'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Π.Ν.Ο - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ








Συνάδελφοι ,  
Καλημέρα σας και Καλή Εβδομάδα.

Από σήμερα το πρωί 2 – 11-  2015 από τις 06.00 όλα τα πλοία παραμένουν «δεμένα» και τα πληρώματα τους,  έχουν σημάνει την έναρξη απεργίας για τα δίκαια του κλάδου και την επιβίωση μας.  
Η θέση των ασπρομάλληδων  «απόμαχων του κύματος» μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους,  και τα άνεργα παιδιά τους, είναι στο λιμάνι και τους καταπέλτες των πλοίων.  
Η ημέρα, οι ώρες και οι άσχημες καταστάσεις  που περνάμε, απαιτών την  παρουσία μας στον αγώνα. 
Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας πάση δυνάμει.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  :


ΌΧΙ στην «Ασεβή», διάλυση του Ιστορικού Ν.Α.Τ.  του ‘’Πρώτου’’  ασφαλιστικού  φορέα της χώρας μας, με έτος ιδρύσεως το 1861, του «προπομπό» των κοινωνικών ασφαλίσεων και του δεύτερου ασφαλιστικού φορέα σε όλο τον κόσμο !

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια την 1/1/2016 το ΝΑΤ χάνει τη διοικητική του αυτοτέλεια και ενσωματώνεται στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, χάνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να επιτελέσει το κοινωνικό του έργο και να υπηρετήσει τον απόμαχο ναυτικό.

Συνάδελφοι, εμείς οι ναυτικοί, οι πιο σκληρά εργαζόμενοι, κάτω από αντίξοες συνθήκες και μακριά από τις οικογένειες μας,   έχουμε χάσει όσο κανένας άλλος κλάδος συνταξιούχων αυτής της χώρας. Καθημερινά χάνουμε τα κεκτημένα με «χαμένες ζωές» συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας. 

Με αυτό το ρυθμό,  οι «άστοργοι  πολιτικοί» που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν ως και σήμερα θα μας καταντήσουν επαίτες και ψωμοζήτες. 
Ειδικά σε εμάς τους οικονομικούς αιμοδότες αυτού του τόπου δεν μας αρμόζει τέτοια τύχη . Είναι «Μεγάλο Άδικο»

Συνάδελφοι, με την παρουσία μας, σήμερα Δευτέρα 2/11  στις 11:00, μέσα στο λιμάνι, απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο κατ΄ αρχάς και εν συνεχεία στο Υ.Ε.Ν. μαζικά, ας πούμε :

Όχι στην Ανεργία
ΌΧΙ στην «Ανασφάλιστη ‘’Μαύρη’’ Εργασία»
ΌΧΙ στην Κατάργηση του ΚΕΑΝ
ΌΧΙ στην περαιτέρω Μείωση των Συνθέσεων των Πλοίων
ΟΧΙ στα απάνθρωπα Σχέδια τους

Συνάδελφοι, αύριο Τρίτη 3/11 και πάλι στις 11:00 προ μεσημβρίας,  θα συγκεντρωθούμε έξω από το «Σπίτι» μας της Άγιας Τριάδας το ιστορικό Μέγαρο του Ν.Α.Τ.

Οι κάτοικοι των νησιών μας, ναυτικοί οι περισσότεροι , πρέπει να νοιώσουν την αγωνία και τους αγώνες μας για επιβίωση της ύπαρξης μας, όσο κρατά αυτή η «Αντικανονική Φορομπηχτική Μισθοφάγος  και Συνταξιοφάγα Λαίλαπα   »

Συνάνθρωποι μας, ακούστε την κραυγή μας. «Δεν διεκδικούμε, τίποτα το καινούριο».
Απλά έσπασαν τα όρια της αντοχής μας . 
Δεν αντέχουμε άλλο στον ευτελισμό των συντάξεων μας και την ολοκληρωτική εξαφάνιση της ιατροφαρμακευτικής  μας περίθαλψης.

Ζητάμε την κατανόηση σας. Δεν πάει άλλο.     Φτάνει πια.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν

Πρόεδρος
ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

«ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου