'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΑΜΑΛΑ


      

   Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Μιχάλης Γ. Καριάμης


Μια όμορφη  και επιτυχημένη εκδήλωση επ’  ευκαιρία της 103ης  επετείου της απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό.  Πραγματοποιήθηκε  στο Ίδρυμα Αντώνη Δαμαλά  στον  Πειραιά. Στη μικρή ιστορία του ιδρύματος, ήταν   η πρώτη στο είδος της, και άφησε αισιόδοξε υποσχέσεις για  καλή συνέχεια.       






Τόσον η τοπική κοινωνία όσον και η Χιακή παροικία της Αττικής, λάμπρυναν με την  παρουσία τους αυτή την μεγάλη και άρτια σχεδιασμένη εκδήλωση. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής.  Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε επωμιστεί ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ανέστης Κωνσταντινίδης, ο οποίος ήταν άψογος σε όλα.  

Αναστασία Στυλ. Δαμαλά 



Ο από βήματος, χαιρετισμός της Προέδρου κ. Αναστασίας Δαμαλά, σήμανε την έναρξη.  Ακολούθως η ταπεινότητα μου, μίλησε για την προσωπικότητα του αξέχαστου φίλου Αντ. Στυλ. Δαμαλά καθώς και την 103η επέτειο της απελευθέρωσης του Μυροβόλου νησιού μας από τον οθωμανικό ζυγό.    
                                                   
               
Μιχάλης Γ. Κριάμης


Για το τετράτομο έργο του αξέχαστου Αντώνη «Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΧΙΟΥ», μίλησε εμπεριστατωμένα  ο μαθητής του,  οικονομολόγος – Ιστορικός της Οικονομίας και  Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης ο   κ. Χρήστος Μπαλόγλου. 

Χρήστος Μπαλόγλου 


Ακολούθησε απαγγελία συγκινητικού ποιήματος της κ. Μαρία Μπριλή-Καλουτά, το οποίο διάβασε η Γ.Γ του Δ.Σ.  κ Μαριάννα Φυρριπή και αφορούσε την οικογένεια και το ίδρυμα.



Μαριάννα Φυριππή 


Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση. Πέραν των ιστορικών αναζητήσεων, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τους σκοπούς του ιδρύματος.  Η εκδήλωση έλαβε τέλος με ένα πλούσιο πατροπαράδοτο κέρασμα.



Μέσα στο πλήθος του εκλεκτού ακροατήριου, ξεχωρίσαμε της Χιώτισσες κυρίες των γραμμάτων Αγγελική Συρρή –Στεφανίδου.  Ευγενία Καλαγκιά – Μουρατίδου . Τον τ. πρόεδρο του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο   (και όχι μόνον) Αναστάσιο Τριπολίτη .  Την πρόεδρο Πυργούσων Αττικής κ. Μαρία Μπρή – Παπαμακάριου . Τον πρόεδρο Χαλκούσων κ. Σταμάτη Χονδρογιωργάκη. Τον καπετάν Αλέκο Καραμούζο ,  πρόεδρο Αποφοίτων Λ.Γ.Καρδαμύλων. το ζεύγος Στυλιανού Καράβολου. Την κ. Ιατρίδη και μελών της «Φιλοχρίστου των Ρωμαίων Πολιτεία».

Νικ. Ταχλιαμπούρης - Μιχ. Καριάμης - Αλεξ. Καραμούζος - Μαν. Φύσσας


Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στην συγκινητική παρουσία των φίλων μου κ.κ. Κώστα Φράγκο. Μανώλη Γ. Φύσσα. Στέλιο Μιχαλάκη.  Σωτήρη Κόλλια. Χαρίδημο Σάμιο. Γιάννη Ηλία. Νικόλαου Ταχλιαμπούρη. Γιάννη Μουρατίδη τους οποίους ευχαριστώ θερμότατα.



Από ψυχής, ευχόμαστε  μακροημέρευση, άξιο έργο και επιτυχία σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Χιώτικου Ιδρύματος

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.


Φωτογραφικό Σαλόνι 


Μ.Καριάμης - Μ. Μπρη  Παπαμακάριου - Ε. Καλακγκιά Μορατίδου 


 
Ε. Καλακκιά Μουρατίδου - Α. Τριπολίτης


Σωτήρης Κόλλιας 


Μ. Καριάμης - Χ. Σάμιος



Ν. Ταχλιαμπούρης , Στον Ναό του Ιδρύματος













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου