'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013


K. ΠΕΡΡΙΚΟΣ - ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο αγώνας για τη δικαίωση των οραμάτων του Χιώτη μάρτυρα της λευτεριάς Κ. Περρίκου, τώρα αρχίζει, η άτυπη επιτροπή των «Φίλων» της Ιερής Μνήμης του, ξεκίνησε νέα σειρά επαφών με πρόσωπα τα οποία εξέφρασαν τη θέληση τους για ενεργή συμμετοχή τους στα δρώμενα.
Ό νέος κύκλος επαφών, είχε ως αφετηρία το Μέγαρο του Οίκου Ναύτη. Τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Αιμιλιανό Ευαγγελινό, Στυλιανό Μιχαλάκη και τον γράφοντα, στις αρχές της βδομάδας , επισκέφθηκε τον εκλεκτό συμπατριώτης μας καπετάν Θανάση Βαρίνο, Πρόεδρο του Ο. Ν. για να τον ευχαριστήσει για τη μεγάλη βοήθεια την οποία παρείχε στην οργανωτική επιτροπή.
Έμπλεος χαράς ο καπετάν Θανάσης, γνωστοποίησε ότι τελικά ό τρίτος όροφος του κτιρίου Οίκου Ναύτη Αθηνών θα λάβει την ονομασία «Κώστας Περρίκος», όπου και θα εντοιχιστεί σχετική τιμητική πλάκα.
Αιτιολογώντας την επιβεβλημένη αλλαγή, διευκρίνισε ότι : Εκεί τοποθετείται «το έως αυτή τη στιγμή», τελειότερο και πλέον σύγχρονο μηχάνημα μέτρησης «Οστικής Μάζας» που υπάρχει στον κόσμο !
Ακολούθως, η τριμελής επιτροπή, επισκέφθηκε τα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε. Ν. «Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν», όπου και έγινε δεκτή, από τον Πρόεδρο καπετάν Δημήτρη Καραπιπέρη και τον Γ. Γ. καπετάν Νικόλα Παπακυριάκη.
Και πάλι, σκοπός της επίσκεψης, ήταν η πρέπουσα απόδοση ευχαριστιών στους απόμαχους του κύματος για την συμμετοχή, την συνεργασία και την πολύτιμη αρωγή τους, ώστε η εκδήλωση του Φλεβάρη και αυτές που έπονται να εκτελούνται απρόσκοπτα.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας, εκλεκτός και ταπεινός συμπατριώτης μας, ο οποίος δεν θέλει να ακουστεί το όνομα του, μας γνωστοποίησε τηλεφωνικώς ότι σε αγαστή συνεργασία με τον γλύπτη κ. Μιχάλη Κάσση, έχει έτοιμο προς αποστολή στη Χίο και συγκεκριμένα στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς το «εκμαγείο» της προτομής του Χιώτη Σταυραετού.
Του αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους τους Χιώτες !
Πιστεύοντας στην ιερότητα του σκοπού και του έργου το οποίο αναλάβαμε να φέρουμε σε πέρας, συμφωνήσαμε ακόμα για μια φορά να παραμείνουμε «ομάδα» χωρίς πρωτεία, τίτλους, καπελώματα. και ανεπίτρεπτη προβολή του «Εγώ» αντί του αποδεκτού «Εμείς»
Θα ακολουθήσουν εθιμοτυπικές επισκέψεις στους συμπατριώτες μας κ.κ Γιώργο Μπαχά του περιοδικού «ΝΕΜΕCIS». Καπετάν Σταύρο Καραπιπέρη, Πρόεδρο των Ρυμουλκών / Ναυαγοσωστικών «Άγιος Νικόλαος» . Στην Χιακή Αδελφότητα Χίων Αττικοβοιωτίας «ΚΟΡΑΗΣ» και στο Δικηγορικό Γραφείο του κ. Αντώνη Χλωρού .
Κατά την Πασχαλινή επίσκεψη μας στη Χίο, θα έχουμε επαφές με τους βασικούς στυλοβάτες της κίνησης μας
Ευχαριστούμε για τη πολύτιμη φιλοξενία στις στήλες σας.

Για την «άτυπη ομάδα»

Μιχάλης Γ. Καριάμης

2 σχόλια:

  1. Θελω να πιστευω Καπετανιε μου οτι οι βανδαλοι δεν.προερχονται εξ ημων των αμιγως Ελληνων ολιγιστων που σκοπος ειναι στους δυσκολους καιρους να φυλαττουμε ολοι Θερμοπυλες🌷💝Να ειστε καλα!!! Πολλα κανετε...και να συνεχισετε...Αξίζει!!

    Κωνσταντίνα Τζούγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Καπετάνιε, καί συγχαρητήρια για τούς αγώνες σου.

    Kostas Koyvaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή