'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΙ ;







Κώστας Δ. Περρικος - Χωρίς πηλήκιο 



Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι ώστε να φθάσει το πλήρωμα του χρόνου, επί δημαρχίας του κ. Μανώλη Βουρνού, για να λάβουν σάρκα και οστά τα οράματα και οι αγώνες του καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη.  Καλή του τύχη λοιπόν. Την συμβολική  ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 2018, μετά την παρέλαση, θα ζήσει την πραγμάτωση των ονείρων του. Θα είναι εκεί για να ζήσει και να δει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χιώτη  ήρωα και  Αρχάγγελου Κωνσταντίνου Δ. Περρίκου, στον Κήπο της Χίου, φιλοτεχνημένη από τον Μεγάλο Δάσκαλο της γλυπτικής κ. Μιχάλη Κάσση. Πολλοί  Θα πουν πως η επιμονή του νίκησε. Πολλοί «Ναι», Όχι όμως και εμείς οι αποκαλούμενοι ως άτυπη ομάδα «Φίλοι Κώστα Περρίκου».




Άτυπη  ομάδα ''Φίλοι Κώστα Περρίκου''  Από αριστερά Στυλ. Μιχαλάκης -Αιμ.  Ευαγγελικός -                          Δημ. Μελαχροινούδης - Γεώργ. Ν. Μπαχάς - Μιχ. Γεώργ. Καριάμης


Από την ημέρα της σύστασης της ολιγάριθμης ομάδας μας, θέσαμε σκοπό ύπαρξης την προβολή των «Οραμάτων» αλλά και του «Οραματιστή» Καλλιμασιώτη και Έλληνα προάγγελου της Ενωμένης Ευρώπης.  Δεν χάσαμε ποτέ την ευκαιρία, πέρα από την ηρωική – Εθνική δράση και την θυσία του, να τονίζουμε με έμφαση τα οράματα του για ένα κόσμο καλύτερο. Για ένα κόσμο ειρηνικό μέσα στον οποίο η νεολαία θα έχτιζε τα ελπιδοφόρα όνειρα της. Οι άνθρωποι θα απολάμβαναν ισότητα – δικαιοσύνη μα και τους κόπους και τις ανταμοιβές της εργασίας τους. Αυτή η ταλαίπωρη – πάντα παραγκωνισμένη πατρίδα  θα αναγεννιόταν  για να μεγαλουργήσει για το καλό όλων των παιδιών της.

Από την πρώτη ημέρα, καταλάβαμε ότι, το θέμα των οραμάτων  του «Περρίκου» ήταν ταμπού. Οι αρμόδιοι, σφύριζαν αδιάφορα ή έκαναν πως δεν ακούν. Παρά τους αγώνες τις προσπάθειες και τις προθέσεις μας, οι φάκελοι μας,  προς την Βουλή των Ελλήνων, για να αναγνωρισθεί «Άξιος της Πατρίδος», δεν έφθασαν ποτέ στο προεδρείο της βουλής. Πάντως όχι με δική μας ευθύνη. Όπου περνούσε το χέρι μας, τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και αποτελεσματικά. Με την οικονομική βοήθεια του Χιώτη Ευπατρίδη κ. Γιώργου Ν. Μπαχά, καταφέραμε και στήσαμε την νέα προτομή του ήρωα μας στα «Χαυτεία» στην θέση της κατεστραμμένης (9-12-2008) από τον όχλο αρχικής. Για κάθε ενδεχόμενο νέου βανδαλισμού,  προσφέραμε στο «Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς» το εκμαγείο της προτομής. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όλη τη Χίο και τους Χιώτες στη μεγάλη συγκέντρωση της «Ημέρας Μνήμης Κ. Περρίκου». Σταματώ εδώ.  




Καλλιμασιά - Παράδοση / παραλαβή εκμαγείου προτομής Κ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ
Από αριστερά Δ. Μελαχροινούδης - Μ. Καριάμης - πατέρας Γεώργ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ - Αιμιλ. Ευαγγελινός - Φωτεινή ΖΟΥΜΙΔΗ καριάμη


Δυστυχώς η έως σήμερα προβολή είναι αυτή του αντιστασιακού ήρωα αεροπόρου. Προ ολίγων μηνών, το βιβλιόφιλο κοινό είχε την ευκαιρία κα απολαύσει ένα υπέροχο βιβλίο των εκδόσεων Μένανδρος, με τίτλο «Η βιογραφία ενός ήρωα - Κωνσταντίνος Δ. Περρίκος (1905-1943)». Μια εξαιρετική συλλογική εργασία των κκ. : Παντελή Βατάκη, Κωνσταντίνου Λαγού και  +Βασίλη Ι. Φίλια. Πολύ καλό ιστορικό έργο προβάλει όμως τον ένστολο και μπράβο τους. Ένστολοι της αεροπορίας είναι οι κύριοι Βατάκης και Λαγός. Δεν έχουμε τίποτα με τις στολές και τα εθνόσημα τα οποία φορέσαμε - ορκιστήκαμε και υπηρετήσαμε με πίστη και αυταπάρνηση. Απλά ήρωες και θυσίες, σαν έθνος από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε αμέτρητες. Λαμπρά Οικουμενικά Παραδείγματα!  Οραματιστές και οράματα έχουμε ανάγκη και ο Κ. Περρίκος υπήρξε μέγας οραματιστής. Για να μη σας κουράζω άλλο. Την όλη πατρότητα της υπόθεσης «Κ. ΠΕΡΡΙΚΟΣ» την χρωστάμε στον καπετάν Δημήτρη Διον. Μελαχροινούδη. 

Στον ιστορικό ερευνητή του εγγύς μέλλοντος, απομένει το μεγάλο βάρος της Ανάδειξης του ήρωα μας άνευ πηλικίου. Την ανάδειξη και τις υποθήκες του «Οραματιστή Κ.Περρίκου». Θα τολμήσει άραγε  να αποκαλύψει την φημολογούμενη αλήθεια. Την καταγραφή για τον ποιον θεωρούσαν υπαίτιο του θανάτου η μητέρα  και η σύζυγος του. Μαρτυρία που γνωρίζουν  ακόμα, μέχρι και σήμερα, πάρα πολλοί στην Καλλιμασιά.

Σε μια εποχή που όλοι μας, με πρώτον εμένα απαξιώνουμε τους πολιτικούς μας και τους θεωρούμε υπαίτιους για την σημερινή μας κατάντια, ας πούμε την αλήθεια για το που, ιδεολογικά, τοποθετούσαν οι δικοί του των Αρχάγγελο της Ανθρωπιάς και της Τιμής. Όλοι γνωρίζουν αλλά σιωπούν. Φυσικά σήμερα που έσπασαν οι ετικέτες και δεν έχουν καμιά αξία αυτό δεν θα συνέβαλε σε τίποτα Απλά για την...ιστορία  ! Αλήθεια, δεν θα έπρεπε αν όχι σε όλη την Ελλάδα αλλά τουλάχιστον στη Χίο μας, τα παιδιά από το Δημοτικό να μαθαίνουν, με κατάλληλη διδασκαλία, ανάλογη με την ηλικία τους, για  τα οράματα του Περρίκου, ώστε ως ακαδημαϊκοί πολίτες να είναι έτοιμοι να διαλέγουν κάθε είδους αιρετό που θα καθορίζει τις τύχες του τόπου μας.



Σταματήσετε .... τους πολέμους
Το βιβλιαράκι της << ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ>> , το οποίο μοιράσαμε στην μεγάλη εκδήλωση του 2009. 


Σαν επίλογο, θα τολμήσω να πω τα λόγια που μου είπε ένας σκεπτόμενος Λαγκαδούσης όταν διάβασε το βιβλιαράκι που μοιράσαμε στην μεγάλη εκδήλωση του 2009 στην Αθήνα.  «Τώρα καταλαβαίνω γιατί τον εκτέλεσαν. Μετά τον πόλεμο θα ήταν ο ηγέτης της αριστεράς. Αυτός θα ήταν ο «Μπροστάρης» της ελεύθερης πατρίδας μας.  Ο Αναμορφωτής της και ίνδαλμα των νέων ανθρώπων. Των ανθρώπων που θα έκτιζαν την Νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της προόδου της δικαιοσύνης  και της αξιοκρατίας»
Τίμιε ιστορικέ ερευνητή, σε περιμένει μεγάλος σταυρός, μα και Μεγάλο έργο. Τόλμησε με θάρρος!


Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν
της άτυπης ομάδας ''ΦΙΛΟΙ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ''






8 σχόλια:

  1. Αγαπητέ καπετάνιε καλησπέρα, το δημοσίευσα ήδη!

    Με εκτίμηση και αγάπη

    Αιμιλιανός Ευαγγελινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώντας μαζί σου Μιχάλη κοινοποιώ το κείμενο. Η λύπη μου μεγάλη που λόγοι "ανωτέρας βίας" θα με στείλουν εκτός νησιού την ημέρα της αποκάλυψης της προτομής στο κήπο.

    Παναγιώτης Στρογγυλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!Μπράβο σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της προτομής στη Χίο...και σε όλη την ομάδα!!

    Μαρία Μπρή Παπαμακαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που οι προσπάθειες όλης της ομάδας ευοδώθηκαν.

    ευγενια καλαγκια-μουρατιδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καιρός ήτανε να αναγνωρισθεί πρώτα από τους πατριώτες του και να στηθεί προτομή και σιγά σιγά θά έρθει και η εθνική αναγνώριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ´Αδελφοί μου αγαπημένοι, Καλό ´Απόγευμα !

    Δεν είμαι άξιος να εκφέρω γνώμη για τον οραματιστή ήρωα καμάρι της Καλλιμασιάς της Χίου της Ελλάδος και γενικώς της ελεύθερης Ευρώπης, για να ζούμε όλοι μας Ελεύθεροι και ωραίοι .

    Υπήρξαν αρκετοί ήρωες πατριώτες πού ξεχάστηκαν, ενώ αγωνίστηκαν, έχυσαν τό αίμα τους εκτός τού καλώς εννοούμενου καθήκοντος επεδείξαντο άφθαστον ηρωισμόν καί άνδραγαθεία καί έπεσαν ηρωικά υπέρ πίστεως και πατρίδος !

    Δυστυχώς ζούμε σε μια πατρίδα πού την κυβερνούν ανέκαθεν λαμόγια , τοκογλύφοι, οσφυοκάπτες άνίκανοι, ανεύθυνοι,καί πατριδοκάπηλοι πουπροσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβληθούν και να καρπωθούν την αξία και την προβολή αυτών των ηρώων όπως και κάθε κατατρεγμένου άπό την εποχή εκείνη αξιόλογου πνευματικού ατόμου .π.χ. Φώτης Αγγουλές !

    Ενώ τότε όλοι τους αριστεροί καί δεξιοί τον

    είχαν τού κλώτσου και τού μπάτσου σήμερα όλοι προσπαθούν να καπηλευτούν τό έργο του και την αντιστασιακή του συμπεριφορά!

    Ειλικρινά Νοιώθω πολύ περίφημος πού έχω φίλους μου τούς πρωτεργάτες της προβολής και της ανάδειξης τού ´Ήρωα Κώστα Περρίκου για την Χίο τον ´Αρχιεπίσκοπο τού πολιτισμού της Καλλιμασιάς τυφλοπόντικα της βιβλιοθήκης Κοραή καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη και για την ´Αττική τον από πολλά χωριά Χωριάτη της βόρειας Χίου πρόεδρο των Ναυτικών Κορυδαλλού έναν ακάματο εργάτη τού λόγου και της γραφίδος, Καπετάν Μιχάλη Γ. Καριάμη κοινώς (Καριαμομίχαλο), πού συνεχώς τρελαίνει τό διαδίκτυο

    μέ τα άρθρα του, τις φωτογραφίες του καί την προβολή των πάτριων γεγονότων!

    Τούς ευχαριστώ μέσα από την καρδιά και την ψυχή μου για το τεράστιο έργο πού έπιτελούν καθημερινά αγόγγυστα με μεγάλη προθυμία!

    ´ Ο Αυθόρμητος αδελφός καί φίλος

    Λευτέρης Πυκνής

    (Καλλιμασιώτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eugenia Evangelinos - - Υπέροχο.!!!! !!!Νασται καλά πάντα για το καλό.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκφράζοντας την αμηχανία μου για όσα μου προσάπτουν, επαναφέρω στην τάξη όσους αναφέρονται στο όνομά μου γιατί χωρίς τα άλλα μέλη της ομάδας, ειδικά του 'του εν θαλάσση αδελφού'Μιχάλη Καριάμη. η όλη υπόθεση θα είχε ατονίσει. Χαίρομαι γιατί ο δήμος Χίου προσέγγισε τη νεολαία της Καλλιμασιάς, που ρουφούσε στην κυριολεξία τα λόγια του ομιλητή Βαττάκη, ευελπιστώντας ότι θα αναλάβουν τη σκυτάλη οι Εκπαιδευτικοί μας τώρα που φέραμε το πλοίο στο λιμάνι με τελειωμένη πια την αποστολή μας. Είναι απαίτηση μαζί και πρόκληση να αποδείξουν ότι πιστεύουν στην κοινωνία του Περρίκου, ακριβώς όπως απέδειξε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Καλλιμασιάς Μαρία Σανταλάρη και η διάδοχός της, με τις ευ-λογίες του παπα Γιώργη Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή