'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΝΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ



Λόγος - Παρέμβαση , εκφωνηθείς στην πρώτη συνάντηση των φορέων '' ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ'' την Κυριακή  21-12-2014 ,το Μεσημέρι στο Ε.Ε.Πειραιώς    





Ο καπετάν Μιχάλης Γ. Καριάμης, στο βήμα 



Καπετάν Λευτέρη.
Φίλες και φίλοι των φορέων που συμμετέχετε σε αυτή την πρώτη συνάντηση με πρωταρχικό στόχο να γνωριστούμε μεταξύ μας σαν μια καλά αρχή, ώστε να θέσουμε τις βάσεις μιας καλής συνεργασίας, προς όφελος των νησιών μας , Μικρών και Μεγάλων  «Η Ισχύς εν τη Ενώσει». Ας μη το ξεχνάμε αυτό. Νησιά χωρίς ναυτικούς, δεν νοούνται. Σαν Νησιώτης και Ναυτικός από τη θέση του προέδρου του Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού (ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ) , αντιλαμβανόμενος την ανάγκη  της επικοινωνίας , χαιρετίζω αυτή την ιστορική συνάντηση,  τασσόμενος   αλληλέγγυος   με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς,  ώστε σαν μια γροθιά, όλοι μαζί να ανταπεξέλθουμε νικηφόρα στις προκλήσεις των καιρών.


Για τα δίκαια μας ....ο καπετάν Μιχάλης Γ. Καριάμης .....αγορεύων 

Όσοι τυγχάνει να με γνωρίζουν , ξέρουν ότι ο λόγος μου είναι πάντα καταγγελτικός αλλά όχι  στείρος  αντιπολιτευτικός. Άλλωστε δεν έχω πρόθεση να πολιτευτώ ποτέ μου.    Κινούμαι από  άδολη αγάπη και μόνο. Πάντα προσφέρω χωρίς να έχω κατά νου, κάποια απολαβή. Φίλες και φίλοι μου, ζούμε εποχές μηδενισμού των πάντων. Δυστυχώς  Καλλικρατικοί και Καποδιστριακοί νόμοι στέρησαν πολλές από τις κατακτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Η σημερινή οικονομική κατάντια επιφέρει βάναυσα πλήγματα εις βάρος των οικογενειών. Τα προβλήματα διαρκώς ογκούνται. Θα σταθώ μόνο στα δρομολόγια των πλοίων. Όταν η Χίος και η Μυτιλήνη νοιώθουν την δραματική μείωση των δρομολογίων των πλοίων που τις φέρνουν σε επαφή με την Ελλάδα, τότε σκεφτείτε την επικρατούσα κατάσταση στα μικρά νησιά και τις άγονες Γραμμές. Κυρίες και Κύριοι, δε θα σας κουράσω άλλο. Απλά θα τονίσω το πρόβλημα του Αφελληνισμού της Μεγάλης Εμπορικής Ναυτιλίας των Ελλήνων. Για το ατομικό οικονομικό συμφέρων ολίγων οικογενειών, έδιωξαν τον Έλληνα Ναυτικό από τα πλοία. Τον υποχρέωσαν να εγκαταλείψει τις χιλιόχρονες εστίες του δια παντός. Αφελληνίζοντας τη Ναυτιλία μας, αποψιλώσαμε και τον πληθυσμό των νησιών μας. Χωριά ολόκληρα που άντεξαν στο πέρασμα των αιώνων, ερήμωσαν τα τελευταία χρόνια. Σχολειά κλείνουν, υποχρεώνοντας τους λιγοστούς νεαρής ηλικίας κατοίκους να μετακινούνται σε πόλεις όπου  τα παιδιά τους, έχουν τη δυνατότητα σπουδών.  Από περήφανους  νησιώτες   νοικοκυραίους, μας μετέτρεψαν σε περιφερόμενους και  απελπισμένους άνεργους των μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας. Αφελληνίζοντας το Αιγαίο μας, ανοίγουμε τις ορέξεις του ανατολικά ευρισκόμενου, άσπονδους φίλους μας . Ας αντισταθούμε στην κατρακύλα. Αδέρφια μου Ψηλά το κεφάλι και το χαμόγελο στα χείλη.  
Στο τέλος όπως πάντα εμείς θα είμαστε οι νικητές
Κύριε πρόεδρε, κύριοι σύνεδροι της νησιωτικής πλατφόρμας, σας εύχομαι ολόψυχα  
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕς ….

Ταπεινά σας ευχαριστώ που με ακούσατε

Μ.Γ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ
Πλοίαρχος Ε.Ν.
Πρόεδρος  «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»        
(ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ)

      






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου