'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

                    


   Σύλλογος Δασκάλων &   
   Νηπιαγωγών Χίου  
  «O Αδαμάντιος Κοραής»
  Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
  «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
  Ταχ. Κώδικας:        82100
                    


Χίος, 11/6/2013
Α.Π.: 219
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου
Κοιν.: ΜΜΕ


Ενημερωτικό 54
Θέμα 1: Ψήφισμα καταδίκης του κλεισίματος της ΕΡΤ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καταγγέλλει την κυβέρνηση και τις απαράδεκτες και προσβλητικές για τους εργαζόμενους δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου, που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισαν το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών αποφάσισαν το κλείσιμο και της ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, το ξεπούλημα της περιουσίας της ΕΡΤ και των άλλων φορέων που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Η παράδοση της ενημέρωσης του λαού στα χέρια των ιδιωτών μεγαλοκαναλαρχών εγκυμονεί κινδύνους.
Ανεξάρτητα της άποψης που μπορεί να έχει ο καθένας για τη δημόσια ραδιοφωνία – τηλεόραση και την ενημέρωση που παρέχει κάθε φορά με ευθύνη των εκάστοτε διοικήσεων της, δεν αναιρείται το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση ανήκει στον ελληνικό λαό, χρηματοδοτείται από αυτόν και η ενημέρωση της δημόσιας ραδιοφωνίας  τηλεόρασης και των εκπομπών της απέχουν κατά πολύ σε ποιότητα από αυτή των ιδιωτικών καναλιών,  που υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Ο σύλλογος δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου  εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων. Τους καλεί να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                    


Ο Γραμματέας    
Τσίγκος  Στέφανος


Ο Πρόεδρος
Αμπατζής Γιώργης
  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου