'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΚΑΛΟΤΥΧΗ ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ


Καλότυχη Μάνα Λαγκάδα 

Οι μέρες οι ώρες και οι στιγμές που ζει η ανθρωπότητα  είναι κρίσιμες και δραματικές.  Η καθημερινότητα μας, είναι αποκλειστικά  συνδεδεμένη με την πρωτοφανή δολοφονική μάστιγα που ακούει στο όνομα Κορωνοϊός  Covid - 19. Επί 24ώρου βάσεως  το μόνο «νέο» που ακούμε και βλέπουμε από τα  εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ δεν είναι τίποτα άλλο από, το τι είναι η νέα κατάρα. Σε  τι  γεωγραφική έκταση έχει εξαπλωθεί η φονική πανδημία. Πόσα είναι τα νέα κρούσματα και τα συνολικά θύματα της. Τρόπους και μέσα περιορισμού και προφύλαξης.  Διαγγέλματα και παραινέσεις για να ακολουθήσουμε την Μοναδική σίγουρη οδηγία του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», την οποία θα πρέπει απαρέγκλιτα και με θρησκευτική ευλάβεια να ακολουθήσουμε όλοι μας. Αν υπάρξει ανάγκη να βγούμε έξω, αυτό θα είναι μόνο για να : Δώσουμε αίμα για να σώσουμε ζωές!



Μένω Σπίτι μου - Μιχ. Καριάμης


Δεν θα μπω στην θεωρεία «συνωμοτικών ειδήσεων» πως ο Αρμαγεδδώνας  που μας χτυπά είναι φτιαχτός. Πως μοναδικός σκοπός, του ακήρυχτου πόλεμου είναι, να μειωθεί ο πληθυσμός του δύσμοιρου  πλανήτη μας! Η «Συνωμοσιολογία», δίνει και παίρνει. Φθάσαμε στο σημείο να ακούμε εκπρόσωπο υπουργείου εξωτερικών μεγάλου κράτους να καταγγέλλει και να προσδιορίζει πως μια συγκεκριμένη  χώρα είναι υπεύθυνη για αυτό  το κακό. Τον πλανητάρχη να χαρακτηρίζει «Κινέζικο Ιό», την σύγχρονη πληγή του Φαραώ !  Ευτυχώς. Για τους ψαγμένους υπάρχουν τα Ellinika Hoaxes και μπορούν να ελέγχουν την αλήθεια και την ορθότητα των όσων ανεξέλεγκτων βομβαρδίζουν  τα μυαλά μας.

Γνωρίζοντας την σεμνότητα των κυριών και την επιθυμία τους ,το τι κάνουν να  μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δεν ασχολήθηκα ποτέ με τις ευγενικές υπάρξεις και το τεράστιο Θεάρεστο έργο τους.   Μας συνδέουν φιλικοί και συγγενικοί δεσμοί, οπότε δεν υπάρχει λόγος να θεωρηθώ «κόλακας»! 

Αμοιβαίος ο σεβασμός λοιπόν. Σήμερα παίρνω το θάρρος και αναφέρομαι στις δυο αξιοσέβαστες κυρίες που έλκουν την καταγωγή τους από την Καλομάνα Λαγκάδα της Χίου και ακούν και οι δυο τους στο όνομα Βασιλική.



κάτω αριστερά (καθήμενη) δίπλα από την Γιαγιά μου Ξενιώ Μπουσσέ  η κ. Βασιλεία Φερεντίνου - Παππά

Η μια, η κ. Βασιλεία Φερεντίνου – Παππά , πρώτη εξαδέλφη της αξέχαστης Μητέρας μου, ζει μόνιμα στην Βοστώνη των Η.Π.Α. Τεράστιο το έργο αγάπης και προσφοράς. Εκατοντάδες τα Ελληνόπουλα που με δικές τις ενέργειες νοσηλευτήκαν. Σχεδόν όλα, σαν έφευγαν από εκεί, κουβαλούσαν μαζί τους όχι μόνο αναμνήσεις ευγνωμοσύνης  μια και τα πρώτα βασικά εφοδεία για το ξεκίνημα μια νέας ελπιδοφόρου ζωής. Προφανώς συλλογικό έργο του απόδημου Ελληνισμού. Παίρνω το θάρρος να πω τα ελάχιστα, μετά σχετική αναφορά σεπτού Ιεράρχη της Ορθοδόξου εκκλησίας για την προσφορά της.



Η Βασιλεία Φερεντίνου - Παππά στο κέντρο με φόντο το...Κανιώρικο σόι 


Η δεύτερη σεμνή παρουσία αφορά την φίλη Ιατρό κ Βασιλική Παππά – Γεωργαρίου. Πάλε ποτέ Πρόεδρο του τότε μεγάλου Συλλόγου μας «Π.Σ.ΛΑΓΚΑΔΑΣ  ΧΙΟΥ ο ΦΑΡΟΣ ». Μην ψάξετε σε καμιά μηχανή έρευνας να βρείτε  πια είναι και τη έχει κάνει. Εγγονή γιατρού και κόρη αγαπημένης παιδιάτρου του Πειραιά και των παιδιών μου !Το έργο και το ήθος της το γνωρίζουν οι ασθενείς και οι συνάδελφοι της. Έγινε ευρέως γνωστή από την τηλεόραση στη χθεσινή αναφορά του ονόματος  της από το πρόσωπο των ημερών, τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόρδα, εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας.

Αισθάνομαι υποχρέωση να πω δημόσια ένα «Μεγάλο Ευχαριστώ», στους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και το προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας μας.

Με βαθύ  ανακουφιστικό αναστεναγμό, αναφωνώ γεμάτος χαρά «Δόξα τω Θεώ» «Καλότυχη η Άγια Μάνα Γη της Λαγκάδας που εξακολουθεί να βγάζει ακόμα τέτοια παιδιά από τα σπλάχνα της».
Ζητώ και από τις δυο κατανόηση.

Η Παρούσα αναφορά ας θεωρηθεί Αιώνιο Μνημόσυνο στους γονιούς και τους προπάτορες τους











Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν
Λαγγαδούσης



Φωτογραφικό Σαλόνι :




Βασιλεία - Αικατερίνη - Νικόλαος Φερεντίνος στο σπίτι τους στο Salem Massachusetts (Μασαχουσέτη)



Το σπίτι του Γιώργη και της Κατερίνας Φερεντίνου, όπως είναι σήμερα (Πάνω από τον Ναό της Αγίας Σοφίας στην Λαγκάδα της Χίου). Το ''Αμερικάνικο''




Το ΄΄Αμερικάνικο΄΄ Το σπίτι της Οικογένειας Γιώργη Φερεντίνου.  Ιερός χώρος για εμένα μια και εδώ γεννήθηκα ... !!!





ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΧΙΟΥ  '' Ο ΦΑΡΟΣ''

















2 σχόλια:

  1. Doortje van Lieshout Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν καλό στους άλλους. Αξίζουν ευγνωμοσύνη και σεβασμό. Ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλη τη βοήθεια που παρέχεται.
    Να είσαι ασφαλής και να προσέχεις τον εαυτό σου καπετάν Μιχάλης Kariámēs

    Doortje van Lieshout

    ΑπάντησηΔιαγραφή