'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΛΟΓΟΣ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ 2019





Πίτα  «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»  2019

Κύριε Δήμαρχε
Κύριοι Αντιδήμαρχοι
Κύριε πρ. Αντιπ/ρχη Πειραιά.
Κύριε Πρόεδρε του ΝΑΤ
Σεβαστοί Συνάδελφοι Ν. Σωματείων
Συλλόγων και Φορέων 
                                                                          
κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη πρόεδρε των σχολών «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ  DATA TYPE»  κλπ


ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2019 
Από αριστερά ΣΤΕΦ. ΧΡΗΣΤΟΥ - ΓΕΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ - ΜΙΧ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ - ΓΕΩΡΓ. ΜΑΥΡΑΚΗΣ - ΘΕΟΔ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΝ. ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ

Κυρίες και Κύριοι                                                                               Φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας.  Σεβαστές. Αγαπημένες Δέσποινες … Αφέντρες της ζωής και των λογισμών μας. Για μια ακόμα φορά, με την βοήθεια του υψίστου, δηλώνουμε την παρουσία μας στον αγαπημένο και φιλόξενο χώρο των γραφείων μας.    Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου μας, σκύβω με σεβασμό την κεφαλή υποκλίνομαι και δηλώνω το μεγάλο ευχαριστώ μου. Στη δική σας ενεργή παρουσία εστιάζουμε  την συνέχεια μας.  


ΣΤΑΥΡ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - ΣΤΕΦ. ΧΡΗΣΤΟΥ - ΧΑΡ.  ΤΣΙΛΙΩΤΗΣ (Πανεπιστημιακός) - ΠΑΝΤ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ (Ναύαρχος Λ.Σ ε.α) - ΚΩΝΣΤ. ΛΕΟΝΤΑΡΑΣ  (Αρχ/ρχος Λ.Σ ε.α.)
                      
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μας τιμούν με την παρουσία τους συνάδελφοι, αγωνιστές του κύματος εν ενεργεία και συνταξιούχοι. Συνάδελφοι με κοινή επιθυμία και αγώνες για ένα αξιοπρεπές σήμερα και ένα καλύτερο αύριο.  Ελπίζουμε  δικαίωση κόπων,  μιας ολόκληρης ζωής στα πέλαγα,  μακριά από τις οικογένειες μας. Μιας ολόκληρης ζωής προσφοράς σε αυτή την πατρίδα που τόσο πολύ αγαπήσαμε μα εκείνη ή καλύτερα όλοι αυτοί που την διαφεντεύουν την κάνουν να μας συμπεριφέρεται σαν κακιά μάνα μητριά  
                                                                                       
 Σταματώ εδώ... !!! 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2019

Είναι ημέρα γιορτινή. Ημέρα  ανταλλαγής ευχών και δεν είναι πρέπον να φορτίσω αρνητικά την ατμόσφαιρα.  Δεν θα ξύσω πληγές. Δεν θα αφήσω το παράπονο να ξεχειλίσει και να μετατραπεί σε οργή.
Κύριε Δήμαρχε και φίλε, Σταύρο Κασιμάτη, πάντα απευθύνομαι σε εσένα για να παρουσιάσω  τη δράση μας και τα τεκταινόμενα  της χρονιάς που έφυγε ώστε να μας ακούν όσοι μας τιμούν με την παρουσία τους.


Σταύρος Κασιμάτης - Δήμαρχος Κορυδαλλού 


Σαν πρώτος Δημότης αυτού του ευλογημένου τόπου τον γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι ο «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ», αποτελεί υπόδειγμα συλλόγου για παραδειγματισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και αρκετά χρόνια, στην κοπή της πίτας του Δήμου, παρακάμπτετε  το πρωτόκολλο και Τιμητικά μας δίνετε το πρώτο κομμάτι.   Αυτό πράξατε και φέτος!  Σας ευχαριστούμε  Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ! Οι πράξεις και ο λόγος σας,  μας γεμίζουν ξεχωριστή υπερηφάνεια. Εκ μέρους του Δ.Σ και τον μελών μας σας ευχαριστώ δημόσια .


ο Αιγνουσσιώτης Στέφ. Χρήστου - Τ. Δήμαρχος - Τ. Περιφερειάρχης


Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενεσιουργό συμβολή του τότε Δημάρχου και φίλου κ. Στέφανου Χρήστου για την ύπαρξη μας.  Φίλε πρώην  ΑντΙπερ/ρχη, σε ευγνωμονούμε , ευχόμενοι καλή τύχη στο καινούριο πολιτικό τόλμημα σου.

Το σύμβολο του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ  «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»


Ίσοι μεταξύ ίσων. Δημοκρατικός Διάλογος στις λήψεις αποφάσεων –  Ομόνοια - Αλληλοσεβασμός - Ορθολογισμός - Σύνεση και Συλλογικό συμφέρον  είναι αυτά που χαρακτηρίζουν κάθε ενέργεια μας και έτσι θα συνεχίσουμε στο πέρασμα των χρόνων.


Ανδρ. Κομματάς Πρόεδρος Ν.Α.Τ



Κύριε Πρόεδρε του ΝΑΤ
Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά δημόσια. Εκ μέρους όλων των ναυτικών, σας ευχαριστούμε για την φροντίδα την Μέριμνα τους Αγώνες και τις Προσπάθειες σας υπέρ του ταμείου και των συμφερόντων μας. Κρίμα που η παρουσία σας δεν συνέπεσε κάμποσα χρόνια ποιο μπροστά.  Σήμερα, όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό το ιστορικό ταμείο το Ν.Α.Τ, εδώ και καιρό, περνά δύσκολες ημέρες. Ακόμα δυσκολότερες οι συνάδελφοι μα κυρίως οι χήρες τους. Ντροπή!!! Αν είναι δυνατόν ο ναυτολογημένος συνάδελφος πληρώνει δυο χιλιάδες οχτακόσια   ΕΥΡΩ (2800 €) μηνιαίως και η αυριανή χήρα του να λαμβάνει 610 (€) ποίος εξευτελισμός και κοροϊδία !!! Τουλάχιστον κύριοι, φροντίσατε  με τις υπηρεσίες σας να είσαστε δίπλα στον συνταξιούχο και να μην τον ταλαιπωρείτε άδικά.  Σας ευχαριστούμε για τη φροντίδα και την οργάνωση σας.  Γνωρίζω και ομολογώ δημόσια ότι από αναλήψεως των καθηκόντων σας, οι πόρτες του Ασφαλιστικού ταμείου μας και των γραφείων σας είναι πάντα ορθάνοικτες για τον καθένα.




Το Μέγαρο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου στον Πειραιά  


Δυστυχώς το ιστορικό και δεύτερο σε αρχαιότητα ταμείο στον κόσμο το μετέτρεψαν σε λογιστή του ΕΦΚΑ. Χάσαμε τα πάντα εκτός από το Μέγαρο μας … Τουλάχιστον ανασάναμε με την μη περαιτέρω  περικοπή των πενιχρών συνάξεων μας.


Κων. Λεοντάρας Λ.Σ - ΓΕΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ - ΜΙΧ.ΚΑΡΙΑΜΗΣ - ΓΕΩΡ. ΜΑΥΡΑΚΗΣ - ΘΕΟΔ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΝΑΓ. ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ
Κύριε Κώστα Παρ. Λεοντάρα 
Ιδιαίτερη τιμή για τον «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» η παρουσία σας σε έναν Δήμο μακριά από τη θάλασσα,  αλλά με χιλιάδες δημότες ναυτικούς. Συμβολική η πρόσκληση σας. Δεν ξεχνάμε τη βοήθεια και την αρωγή του Λιμενικού Σώματος στη βιοπάλη μας με το υγρό στοιχείο σε κάθε σημείο της υδρογείου.  Φίλε και συγχωριανέ μου Κώστα, ευρίσκεσαι εν αποστρατεία, όμως,  όπως βλέπεις  ανθρώπους που μας τίμησαν δεν τους ξεχνάμε. Σε ευχαριστούμε για την πολύτιμη παρουσία σου.

Από  τη Ναυτομάνα  Λαγκάδα της Χίου οι : Μιχ. Ζαννή Φωτεινός (Αρχ/ρχος Ε.Ν.) και ο Πρόεδρος του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ Μιχ. Γ. Καριάμης  - Γ. Μαυράκης - Παν. Κούνουπας


Αγαπητέ Πρόεδρε της Π.Ε.Π.Ε.Ν. καπετάν Μανώλη Τσικαλάκη.. Γνωρίζουμε τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισες, δεν επέτρεψαν να είσαι κοντά μας. Η παρουσία σου, συμβολίζει την αέναη συνέχεια- σύμπνοια και συναδελφική αλληλεγγύη  των ναυτικών από όποια θέση και αν βρίσκονται. Να είσαι πάντα καλά πιστεύουμε ότι ο εκλεκτός εκπρόσωπος σου καπετάν Μιχάλης Ζαννή Φωτεινός, συγχωριανός μου και φίλος, θα σε ενημερώσει για όσα λέμε. Ευχόμαστε  ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο σου. Πιστεύουμε ότι το όνομα σου θα αφήσει εποχή!


Γεράσιμος Μελέτης Αντ/δρος ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ

Μεγάλο το Ευχαριστώ μας στον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Προβατά και τον Αντιπρόεδρο κ. Γεράσιμο Μελέτη, του  ΠΣΣ ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων. Ευχαριστούμε γιατί πάντα είμαστε  ευπρόσδεκτοι στη φιλόξενη εστία σας, μα και γιατί αντάμα έχουμε δώσει κοινούς αγώνες και θα συνεχίσουμε όσο οι ανάγκες των καιρών το επιτάσσουν 



ΓΕΡΑΣ. ΜΕΛΕΤΗΣ - ΝΙΚ. ΧΡΟΥΣΑΛΑΣ 0 τυχερός του ''Φλουριού'' της Πίτας -ΘΕΟΔ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΙΧ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ - ΠΑΝ. ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ - ΓΕΩΡΓ. ΜΑΥΡΑΚΗΣ


Να θυμίσω  όπως  μέλη του συλλόγου μας είναι οι Παλαίμαχοι πρ. πρόεδροι κκ Ν. Παπακυριάκης - Δ. Καραπιπέρης της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν – Γερ. Μελέτης. της Π.Ε.Α.Θ.Ε.Ν και συνδικαλιστές όπως οι Μ. Ζωντός  - Κ. Κωβαίος και ο Μιχ. Φωτεινός. Επίσης και ο επί δεκαετίες ταμίας της «ΠΕΠΕΝ».κ. Θ. Ασημακόπουλος
Σεβαστέ μας φίλε, καταξιωμένε Συμπατριώτη καπετάν Σταύρο Καραπιπέρη, έστω και αν αυτή τη στιγμή δεν είσαι εδώ, θεωρούμε υποχρέωση μας να απευθύνουμε το Μεγάλο Ευχαριστώ μας.           Δημόσια θέλω να ευχαριστήσω όλους τους στενούς συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο.  
Φυσικά για πολλοστή φορά θα πω ένα «Μεγάλο Ευχαριστώ» εκ μέρους Όλων μας στις Δέσποινες και  Συντρόφισσες της ζωή μας. 
Ευχαριστώ για την τιμητική παρουσία σας

Τελειώνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμα για μια φορά και να σας ευχηθώ εκ μέρους του Δ.Σ του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ  και των μελών του

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ 2019 

Υγεία – υγεία – υγεία … !!!
Κάθε Χαρά και ευτυχία στη ζωή σας 
Καλή και Δημιουργική συνέχεια για εσάς τα παιδιά και τα εγγόνια σας.
Εύχομαι στους Συναδέλφους των πόντων αγιασμός και ακύμαντη να είναι η θάλασσα που ταξιδεύουν και ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ τους.

«ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ»


Αιωνία η Μνήμη των Ναυτικών μας

Όμως : «Για όσους η κακιά μοίρα, ανά τους αιώνες, τους κράτησε για πάντα μακριά μας, ας γίνει μύρο η θάλασσα. Λιβάνι και θυμίαμα τ’ αγέρι.» 
                                                
Στην Ιερή τους Μνήμη μα και για τα μέλη του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» που έφυγαν για πάντα από κοντά μας…. ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή
Αιωνία η Μνήμη τους













Μιχάλης Γεώργ. Καριάμης
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΝ
Πρόεδρος του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»

Σας Ευχαριστώ – Συγχωρέστε με που σας κούρασα.





15 σχόλια:

  1. ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΙΜΕΝΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΛΟΓΙΑ, Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΑΥ.ΣΥ.ΚΟ. ΚΑΠΕΤΆΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΙΑΜΗ. ΕΥΓΕ ΤΟΥ!!!

    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιμη μας , που παραβρεθηκαμε με ανθρωπους πρεσβεις του Ελληνισμου , σε ολα τα μηκη και πλατη της θαλασσας . Μας εξεπληξε , η περηφανη ταπεινοτητα !!!

    Παντελής Εμμανουηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια Πρόεδρε...Τα είπες όλα.. Όλα σωστά και καλά ... Να είσαι πάντα καλά και να τους τας λες έτσι..Ντόμπρα - Τίμια και Σταράτα

    Γεράσιμος Μελέτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν είναι μόνο τό λέγειν σου καί ή γραφίδα σου πού δέν πιάνονται μέ τίποτα!´Αλλά έχεις πλέον τό κολάϊ νά κόβεις καί,τήν βασιλόπιτα τόσα χρόνια Πρόεδρος! Άπό ότι κατάλαβα οί συνάδελφοι σου δέν πρόκειται νά σέ άφίσουν άνεργο άπό τήν Προεδρία! Πού νά ξαναβρούν τέτοιο μυαλό ξουράφι καί τέτοιο πρόσωπο μέ ώραίο μουσάκι? Νά είστε καλά όλοι σας Γεροί Υγιείς καί Δυνατοί καί μέχρι νά πάτε στόν παράδεισο νά μπορείτε νά κατουράτε ΟΡΘΙΟΙ !!!

    Λευτέρης Πυκνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2019. ΜΕ ΥΓΕΙΑ. ΧΑΡΑ. ΕΥΤΥΧΙΑ. ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΕΥΧΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ, ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.

    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανταξιοι ,Καλοταξιδοι και παντα Αγωνιστες . Μια εξαιρετικη και πληρως ενημερωτικη εκδηλωση για τα τεκταινομενα στους ναυτικους μας . Καλη χρονια !!!

    Παντελής Εμμανουηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπάμπης Ζωντός - - - ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα μπορούσε να λείπει από την ιστοσελίδα μου ο εορτινος λόγος του γλαφυρότατου Κάπτεν Μιχάλη Γ.Καριαμη (Καριαμομιχαλος) αδελφό φίλου με το λαμπρό σαλόνι φωτογραφιών άπό την εκδήλωση της κοπής της Βασλόπιτας τού ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ ! Βέβαια εγώ είδα χρυσή λίρα και ωραιότατο ΚΕΪΚ μέ γλύκισμα!Εύχομαι σε όλους να είναι Καλά Γέροι Υγιείς και Δυνατοί καί για όλη τους την ζωή

    Λευτέρης Πυκνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Όταν κάποτε είχα γράψει πως ακολουθούμε τα απόνερά σου καπετάν Μιχάλη κυριολεκτούσα. Να είσαι καλά με όλα τα μέλη του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ

    Δημήτρης Μελαχροινούδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να έχετε υγεία και δύναμη να συνεχίζετε το έργο σας! Κάθε καλό να έχετε, και σε ο,τι μπορούμε να βοηθήσουμε στο σύλλογο μη διστάσετε να με ειδοποιήσετε! Είναι χαρά και τιμή μου!

    Nikos Nikoleousakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χίλια καλά και στον πρόεδρο και σε όλο τον σύλλογο! Είναι οι άνθρωποι που πάλεψαν πολύ και σκληρά στη ζωή τους, και προσέφεραν πάμπολλα σε αυτό τον πολύπαθο τόπο! Υγεία και δύναμη να τους ευχηθούμε!

    Nikos Nikoleousakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να 'στε γεροί, θεόγεροι όλοι οι λεβέντες του ΝΑΥ. ΣΥ. ΚΟ, αλλά καλού κακού χτυπάτε και την πόρτα μιανού γιατρού - θα βάλει κι ευτός το χεράκι του να τη βγάλομε καθαρή. Καλή χρονιά σ' όλους σας.


    Γιώργης Φράγκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ κύριε Καριάμη

    Σας ευχαριστώ και αντεύχομαι πολλαπλασίως.

    Ως καλός καπετάνιος "κουμαντάρετε" το ίδιο υπεύθυνα τόσο το σκάφος τής ιστορίας (απόδειξη οι προηγούμενες ενέργειες και ενημερώσεις για
    πρότυπα προς μίμηση) όσο και αυτό τού "φωτοειδησεογράφου"

    --
    Λαυρέντιος Γ. Δελλασούδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακόμη και στις φωτογραφίες διακρίνεις ζεστασιά ειλικρίνεια φιλία σεβασμό ... μια όμορφη παρέα με παιδιά που μείνατε παιδιά συην ψυχή...
    Εύχομαι καπετάν Μιχάλη και σε εσάς και σ όλους όσους συμμετείχαν στην πολύ όμορφη εκδήλωση σας να πραγματοποιηθούν το 2019 όλες σας οι επιθυμίες.
    Καλή Χρονιά.
    Την φιλία μου
    κ. Τασσώ Γαΐλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή