'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ Γ.Γ. ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ


Γενική Συνέλευση 2016

Συνάδελφοι Καλημέρα σας.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την παρουσία σας στην σημερινή μας Συνέλευση. Ευχαριστώ όλους μαζί  μα και τον καθένα σας ξεχωριστά. Επιτρέψτε μου να τονίσω  ανάμεσα την τιμητική παρουσία δυο παλαίμαχων συνδικαλιστών, ανάμεσα μας. Του Μέντορα μας καπετάν Νίκου Παπακυριάκη, και του Αντ/δρου μας κ. Γεράσιμου Μελέτη.
Κύριοι σας εύχομαι ολόψυχα υγεία – υγεία – υγεία…!!!                
Ως γνωστόν σε όλους μας, οι ημέρες που περνάμε είναι άσχημες. Ειδικά εμείς οι συνταξιούχοι ναυτικοί, το έχουμε νοιώσει έντονα στο πετσί και στις τσέπες μας.                       
Συνάδελφοι, ο Σύλλογος μας διάγει πλέον τον 14, χρόνο του βίου του. Κύριοι ξεχωρίσαμε και το γνωρίζετε. Ο Δήμαρχος μας, δοθείσης κάθε ευκαιρίας, θα τονίσει την αγάπη και τον θαυμασμό του για τον ‘’Σύλλογο Κόσμημα του Κορυδαλλού’', μα και στον ναυτόκοσμο του Μεγάλου Λιμανιού και όχι μόνο, έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε, με τα έργα μας, τον σεβασμό την εμπιστοσύνη  και την αποδοχή τους.                                                
Σύλλογοι Συνταξιούχων Ναυτικών Ζητούν  αδελφοποίηση  ακόμα δε και να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στα ναυτικά δρώμενα των ημερών. Δυστυχώς, αδυνατούμε. Ειλικρινά  λυπάμαι, διότι ενώ νοιώθουμε έμπρακτα την αγάπη και τον σεβασμό όλων, αντιμετωπίζουμε θέμα λειψανδρίας. Συνάδελφοι ο Δημοκρατικότατος Σύλλογος μας, παράδειγμα, προς μίμηση για πολλούς, δεν έλειψε ποτέ από κανέναν αγώνα η διεκδίκηση του κλάδου μας. Πάντα, συλλογικά λαμβάνουμε αποφάσεις, και συντεταγμένα δηλώνουμε την πολυάριθμη παρουσία μας σε όλες τις κινητοποιήσεις. Στο λιμάνι, στους καταπέλτες, στο ΝΑΤ, στον Οίκο Ναύτη, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Πάντα μπροστάρηδες.  Πάντα κύριοι και συντεταγμένοι. Ξεχωρίζαμε!                                       
Δυστυχώς συνάδελφοι. Ορισμένοι, επιζητούσαν την παρουσία μας για μπούγιο, όχι όμως και τη φωνή μας. Μια τίμια φωνή. Φωνή πάντα καθάρια – αδέσμευτη και λογική. Συνάδελφοι, ήμαστε πάντα μαζί με το συμφέρον μας και ποτέ μα ποτέ υποχείριο ή φερέφωνο κανενός. Κοιτάμε Κατάματα τον καθένα  χωρίς την ανάγκη να σκύψουμε την κεφαλή μας. Δυστυχώς ενώ είμαστε ο βασικός παράγοντας της λήψης αποφάσεως για απεργία, ορισμένοι δεν ήθελαν να ακουστεί η φωνή μας. Δεν ήθελαν την παρουσία μας απέναντι υπουργών ή και του Πρωθυπουργού Μας απέκλεισαν.                                               
Εμείς που κτίσαμε το ΝΑΤ και στηρίξαμε την ΠΝΟ, τώρα δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη για την δική μας τύχη. Λυπάμαι… Συνάδελφοι η τίμια παρουσία μας τους ενοχλεί.  Μετά από αυτές τις εξελίξεις, συνεδριάσαμε και λάβαμε ομόφωνη απόφαση ότι όσο δεν θέλουν τη φωνή μας, να μην συμμετέχουμε. Είναι κάτι που μας προξενεί λύπη μα  αναπόφευκτα απουσιάζουμε πλέον από κάθε κινητοποίηση των συγκεκριμένων φορέων. 
Εδώ θα σας παρακαλέσω γι ανατάσεως της χειρός να ψηφίσετε ή να απορρίψετε την απόφαση ‘’αποχής’’ μας από κινητοποιήσεις αυτών των φορέων.

Συνάδελφοι, οικονομικά στεκόμαστε καλά, παρά την γενικά άσχημη κατάσταση της πατρίδας μας. Αυτή η άσχημη κατάσταση, μας υποχρέωσε να έχουμε ορισμένα χρήματα στα χέρια μας. Προσωπικά κρατώ Χίλια διακόσια Εξήντα ΕΥΡΩ (1260 Ε), τα υπόλοιπα τα κρατά ο ταμίας μας καπετάν Ανδρέας Κουιμάνης.

Συνάδελφοι, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι παρά του ότι υπήρξαμε πρωτεργάτες της κίνησης για τη δημιουργία της κίνησης Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ναυτικών, στο νέο κάλεσμα της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν η οποία πρωτοστατεί, απέκλεισε εμάς, δηλαδή τον «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» καθώς και την Π.Ε. Συνταξιούχων Κατωτέρων Πληρωμάτων ΝΑΤ, μέλος της οποίας είναι ο Αντ/δρος μας κ. Γερ. Μελέτης, τιμωρώντας μας, διότι δεν δεχθήκαμε να υπογράψουμε παράτυπο ψήφισμα, κλαδικών αιτημάτων που σχέση είχαν μόνο τους Πλοιάρχους. Μας θέλουν σαν παρατηρητές, χωρίς  δικαίωμα αντίδρασης και λόγου. Την στιγμή που προσβάλουν τον Σύλλογο μας, αλλά μόνον εμένα, δεν πέφτω στην παγίδα τους και δεν θα παραστώ. Παρακαλώ δι ανατάσεως της χειρός απαντήστε μου αν συμφωνείτε να μην παραστώ . Σας Ευχαριστώ.                                
Στην κρίσιμη ώρα του αγώνα, καλό είναι να μην απουσιάζει κανένας ….! Δυστυχώς όμως ξεκινούν στραβά.

Σαν λογικός άνθρωπος και Ναυτεργάτης, δεν θα αρθρογραφήσω για την περίσταση. Δεν θέλω την ώρα του ύστατου αγώνα να φανώ διασπαστής και να δώσω δικαιώματα ώστε να διαβάλουν τον Σύλλογο μας. Εύχομαι να καταλάβουν το σφάλμα τους και να επανορθώσουν.

Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας στο άτομο μου μα και σε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο. Υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τους στενούς συνεργάτες μου καπετάν Γιώργη Μαυράκη (Γενικό Γραμματέα) ο οποίος τραβά όλο του κουπί και τον καπετάν Ανδρέα Κουιμάνη (Ταμεία). Ευχαριστώ όλου σας και ξέχωρα τον κ. Θεόδωρο Ασημακόπουλο έναν  από τα ιδρυτικά μέλη.                                                                            

Εύχομαι περαστικά στον κ. Κώστα Μανούσο. Ευχές για Υγεία και Χαρά σε Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και τις οικογένειες σας.
Καλή συνέχεια


Με αγάπη και σεβασμό 
Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πρόεδρος «ΝΑΥΣΥΚΟ»

1 σχόλιο:

  1. να είστε καλά καπετάν Μιχάλη, όποτε μπορείτε γράψτε δυο λογάκια θα χαρώ πάρα πολύ. Έχετε δίκιο για αυτά που λέτε. Είναι εδώ και η Παναγία από την Πάρο να έχουμε τη βοήθεια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή