'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗ





Ο  «Μεγάλος Ψαριανός»
 Δημήτριος Γεωργ. Ανδριάνας


Πρωινό,  έξω από το Μέγαρο του  Ν.Α.Τ ( Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο ), Ώρες πάλης και αγώνα για τα παραγκωνισμένα δίκαια μας. Για την βίαιη αρπαγή των κόπων μιας ολόκληρης ζωής στις θάλασσες του κόσμου. 
                       
Σαν πρόεδρος του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», πλαισιωμένος  από το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη μας, αγωνιζόμαστε ώστε να περιφρουρήσουμε τον μόχθο και τις τίμιες απολαβές, του αρμυρού κόπου μιας ολόκληρης ζωής στα πέλαγα.   Όλοι μας  απόμαχοι του κύματος. Μια ζωή, ξεχασμένοι. Πολίτες β΄ κατηγορίας. Προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο.  Με παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες σε υπουργούς και υφυπουργούς Ναυτιλίας – Εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης. Αδιάκοπες οι παρουσίες και οι διαμαρτυρίες μας στα γραφεία της Π.Ν.Ο, στους καταπέλτες των πλοίων Σε πορείες μα και σε όλες τις απεργίες του κλάδου μας.



Με τον  «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»  στον Πρόεδρο του Ν.Α.Τ  


Εκείνη την συγκεκριμένη ημέρα, είχαμε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ασφαλιστικού φορέα μας, για τρέχοντα, καυτά, θέματα μας. Αντάμα και ο παλαίμαχος σεβαστός μου φίλος Μαστρό Δημήτρης Γεωρ. Ανδριάνας. απόμαχος Α΄ Μηχανικός Ε.Ν. και επί σειρά πολλών ετών,  διευθυντικό στέλεχος, της γνωστότατης ναυτιλιακής εταιρείας Νιάρχου. Παλιός πρόεδρος της Ψαριανής Αδελφότητας. Συγγραφέας. Αρθρογράφος. Λαογράφος. Ερευνητής. Χορηγός μεγαλεπήβολων  σχεδίων και οραμάτων. Λάτρης του νησιού του μα και της ιστορίας του. Ξεχωριστό μέλος της μεγάλης Χιώτικης παροικίας με κατά καιρούς κύριες παρεμβάσεις. Το κυριότερο όμως «Ενεργός & Σκεπτόμενος Πολίτης». Όλα τα προαναφερόμενα και ο έως σήμερα  βίος του, μου δίνουν το έναυσμα, αναφερόμενος  στο πρόσωπο του,  εν γνώσει λόγου,  δημόσια να τον αποκαλώ «Μεγάλο Ψαριανό» για τα τόσα πολλά, που ανιδιοτελώς και απλόχερα, έχει προσφέρει στην ηρωική και Άγια Μάνα, γενέθλια γη. Τον θρυλικό και Δοξασμένο βράχο του Αιγαίου μας. Την «Ολόμαυρη Ράχη». 
Τον ξερόβραχο που τόσα πολλά πρόσφερε στο θέμα της Εθνικής παλιγγενεσίας. Προσωπικά, και εύχομαι να κάνω λάθος, με τα πεπραγμένα του βίου του, τον θεωρώ σαν τον τελευταίο Έλληνα Ευπατρίδη και το έχω γράψει πολλές φορές.
Δεν γνωρίζω αν ήταν τυχαίο ή αν σκόπιμα, ο Σεβαστός μου φίλος,  διάλεξε αυτή την στιγμή για να μου επιφυλάξει μια ύψιστη διάκριση. Να με τιμήσει, προσφέροντας μου αναμνηστικό Ψαριανό Μετάλλιο. Αιτιολόγησε την χειρονομία του, σαν  ανταπόκριση για την άδολη αγάπη μου προς την γενέτειρα του. Και φυσικά για τις παρεμβάσεις μου, σε εφημερίδες και περιοδικά. Αλλά και την μακροχρόνια διακονία μου στον «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ».

Απροειδοποίητα, εν μέσω όλων των συναδέλφων, με ζύγωσε με αγκάλιασε και με τρεμάμενο λόγο και χέρια, μου παράδωσε έναν φάκελο.
Η ταραχή μου απερίγραπτη. Στιγμές «μοναδικές». Αξέχαστες για εμένα. Τα λόγια στέρεψαν. Το στόμα αδυνατούσε να αρθρώσει λέξη. Ψέλλισα ένα «άχαρο» ευχαριστώ, εκφράζοντας συνάμα την απορία και την έκπληξη μου για αυτή την χειρονομία αυτή την ώρα, ανάμεσα σε πλήθος συναδέλφων στο Μέγαρο του Ν.Α.Τ. Άκουσα να μου λέει «το αξίζεις». «Μέσα στον φάκελο θα βρεις τα πάντα.»
Ώρες αργότερα, σαν επέστρεψα σπίτι μου,  άνοιξα με αγωνία τον φάκελο. Μέσα σε αυτόν υπήρχαν  μια επιστολή που αιτιολογούσε την σκέψη και την πράξη του. Ένα υπέροχο μεταλλείο και σχετικές φωτοτυπίες σελίδων της Χιώτικης εφημερίδας  «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».


Η μια όψη του Μεταλλείου της Δισεκατοεντατιριδος καθαγιάσεωςΙερού Ναού Αγ. Νικολάου Ψαρών


Στην μια όψη του οποίου υπάρχουν ανάγλυφες μορφές του ήρωα Κ. Κανάρη και των συντρόφων του με φόντο την πυρπολημένη Τουρκική ναυαρχίδα να φλέγεται έξω από το λιμάνι της Χίου. Έχοντας σαν αφήγημα τον πίνακα του Έλληνα ζωγράφου Νικηφόρου Λύτρα. . Το εκμαγείο φιλοτέχνησε ο παγκοσμίου φήμης χαράκτης Στέλιος Τριάντης


Η άλλη όψη του Ψαριανού Μεταλλείου του κ. Δημ. Ανδριάνα


Στην άλλη πλευρά, υπάρχει γραμμική αποτύπωση της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου των Ψαρών, σε γραμμική αποτύπωση της διαμήκης τομής έργου του αρχαιολόγου κ. Γεώργ. Μαστορόπουλου. Στο κάτω μέρος, αυτής της πλευράς, υπάρχει η αναγραφή «ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΙΩΝΙΑΝ ΤΩΝ ΚΤΗΤΟΡΩΝ Ι. Ν. ΑΓ.  ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΗΜΩΝ ΨΑΡΙΑΝΝΩΝ ΗΡΩΙΚΩΣ ΑΓΩΝΙΣΑΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ε΄ΛΕΥΘΕΡΙΑΝ . ΔΕΗΣΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΑ» 
.
Το συγκεκριμένο  μεταλλείο, κατασκευάστηκε με έξοδα και σκέψεις του κ. Δ. Ανδριάνα, σε περιορισμένο αριθμό για να απονεμηθούν «Τιμής  ένεκεν» σε ιεράρχες, ιστορικούς, συγγραφείς, αρθρογράφους, εκπαιδευτικούς, Μουσεία και  συλλόγους οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το ηρωοτόκο νησί των Ψαρών. Ειδικά δε αν καθ΄ οποιονδήποτε  τρόπο, στήριξαν τις πνευματικές και ηθικές αξίες του γενέθλιου τόπου του.
Η Ταπεινότητα μου Θεωρεί εξαιρετική τιμή  και εύνοια της τύχης να περιλαμβάνεται ανάμεσα στους ξεχωριστούς αποδέκτες του μεταλλίου. Ότι και να πω, θα είναι ελάχιστο και κατά πολύ ελάχιστο ώστε να εκφράσει τα συναισθήματα την αγάπη και την υποχρέωση μου στο πρόσωπο του σεβαστού μου φίλου.


Προσφορά αγάπης και εκτίμησης στον εκλεκτό, φίλτατο, αξιότιμο κύριον Μιχάλη Καριάμη
ο φίλος του 
Δ. Ανδριάνας

Γνωρίζω καλά πως είμαι ατάλαντος. Ανούσιος ο λόγος μου και η γραφίδα μου αδύναμη να περιγράψει τα συναισθήματα μου, οπότε σιωπώ. Για να μη φανώ αγενής και αγνώμων, περιορίζομαι σε ένα απλό «Ευχαριστώ», σημειώνοντας ότι το αναμνηστικό μετάλλιο «Δισεκατοεντατιρίδος καθαγιάσεοως ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου νήσου Ψαρών και διακόσια χρόνια από την γέννηση του πυρπολητού Κωνσταντίνου Κανάρη στα Ψαρά 1793 - 1993»  θα αποτελέσει κειμήλιο μνήμης των εγγονιών μου για να τους θυμίζει σε ύστερους καιρούς το πέρασμα του Μεγάλου Ψαριανού από τούτο τον Ευλογημένο και Αγιασμένο τόπο και την τιμή που μας έκανε να μας θεωρεί οικογενειακούς φίλους του.

Σεβαστοί μας φίλοι
Δημήτρη και Δόμνα Ανδριάνα δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ.







Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.
Πρόεδρος
«ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»






Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημ. Γεωργ. Ανδριάνα    




*                              *                              *                             *                          






Σημαία των Ψαρών.



                                                                                                 Πειραιάς  28 – 2 – 2017

                                                                        ΔΓΑ / 3498
Αξιότιμον Κύριον
Μιχαήλ Γ. Καριάμη
Πρόεδρον Συλλόγου «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»
Αρχιπλοίαρχον  Ε.Ν.
Οδός  :  
Κορυδαλλός  

Θέμα :
Αναμνηστικό Μετάλλιο  δια τα 200 χρόνια από τη  γέννηση του ανδρείου πυρπολητού Κωνσταντίνου Μικέ Κανάρη στα μεγάτιμα Ψαρά 1793 – 1993 και 200 χρόνια από την καθαγίαση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. Εντός του οποίου προσκύνησε και μετάλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, ο Κανάρης προτού αναχωρήσει εκ Ψαρών, δια να πυρπολήσει την τουρκική Ναυαρχίδα κατ΄ εντολή της Βουλής των Ψαρών εις τον Όρμο της Χίου την  6 – 7  Ιουνίου 1822, ώστε να εκδικηθεί τον αιμοσταγή Τούρκο Ναύαρχο Καρά Αλή, δια τις μεγάλες σφαγές του χιώτικου πληθυσμού, και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές.

Αξιότιμε Κύριε Καριάμη.
Σας παρακαλώ επιτρέψατε μου να σας προσφέρω (απονείμω) σαν Ψαριανός, και επί σειρά ετών Πρόεδρος του παλαίφημου   Συλλόγου «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ  ΨΑΡΙΑΝΩΝ», με έδρα τον Πειραιά το ως ανωτέρω περιγραφόμενο αναμνηστικό Μετάλλιο, δια την άδολη αγάπη σας διά τα ένδοξα Ψαράμ τα οποία πολλές φορές έχετε τιμήσει με την αρθρογραφία σας, στις εφημερίδες του νομού μας και σε έγκριτα περιοδικά, δηώ και σας ευχαριστώ.      
Όπως επίσης σας συγχαίρω δια την επιτελουμένην  και απρόσκοπτον λειτουργία του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ» του οποίου επί σειρά ετών σαν πρόεδρος προΐστασθε.                                                                        
Το Μετάλλιο αυτό έχει εκτυπωθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το έτος 1993 (100 μόνο τεμάχια) δια να τιμήσω τα προαναφερόμενα δύο επετειακά ιστορικά γεγονότα, την γέννηση του ψαριανού ήρωα- πυρπολητού   Κωνσταντίνου Μικέ Κανάρη και την ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κατά δεύτερον λόγο να τιμήσω μια μεγάλη σ  τρατιά ανθρώπων οι οποίοι με φιλοπατρικήν διάθεση, συνέβαλαν με την αρθρογραφία τους και άλλοι με την επιρροή τους σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες, να υιοθετήσουν την προσπάθεια δια την ανάπτυξη των  Ψαών, και την επικείμενη τότε (1977) ερήμωση τους από την έλλειψη Γυμνασίου – Λυκείου – Ιατρείου Θαλάσσιας συγκοινωνίας κ.ά.                        
Με την συμπαράσταση αυτών των φίλων των Ψαρών, ιδρύθει Γυμνάσιο  - Λύκειο μόνο με 14 μαθητές, άρχισε η κατασκευή  του λιμενοβραχίονος, έγινε μετατροπή της          Κοινότητος σε Δήμο,  κατασκευάσθησαν ιατρείο – σφαγείο – ψυγείο, γήπεδα άθλησης, έγινε αναστήλωση της Βουλής των Ψαρών και του Προεπαναστατικού Λιμοκαθαρτηρίου, ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση του γυμνασίου – λυκείου, αναστήλωση του μοναδικού ανεμόμυλου, κατασκευάσθηκε  δρόμος προς την Ιεράν  Μονήν μήκους 12 χιλιομέτρων, έγιναν ανασκαφές στο Προμυκηναϊκό       Νεκροταφείο, τοποθέτηση προτομών των : Κανάρη ( 3 ), Αποστόλη – Παπανικολή – Νικοδήμου, ξεκίνησε λειτουργία βιβλιοθήκης με άγγλο καθηγητή για την εκμάθηση αγγλικής γλώσσας στους μαθητές, καθώς και εμπλούτιση  της βιβλιοθήκης με 4.000 τόμους βιβλίων που εστάλησαν ως δωρεά από τον υποφαινόμενο, ως επίσης και η συγκοινωνία δια θαλάσσης Ψαρών – Πειραιώς, κ.ά.                                               
Είχα λοιπόν και προσωπική υποχρέωση να τους τιμήσω εφόσον η κοινότητα Ψαρών αδιαφορούσε έστω και για ένα ευχαριστώ (βλέπε τους 56 τόμους Α4, ΑΡΧΕΙΟ ΨΑΡΩΝ).     
Μέσα σ’ αυτή την στρατιά των επίλεκτων φίλων των Ψαρών συγκαταλέγεσθε και εσείς, Αξιότιμε Κύριε  Καριάμη, δι ο και σας ανήκει αυτή η ελάχιστη τιμητική διάκριση, με το θεματικό επετειακό ιστορικό Μετάλλιο, με το οποίο είχα την έμπνευση τότε να κατασκευάσω και απονείμω, σε όλους που με είχαν βοηθήσει στο δύσκολο έργο μου, κάτι  το οποίο θα ενθυμούμαι πάντοτε στην ζωή μου και θα τους ευγνωμονώ, σαν ταπεινός και ανιδιοτελής  Ψαριανός.    






Με ιδιαιτέραν Εκτίμηση
Δημήτριος Γεωρ. Ανδριάνας
Οδός Βουδούρη 25 – 27
Φρεαττύδα






Υ.Γ.: Δια περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο εις τον φάκελο δημοσίευμα μου, στην έγκριτον εφημερίδα του Νομού μας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» (ο ίδιος)



Φωτογραφικό Σαλόνι :





 Τρεις γέροντες ναυτικοί των γραμμάτων 
καπετάν Δημ. Μελαχροινούδης - Δημ. Ανδριάνας Α΄ ΜΗΧ. Ε.Ν - καπετάν Μιχ. Καριάμης




Εδώ και δεκαετίες αχώριστοι Μιχ. Καριάμης - Δημ. Ανδριάνας






16 σχόλια:

  1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

    Eleni Mavrogiorgi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ..ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ

    Νένη Τιμιάδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ειστε καλα .
    Παντα ο κοπος με τον οποιο αφηνουμε ενα λιθαρακι για καλο σκοπο κ ποσο μαλλον για τον τοπο η την πατριδα μας αμοιβονται ...
    Μα το ομορφο ειναι οτι ολα γινονται κ χαιρεται η ψυχη.
    Γιατι ο κοπος ειναι η ψυχη που δινομαι
    Καλο σας ξημερωμα

    Artemis Krimitsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΤΑΤΟΝ ΨΑΡΙΑΝΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ. ΕΥΓΕ ΣΟΥ!

    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί μου αδελφοί σας συγχαίρω και τους δυο για την προσφορά σας και την αφιέρωση της ζωής σας για το καλό της γενέθλιας γης και όχι μόνο. Εύχομαι να σας δίνονται πάντα ευκαιρίες για συνέχιση της ζηλευτής σας ρότας.Όσο για το πρόσωπό μου επειδή μου δώσατε αφορμή μου αρκεί που εκμεταλλεύομαι τα απόνερά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητηρια κ.Μιχαλη παντα δραστηριος!!!!!

    Ελενη Ανδρεαδακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άξιος και Πανάξιος! Ο Μκαπετά Μιχάλης Καριάμης είναι ξεχωριστ΄΄η προσωπικότητα του νησιού μας με ανάλογη προσφορά τόσο στη γενέτειρα όσο και στον τόπο που κατοικεί.Η τιμή προς το πρόσωπο του είναι τιμή και προς όλους τους χιώτες και περισσότερο ημών που τον θεωρούμε εκλεκτό φίλο!

    Evangelia Papazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Evangelia Papazi   Ταπεινά σε ευχαριστώ εκλεκτή μου φίλη...Με κάνεις όμως να κοκκινίζω ....Εν γνώση λόγου ομολογώ ότι ωχριώ απέναντι του Μεγάλου Ψαριανού και εσένα. Εκείνος είναι Όλυμπος εσύ είσαι η Όσσα και εγώ σε σύγκριση με εσάς, ένας κόκκος θαλασσινής άμμου   ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

      Μιχάλης Γ. Καριάμης

      Διαγραφή
  8. Θερμότατα συγχαρητήρια εις Σάς,τον Τιμηθέντα,διά την προσγενομένην Τιμήν και εις τον Τιμήσαντα διά την Πράξιν και την Επιλογήν. Μιά τονωτική ένεση Εκτίμησης και Αγάπης. Και ο Αγώνας γιά την διάσωση της Χιώτικης Ιστορίας και των Παραδόσεών μας συνεχίζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oi ιεράρχες για ποιόν λόγο νά πάρουν μετάλλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι και γέροντες των γραμμάτων....
    Βαρύς χαρακτηρισμός που θα τον δκανε με πολύ χαρά κάποιος εψθφος σας...
    Συγχαρητήρια και στα δύο αγαπημενα αγόρια... Και σαυτον που εδωσε το μεταλλειο και στον παρζληπαρ.
    Καπεταν Μιχαλη και κ. ΔημηΔημ να είστε πάντα καλα... Τασσώ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό άπόγευμα είμαι ειλικρινά πολύ ευτυχισμένος πού τά τελευταία χρόνια έστω καί τηλεφωνικώς άρκετές φορές άντάλαξα άπόψεις μέ σοφό Δημήτριο ´Ανδριάνα καί αύτό τό όφείλω στόν άδελφόφιλο Καριαμομίχαλο!Τούς εύχαριστώ καί τούς δυό πού βρεθήκαμε έστω καί κάπως άργά στά ίδια μονοπάτια σκέψεων καί πράξεων!

    Λευτέρης Πυκνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. καπετάν Μιχάλης Καριάμης Τον Δημήτρη τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια και γνωρίζω τις ικανότητες του τον χαρακτήρα του και το πάθος του για τα Ψαρά!


    Aleksis Keventzidis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κ. Μιχάλη
    Πολύ συγκινητικό το άρθρο σας, σχετικά με Ανδριάνα, μετάλλιο κλπ. Θαυμάσια η περιγραφή της όλης υπόθεσης.
    Μα τι συγκινητικό
    Χαιρετισμούς στην κ. Φωτεινή.
    Φιλικά

    κ. Τασσώ Γαΐλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καπετάν Μιχάλη Καριάμη, δεν μπορώ να αντισταθώ και να μην κοινοποιήσω το κείμενό σου αυτό στο χρονολόγιό μου. Μιλάς για τον μεγάλο και εξαιρετικό μας φίλο , που μας τιμά με την αγάπη του και για εμάς τιμή να τον εχουμε δικό μας ανθρωπο!

    βικτώρια μαστραντώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου κυρία βικτώρια μαστραντώνη :) Παρακαλώ κυρία μου. ...Δική μου χαρά και υποχρέωση να πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την προσοχή σας μα και για την κοινοποίηση :) Να είσαστε πάντα καλά :) ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ :) ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ :) Ο Μεγαλοδύναμος ας του χαρίζει χρόνια ....!!!!

      Μιχαήλ Γ. Καριάμης

      Διαγραφή