διοικούντες να θέλουν να μας εκδικηθούν και να μας τιμωρήσουν για όλα τα καλά που προσφέραμε στην οικονομία της πατρίδας. Σας εύχομαι να πετύχετε ότι καλλίτερο μπορείτε.

    Stelios Gialias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Michael Triantafillou Για συλλογική προσφυγή στα δικαστήρια έχετε σκεφτεί κάτι; Ίσως εκεί γίνουν πιο κατανοητά τα αιτήματά μας. Κατά τα άλλα, θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

    Michael Triantafillou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα και Ανθρώπινα . Αλλά φωνή βοώντος εν τη έρημο . Από τους νεκροθάφτες των Ελληνικών νοικοκυριών !!! Ντροπή τους !!!

    Νικόλαος Ταχλιαμπούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα σας.
    Μου αρέσει!

    Giannis Geor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απευθυνθήκατε σε τενεκέδες ξεγάνωτους, κομματόσκυλα και κοπρόσκυλα... Η μοναδική λύση ....<<... Φύγαμε από το υπουργείο με την υπόμνηση ότι, το «Τσουνάμι», δεν έρχεται από τα βουνά, αλλά από την ήρεμη θάλασσα όταν «παραφουσκώσει».
    Το τσουνάμι , έρχεται… ! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος....

    Spiros Liosis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαθηκα βεβαια..αλλα σας παρακολουθω σας συγχαιρω , σας θαυμαζω
    Και σας ευχομαι καλη δυναμη, και συνεχεια στους αγωνες σας

    Ηλίας ΖΑΧΑΡΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκτιμώ τον αγώνα. Δυστυχώς είμαστε συνταξιούχοι χωρίς δύναμη επιρεασμού της πολιτείας.Αυτή είναι η αλήθεια.Η δύναμη του κλάδου μας είναι ΤΑ ΠΛΟΙΑ. ΠΝΟ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Όχι δεμένα στο λιμάνι και προστριβές με πλοιοκτήτες και άλλους επαγγελματικούς κλάδους.ΣΤΙΣ ΡΑΔΕΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ VHF..Συνάδελφοι εν ενεργεία αύριο η θέση σας θα είναι χειρότερη από την δική μας σημερά.

    Boulis Emmanouel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενα ταμειο ειναι καλη ιδεα και σωστη. Αλλα ο συνταξιουχος πρεπει να πληρωνεται αναλογα με αυτα που πληρωνε οταν εργαζοταν.

    Edmond John Missir II

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΑΤ .ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑ ΤΑΜΕΙΑ

    Makis Kazantzoglou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ήταν η αρχική τους πρόεση ΝΑΤ - ΟΓΑ, λόγω των "ιδιαιτερωτήτων" τους να έμεναν ανεξάρητες ...Δυστυχώς σκοντάφτουν στην τρόικα η οποία απαιτεί μόνο ένα κοινό φορέα τον ΕΦΚΑ.... Χώρα υπό κατοχή ήμαστε ....Δυστυχώς

      Makis Kazantzoglou

      Διαγραφή
  11. Σύνταξη σύμφωνα με τις εισφορές και μόνο.-

    Zois Lekatsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καπετάν Μιχάλη -Καλή σου μέρα είμαι και εγώ από εκείνους τους απόμαχους που ταξιδεύοντας δεν νεκροφίλησα γονείς -δεν ήμουν στη γέννηση των παιδιών μου- Μπαρκάρισα παιδί και άφησα τη θάλασσα γέρος αλλά ευτυχώς όχι σακάτης/ όλα τα προβλήματα μας λύνονται μόνο με μια απεργία διαρκείας χωρίς υποχωρήσεις και δεκτές επιστρατεύσεις -οι Ναυτικοί πουλήθηκαν από τους συνδικαλιστάδες μας και μόνο / Δεν δέχομαι ο κάθε κανένας να διαχειρίζεται τους κόπους μιας ζωής/ έχουμε και εμείς οι καπετάνοι μεγάλη μα πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάντια του ΝΑΤ.-

    Zois Lekatsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάχιμος και μπροστάρης να εισται πάντα καλά ΚτΠ Μιχάλη!
    ΚτΠ ΜΙΧΆΛΗ κράτα γερά Καλημέρα σε όλους

    Eleni Liodi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλημερα καπεταν μιχαλη ανατριχιαστικα ολα αυτα που γραφεισ αυτη ειναι η αληθεια το τσουναμι να το φερουμε εμεισ εργαζομενοι και συνταξιουχοι

    Βαλασία Κούνουπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μας χαντάκωσαν όλοι τους και εμάς και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας καπετάν Μιχάλη μόνο ένα θαύμα μπορεί να μας σώσει και το περιμένω,καλό Πάσχα

    Γιάννης Μυλωνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή