'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών






                                                                        
                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ      :       ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ –                                      ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Σας καλούμε στην ανοικτή συζήτηση των νησιωτικών φορέων πού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στον Πειραιά στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Αγ Κωνσταντίνου 3, (πεζόδρομος, δεξιά του δημοτικού θεάτρου) 2ος όροφος.
Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητήσουμε όλοι οι νησιωτικοί φορείς και ιδιώτες πού επιθυμούν, τα προβλήματα και τις προοπτικές των νησιών μας.

                ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ Η ΙΣΧΥΣ 

Μεγαλώνει η συμμετοχή των φορέων πού αντιλαμβάνονται την ανάγκη της επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας ανάμεσα σε κοινωνικούς φορείς των νησιών μας – μικρών μεσαίων και μεγάλων-, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις δυσκολίες των νησιών μας.
Έτσι στην συνάντηση της Κυριακής στον Πειραιά η συμμετοχή των φορέων καλύπτει όλες τις νησιωτικές περιφέρειες της πατρίδας μας.
Παρών δήλωσαν οι ομοσπονδίες - Δίκτυα των Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ) (Λευτέρης Κεχαγιόγλου) , μικρών Κυκλάδων (Πασχάλης Συρίγος), - Γυναικείων συλλόγων Κυκλάδων (Αννα Λοίζου), Κρητικοί Πειραιώς με τους προέδρους (Θεόδωρος Τσόντος και Γιάννης Παπαδάκης) .
Από το Βόρειο Αιγαίο θα μιλήσουν πρόεδροι από τα ψαρά (Ανδρέας Καραγεώργης ), τις Οινούσσες (Capt.Κυριάκος Θεοδωράκος, Γιώργος Δανιήλ ), την Χίο τους Βροντάδες (Γιώργος Χλωρός ) αλλά και από τα Ιστορικά νησιά των Σπετσών (Κώστας Κουλαγλου) και της Ύδρας (Άννα Βάρκα).
Στην Ομάδα ακόμη θα συζητήσουν μικρονησιώτες από τα Σωματεία του καλάμου Λευκάδας (Ελένη Γιαννιώτη) , της Κέας (Βύρων Ρηγινός ), της Πάτμου (Διονυσία Υψηλάντη και Νικήτας Τσαμπαλάκης) , και από τα Κουφονήσια (Αντώνης Κωβαίος).
Παρών και τα Δωδεκάνησα με συμμετοχή Ροδίων και Καρπάθιων.
Νησιά χωρίς τους ναυτικούς μας όμως δεν γίνεται. Συνδετικός κρίκος όλων αυτών και ο Σύλλογος Ναυτικών Κορυδαλλού εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο του καπετάν Μιχάλη Καριάμη. Ενώ την παρουσία τους δήλωσαν και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων (Γιώργος Μπενέτος), εταιριών πού ασχολούνται με αναπτυξιακά προγράμματα μικρών Νησιών και προστασίας περιβάλλοντος CISD, CIVIS PLUS και SRC, καθώς και ο Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων Χίου (καπετάν Αλέξανδρος Καραμούζος) .
Ο κατάλογος των συμμετεχόντων ομιλητών είναι ανοικτός, μεγαλώνει ώρα με την ώρα και στόχος των διοργανωτών είναι να μιλήσουν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων.
Την συνάντηση θα συντονίσουν οι Δημήτρης Κεφάλας και Σωτήρης Παπακωνσταντίνου.  
Ας μην λείψει κανείς.
Στόχος μας είναι να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Η Παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για τον Ναυτικό Σύλλογο Κορυδαλλού
καπετάν Μιχάλης Καριάμης

Για το «Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών»

Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου








2 σχόλια:

  1. Στις 10:21 μ.μ. Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, ο/η Δημήτρης Μελαχροινούδης έγραψε:

    Απορούσα και γω Καπτ. Μιχάλη για τη σιωπή σου να βαστά τόσο. Τώρα μπορώ να την εξηγήσω. Πληροφοριακά ο καθηγητής Σπιλάνης έχει ασχοληθεί με το θέμα.
    Πάντα τέτοια και με την ευχή να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

    Σου στέλλω σχετικό δημοσίευμα ως δική μου συμμετοχή:

    Από τον απόηχο των κυμάτων που σκάζουν στα βράχια των νησιών μας, γίνεται γνωστό ότι αυτά ζουν. Η απομόνωσή τους ''περνά από στημένες έδρες καρεκλοκένταυρων του κέντρου, που μονοπωλούν τις αξίες του πολιτισμού, καθορίζουν τις τρέχουσες τιμές συνεπικουρούμενοι από τα μέσα ''μαζικής ενημέρωσης'', που αδιάντροπα αγνοούν την περιφέρεια ...'' Άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης εργάζονται με μεράκι και το έργο τους ... αποσπασματικά έως τώρα, αποτελεί ΄΄αμελητέα'' ποσότητα, για να φανεί απάνω από το ''οριζόντιο'' όπου ως γνωστόν επιπλέουν αμέτρητοι φελλοί και καταβυθίζονται οι αδάμαντες''

    Μάκης Αξιώτης, Μαυρογιάννη 1, 21100 Μυτιλήνη τηλ. (0251)






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Μελαχροινούδης

    Δεκ 21 τις 1:17 μ.μ.
    Αντευχόμενος να έχεις επιτυχίες πάντα και στη στεριά μέσα στη θαλπωρή της οικογένειάς σου. Happy ladings and smooth sailing στο σκάφος του Κορυδαλλού.
    Δ..Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή