'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΑΤΕ ΕΝΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ .... !














Υγεία


Δεν μπορείτε να χωνέψετε; Φάτε ένα ακτινίδιο!


Ξεχάστε τα αναψυκτικά – Το ακτινίδιο βοηθά στην πέψη του κόκκινου κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των ψαριών


Ένα φρούτο για επιδόρπιο μπορεί να μην είναι πια μόνο ένας τρόπος για να αλλάξετε τη γεύση που έχετε στο στόμα σας, αλλά και ένας τρόπος να γλιτώσετε το φούσκωμα και τον τυμπανισμό μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα.

Τρώγοντας ένα ακτινίδιο μετά το φαγητό έχει συνδεθεί από τους επιστήμονες με την καλύτερη πέψη, αλλά και με μείωση της δυσφορίας και του πρηξίματος μετά από ένα πλούσιο φαγητό. Έχει βρεθεί ότι το εν λόγω φρούτο περιέχει μια μοναδική ένωση, η οποία βοηθά στην πέψη των  πρωτεϊνών που περιέχονται στο κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα ψάρια.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ακόμη και ένα φρούτο θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα που... ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια της πέψης, ιδίως εκείνα που είναι και μεγαλύτερης ηλικίας, να χωνέψουν αν έχουν καταναλώσει προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε γάλα ή έχουν φάει ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Εκτός από την πέψη, τα ακτινίδια είναι και φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, περισσότερη από ότι ακόμα και τα πορτοκάλια.

Ωστόσο, ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων αναφέρει αλλεργία στα... χωνευτικά  φρούτα, ενώ σοβαρά περιστατικά έχουν αναφερθεί, ιδίως μεταξύ παιδιών.

Από την έρευνα που διεξήχθη σε εργαστηριακά μοντέλα και ποντίκια, προέκυψε ότι το ένζυμο του  ακτινίδιου βοηθάει στην πέψη πρωτεϊνών.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Advances in Food and Nutrition Research, κατέληξε: «Είναι σαφές από τις μελέτες ότι η κατανάλωση ακτινίδιων ως μέρος μιας πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφής ενισχύει την πέψη των πρωτεϊνών, ιδιαίτερα στο στομάχι».

PROTOTHEMA 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου