'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Δημ. Μελαχροινούδη - ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΡΙΚΟΣ



  Αγνοημένος  Οραματιστής που δεν  Πρόφτασε και η  Ανάδειξή του )

                               

Κρατώ στα χέρια μου, ένα ακόμα ιστορικό πόνημα του ακούραστου «Νοτιοχωρούση» φίλου μου καπετάν Δημήτρη Διον. Μελαχροινούδη. Ένα σκαλοπάτι στο οικοδόμημα της προβολή του Μεγάλου αγνοημένου .  Μια ακόμη δωρεά στο ψαγμένο, αναγνωστικό κοινό της Χίου και όχι μόνο από τις εκδόσεις «άλφα πι», που απλόχερα έχουν στολίσει το μυροβόλο νησί μας, με τόσα έργα τέχνης, μια και τα βιβλία τους αποτελούν κοσμήματα που μας κάνουν όλους τους Χιώτες υπερήφανους! 

Μάχιμος και ακούραστος αγωνιστής της ιστορίας του πολιτισμού και της αγνότητας της γης ο καπετάν Δημήτρης, παραμένει πρωτοπόρος στην έρευνα. Έφερε στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας. Πλαισιωμένος από λίγους μα καλούς φίλους  πέρασε τη ζωή του σκυμμένος στη γη να συζητά και να πολεμά τους «Σχίνους» ή ξεχασμένος για μήνες στη βιβλιοθήκη να ξεθάβει από σκονισμένα βιβλία, άγνωστες ιστορίες για ανθρώπους, συμβάντα  και καταστάσεις.

Ήταν αυτός που πέραν από τις παρεμβάσεις του για τα φυτοφάρμακα, μίλησε για τα μνημεία της φύσης και δίνει μέχρι σήμερα τον απελπισμένο αγώνα του, για την αναγνώριση τους. Δυστυχώς σε σφαλισμένα αυτιά και αδιάφορους ανθρώπους.

Ήταν αυτός πρώτος που ξέθαψε από την αφάνεια και τη λήθη τον ξεχασμένο Σταυραετό της Χίου. Τον Προάγγελο της Ενωμένης Ευρώπης . Για τον Έλληνα Αρχάγγελο και Ήρωα. Για τον «Μεγάλο Οραματιστή», που εσκεμμένα αγνοεί το κατεστημένο. Μιλάμε για τον Κώστα Δημ. Περρίκο από την Καλλιμασιά. Πνεύμα σπινθηροβόλο και αδούλωτο. Αντισμήναρχος επ’ ανδραγαθία, και απότακτος του 1935, αν αυτό λέει τίποτε…. !  

Ο καπετάν Δημήτρης, υπήρξε πρωτεργάτης της άτυπης ομάδας «ΦΊΛΟΙ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ». Πέρα των όσων κατάφερε συλλογικά αυτή η ομάδα, μια από τις βασικές επιθυμίες της, ήταν η έκδοση ενός βιβλίου, το οποίο θα είχε σκοπό,  όχι την προβολή ενός ακόμα στρατιωτικού ήρωα αλλά ενός πρωτοπόρου για την εποχή του «ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ». Σε γενικές γραμμές το υπέροχο βιβλίο του Σμήναρχου Παντελλή Βαττάκη, κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο την προβολή του Στρατιωτικού Ήρωα.


καπετάν Δημήτρης Μελαχροινούδης 
(Νοτιοχωρούσης)

Έτσι στο πόνημα του ο καπετάν Δημήτρης, πέρα από τα βασικά Οράματα και τις Ιδέες του Κ. Περρίκου, ασχολήθηκε με τον συνεχή αγώνα του ώστε να βρει πρώτα στη Χίο την θέση που του αρμόζει Υπάρχουν ίχνη της  ατελέσφορης αγωνίας του, ώστε να αναγνωρισθεί ό ήρωας μας, «ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ». Πέραν όλων αυτών υπάρχει αναλυτικά το αποτύπωμα της άτυπης ομάδας, με ότι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Κυρίως δημοσιεύματα στον τύπο. Παρεμβάσεις σε πολιτικούς άρχοντες, είτε επρόκειτο για Βουλευτές, Ευρωβουλευτή, Δημάρχους ή Στρατιωτικούς. Πάντα με την βοήθεια του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου, μα και απλών πολιτών και Συλλόγων οι οποίοι ενστερνίστηκαν τα πιστεύω της μικρής ομάδας, τον δίκαιο αγώνα της και τον στήριξαν με την παρουσία τους.  

Δεν θα ονόμαζα το έργο του καπετάν Δημήτρη, κατάθεση ψυχής, μια και ο ίδιος λέγει ότι, απλά μάζεψα δημοσιεύσεις και τις έβαλα σε μια σειρά για να μάθει ο κόσμος ότι τίποτα δεν γίνετε τυχαία .Τα πάντα αποκτώνται με σχεδιασμό και κόπο. Πιθανά μέσα από τις 270 πολύτιμες σελίδες του βιβλίου,  να καταφέρει να φέρει στην επικαιρότητα τον έντεχνα, αγνοημένο οραματιστή και να αναδείξει στο ευρύ κοινό και κυρίως στην αυριανή ελπίδα μας, την μαθητιώσα νεολαία τις πανανθρώπινες σκέψεις και τα οράματα που σκόπιμα κρύβει το κατεστημένο.

Καλό θα ήταν το βιβλίο να γινόταν κτήμα του κάθε μαθητή. Αν δε αυτό είναι δύσκολο, θα ήταν κατορθωτό να ενταχθεί σε κάθε σχολική ή κοινοτική βιβλιοθήκη.

 



Μιχάλης Γ. Καριάμης

Μέλος της Άτυπης ομάδας

«ΦΙΛΟΙ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ»

 

 

 

  

3 σχόλια:

  1. Μπράβο ακαταπόνητε, τίμιε πατριώτη κ. Μελαχροινούδη! Μπράβο κ. Καριάμη για την προβολή του βιβλίου για την μεγίστη προσωπικότητα του εθνικού ήρωα ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ!

    Georges Panayotopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τους αγωνιστές τους βάζουμε στα κάτεργα και μετά τους στήνουμε αγάλματα.

    Pantelis Kolxaros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αναφοράσου στο βιβλίο την 29]9 στην ΑΛΗΘΕΙΑ. Μου το διάβασαν πριν λίγο. Απολογούμαι

    Δ.Μελαχροινούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή