'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

«ΑΠΛΑ ΓΑΡ ΕΣΤΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΠΗ»




ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ... !







Γλάδστωνος & Πατησίων



Συνοδοιπόρος, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με τον καπετάν Δημήτρη Διον. Μελαχροινούδη και μερικούς άλλους ακόμα, μέλη της άτυπης ομάδας «Φίλοι Κ.Δ. Περρίκου», δώσαμε και δίνουμε αγώνες για να κάνουμε κτήμα του Ελληνικού λαού τις σκέψεις και τους πόθους αυτού του «Μεγάλου Οραματιστή». Οραματιστή και ήρωα συνάμα, μια και χάρισε τη ζωή του και τη ζωή των συναγωνιστών της «Π.Ε.Α.Ν», για να λάβουν «σάρκα και οστά», τα πανανθρώπινα πιστεύω τους. Όλοι, όσοι γνωρίζουμε την ζωή και τη θυσία του «λιγότερο προβεβλημένου ήρωα της κατοχικής περιόδου, » (λόγω σκοπιμοτήτων), πονάμε και αντιτασσόμαστε και στη σκέψη μόνο, οποιασδήποτε αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας.
Ο φλογερός Πανέλληνας Σταυραετός, αψηφώντας τη ζωή του και θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τα τρία ανήλικα παιδιά του τη σύζυγο και την οικογένεια του, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, στη συμβολή «Γλάδστωνος» και  Πατησίων, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Ανατίναξε τα κεντρικά γραφεία της  ναζιστικής οργάνωσης Ε.Σ.Π.Ο η οποία θεωρήθηκε σαν η «πρώτη σημαντική πράξη δολιοφθορά» στο κέντρο στης σκλαβωμένης Αθήνας.

Εμβρόντητος, κατόπιν υποδείξεως της καλής μου φίλης κ. Ουρανίας Τώρα – Εκατομάτη, (την οποία ευχαριστώ δημόσια), διάβασα άρθρο στον ηλεκτρονικό τύπο για  πρόταση αλλαγής ονομασίας της ιστορικής οδού «Γλάδστωνος»!  Ένοιωσα σαν να με κτύπησε κεραυνός εν αιθρία. Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο, ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, (επικεφαλής παράταξης του Δήμου Αθηναίων), θα προτείνει την μετονομασία της «Γλάδστωνος» , σε οδό Ζακ Κωστόπουλου.  Το σχετικό δημοσίευμα  (https://www.newsone.gr/), συνεχίζει γράφοντας πως στόχος του κ. Ηλιόπουλου, είναι ο δήμος : «να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή». Πρόκειται για «μια μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης».   
Αλήθεια η ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο τι άραγε είναι... ;                                                      


     
Το Μνημείο της Π.Ε.Α.Ν επί της "Γλάδστωνος"

                                                   
Συγχωρέστε με… προσωπικά θεωρώ «Απαράδεκτη» την μετονομασία. Δεν έχω τίποτα με το αδικοχαμένο παλικάρι την «ΛΟΑΤΚΙ» ή οποιανδήποτε άλλη κοινότητα. Την ιστορική μνήμη του δρόμου της θυσίας θέλω να κρατήσω ζωντανή και αναλλοίωτη !  Δεν χάιδεψα  και δεν χαϊδεύω αυτιά κανενός, καθένας έχει το δικαίωμα, ελεύθερα να καταθέτη τη γνώμη του. Το λόγο του! Ο λόγος όμως δημιουργεί αντίλογο, «ενστάσεις», αρκεί να είναι κόσμιες και τεκμηριωμένες ειδικά όταν μιλάμε για ιστορική μνήμη και παραποίηση ιστορίας! Κάτω από αυτές τις συνθήκες ας υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας με σκοπό να αποτρέψουμε την παραποίηση ιστορικού γεγονότος μείζονος σημασίας.     
Θα ήθελα από την πλευρά μου, μια και οι δυνάμεις μου είναι ισχνές, τη βοήθεια του κάθε φιλίστορα Χιώτη πατριώτη και όχι μόνο. Θα καλέσω πρώτον από όλους τον πρώτο πολίτη του Δήμου Χίου, σεβαστό φίλο και μέλος της άτυπης ομάδας μας, Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη  Κάρμαντζη να πράξει τα δέοντα. Με τον τρόπο, τα πιστεύω και το Θεσμικό του ρόλο να παρέμβει ώστε να μην παραποιηθεί ιστορία η οποία έχει κεντρικό ήρωα ένα «αγνό ένστολο Χιώτη Ήρωα»      

Τα οράματα του Κ. Δ. Περρίκου, από βήματος της Παλιάς Βουλής Των Ελλήνων - Στο Βήμα ο Μιχ. Καριάμης της άτυπης ομάδας ""Φίλοι Κ.Δ. Περρίκου""

                                                             
Συνάμα καλώ σε βοήθεια τους κ.κ Νότη Μηταράκη, υφυπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή Χίου. Τους ένστολους σεβαστούς φίλους κ.κ. Γιάννη Βορριά (Π.Ν) - Παντελή Βατάκη (Π.Α) - Σταύρο Μιχαηλίδη(Λ.Σ) - Κωνσταντίνο Λεοντάρα (Λ.Σ).  Το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Χίου και όποιον άλλο ένστολο, ο οποίος θέλει να συνταχθεί μαζί μας.

Τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, της εργασίας τους Συλλόγους Χίου - Αττικής - Θεσσαλονίκης  μα και κάθε άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει, να σταθεί αντάμα μας, ώστε να σώσουμε ακέραιη  την ιστορική αλήθεια του Μεγάλου Πανέλληνα – Χιώτη Οραματιστή - Ήρωα και σπορέα ιδεών.                                               
Ας φροντίσουμε σαν άνθρωποι σώφρονες να μη δεχθούμε την καμιά παραποίηση στην ζωντανή ιστορία μας. Στον Θρύλο…!!!














Μιχάλης Γ. Καριάμης
Της άτυπης ομάδας «Φίλοι Κ.Δ.ΠΕΡΡΙΚΟΥ»





20 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΟΝΕ!!!! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ !!!!!

    Varvara Deli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Zannis Kasmas - - - Δυστυχώς σε αυτή την χώρα όλα πάνε πίσω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λίγο θα μας αλλάξουν και όνομα στην πατρίδα μας....Στην σημαία μας....Στα όνειρά μας....

    George Kamakaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω και εγω!!!Ειναι πολυ λυπηρα ολα αυτα!!!

    Κωνσταντίνα Τζούγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιος είναι αυτός ο κύριος και τι έκανε για την Ελλάδα για να του δωσουνε και το όνομα του σε οδό; αυτοί είναι δυστυχώς οι ήρωες σήμερα στην Ελλάδα

    Margaritis Motsenigos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν γινόταν μετονομασία όφειλε να γίνει στο όνομα του Περρίκου.

    Γιώργης Καλλέργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εβαστέ μου φίλε, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, θα είχαμε παραποίηση της ιστορίας

      καπετάν Μιχάλης Καριάμης

      Διαγραφή
  7. Διαβάζω ,..και τα συναισθήματα μου
    ανάβουν ,..γιατί?..
    γιατί προσπαθούν
    να ξεχαστεί ένας ήρωας .....!

    Eugenia Evangelinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Στήν ώρα του βλαστήμησε και ψυχικό μήν κάμεις έλεγε ο Καλλιμασιώτης πατέρας μου Σπύρος Πυκνής όταν έβλεπε κάτι στραβό και ανάποδο ! Δυστυχώς αδελφόφιλε Καριαμομίχαλε στήν σημερινή εποχή μάς διαφεντεύουν τα πουσ----λια και τα κλεφτρόνια ! Είναι μεγάλη ντροπή καί ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ γίνει μετονομασία σε ιστορικό δρόμο όπου διαδραμματίστηκαν τεράστια αντιστασιακά γεγονότα με τήν ανατίναξη από τον χωριανό μου ήρωα Αεροπόρο Κώστα Περρίκο της Γερμανικής Ναζιστικής οργάνωσης Ε.Σ.Π.Ο στήν οδό Γλάδστωνος στην Πατησίων στο κέντρο των Αθην'ων ! Δήμαρχε ΑΘΗΝΑΙΩΝ Κώστα Μπακογιάννη σάν χθές πρίν 30 χρόνια κάποιοι αλή--ς εγκλ--ατίες δολοφόνησαν τον πατέρα σου ΜΗΝ ενδόσεις καί αλλάξεις την ονομασία τής οδού Γλάδστωνος σε όνομα ενός κλεφ---νιού ναρκωμανούς !!! Θα σε κινηγά η ιστορία του ήρωα αλλά καί του πατέρα σου ! Χίος 27 Σεπτεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης 😅😅😅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα καπετάνιε, Συμφωνώ απόλυτα ...!

    ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μικρό δρομάκι εχει την Ιστορια του. Λυπάμαι Μιχάλη ο Κος αυτός ειναι ανιστόρητος...!!

    Dimitris Kafetzis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τήν τετραμερή επιτροπή Χίου ! Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχος, Βουλευτές Χίου ! Νά επέμβετε προς τόν Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη νά μήν γίνει μετονομασία τής οδού Γλάδστωνος! Ο πατέρας μου Σπύρος Πυκνής έλεγε στην ώρα του βλαστημησε καί ψυχικό μήν κάμεις όταν έβλεπε κάτι στραβό καί ανάποδο ! Δυστυχώς τήν σημερινή εποχή μας διαφεντεύουν τά πουστ.... καί τά κλεφτρ... ! Είναι μεγάλη Ντροπή καί ΑΙΣΧΟΣ νά γίνει μετονομασία σε ιστορικό δρόμο όπου διαδραματίστηκαν τεράστια αντιστασιακά γεγονότα με τήν ανατίναξη από τόν χωριανό μου Ήρωα Αεροπόρο Κώστα Περρίκο της Γερμανικής Ναζιστικής οργάνωσής Ε.Σ.Π.Ο στην οδό Γλάδστωνος στην Πατησίων στο κέντρο των Αθηνών ! Δήμαρχε ΑΘΗΝΑΊΩΝ Κώστα Μπακογιάννη σαν χθες πριν 30 χρόνια κάποιοι αλήτες εγκληματίες δολοφόνησαν τον πατέρα σου ΠΑΎΛΟ Μήν ενδώσεις και αλλάξεις την ονομασία της ιστορικού οδού Γλάδστωνος σέ όνομα ενός κλεφτρονιου ναρκωμανους επειδή έγινε πρόταση από πολιτικούς της κοινότητάς τών γκέι ! Θά σέ κυνηγά ή ιστορία τού Ήρωα αλλά και του πατέρα σου ! Χίος 27 Σεπτεμβρίου 2019 Λευτέρης

    Πυκνής Μαλλιάς
    Καλλιμασιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συντασομε μαζι σας, και προτεινω και εγω με την σειρα μου την μετονομασια της οδου σε ΗΡΩΑ Κ. ΠΕΡΙΚΌΥ.

    Diamantis Boulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και σε αυτή την περίπτωση.... παραποίηση ιστορίας θα έχουμε ...Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο Κ.Περρίκος, ανατίναξε το 1942 την ναζιστική ΕΣΠΟ στην οδό Κ. Περρίκου

      Μ.Καριάμης

      Διαγραφή
  13. Τα δώρα δεν χαρίζονται, ουτε ποδοπατούν ........... ο κάθε δρόμος εχει την ΙΣΤΟΡΙΑ του, και η ΙΣΤΟΡΙΑ όσο και αν θέλει ο νικητής να παραποίησει, τα ονόματα και τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς, ποτε δεν άλλαξε.
    ΜΗΠΩΣ θα έπρεπε να την οδό να την ονομάσουμε ....ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, διότι απότυχαν να δώσουν σε καποιο σταθμό του μετρό ....... ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ αλλά θέματα πιο Επουσιώδοι, που μαστίζουν την Αθήνα και την κάθε πολη. ( όλα τα ειχε η Μαριορη, ο φερετζές τος έλειπε. Τον αείμνηστο δολοφονηθέντα Κουστώ ....... υπαρχει άλλος τρόπος να αποκαταστήσουν την μνήμη του. ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ η νέα τάξη. Πραγμάτων, ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ η πολιτική, ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ μόνο η φύση δεν εχει γίνει ακόμα, εκτός απο τα έλλογα και άλογα όντα

    Καμάρης Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη μέσω τής τετραμελούς επιτροπής των Αρχόντων της Χίου Νότη Μηταράκη, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Παντελή Μπουγδάνου, Σταμάτη Κάρμαντζη και όλων των πολιτικών κομμάτων και φορέων που μπορούν να δώσουν την δέουσα λύση και να επηρεάσουν θετικά για την ΜΗ Μετονομασία της οδού Γλάδστωνος στην Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας!

    Αποτελεί Εθνική ύβρη στους Ήρωες της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον κατοχικό Γερμανικό στρατό!

    Ο Καλλιμασιώτης πατέρας μου Σπύρος Πυκνής έλεγε στην ώρα του βλαστήμησε και ψυχικό μην κάμεις όταν έβλεπε κάτι στραβό και ανάποδο! Εγώ λέω εδώ και τώρα σας θέλω Άρχοντες να βγάλετε τα κάστανα από την φωτιά! Θεωρώ ότι είναι μεγάλη Ντροπή και ΑΙΣΧΟΣ να γίνει η μετονομασία στον ιστορικό δρόμο όπου διαδραματίστηκαν τεράστια αντιστασιακά γεγονότα με την ανατίναξη από τον χωριανό μου Ήρωα Αεροπόρο Κώστα Περρίκο της Γερμανικής Ναζιστικής οργάνωσής Ε.Σ.Π.Ο στην οδό Γλάδστωνος στην Πατησίων στο κέντρο των Αθηνών που έχει πάρει το όνομα από τον μεγάλο φιλέλληνα Γλάδστωνα πού πρωτοστάτησε για μεγάλα Εθνικά μας θέματα ακόμη και την Ελληνική γλώσσα στους Κύπριους αδελφούς μας!

    Δήμαρχε ΑΘΗΝΑΙΩΝ Κώστα Μπακογιάννη σαν χθες πριν 30 χρόνια κάποιοι αλήτες εγκληματίες δολοφόνησαν τον πατέρα σου ΠΑΥΛΟ Μπακογιάννη που πρωτοστάτησε για την συμφιλίωση του Ελληνικού Λαού, ΜΗΝ ενδώσεις και αλλάξεις την ονομασία της οδού Γλάδστωνος σε όνομα ενός κλεφτρονιού ναρκωμανους επειδή το ζήτησε κάποιος πολιτικός πού συμπλέει με την εξειδικευμένη κοινότητα των γκέι και των συμπαρομαρτούντων αναρχικών μπαχαλάκιδων για να έχει πολιτικά οφέλη! Δήμαρχε να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και των Ηθικών αξιών γιατί θα σε κυνηγά η ιστορία τού Ήρωα Αεροπόρου Κώστα Περρίκου αλλά και του πατέρα σου ΠΑΥΛΟΥ που προς τιμή σου και όλης της οικογένειας σου δεν δέχθηκε να γίνει μετονομασία του σταθμού του Μετρό στον Ευαγγελισμό με την πινακίδα ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ! Εύχομαι σε όλους σας να πάρετε τις πρέπουσες σωστές αποφάσεις!

    Χίος, ξημέρωμα 28 Σεπτεμβρίου 2019

    Λευτέρης Πυκνής

    Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ .

    Γεωργιος Κατσουρακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ... Επικράτησε η λογική: Δεν μετονομάζεται η οδός «Γλάδστωνος» σε οδό «Ζακ Κ...
    Και τα δυο κι όποιο θέλει ο καθ' ένας θα διαλέγει. Κατά πως λένε.
    Καλό σου βράδυ

    Γιώργης Φράγκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή