'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΚΙΝΗΣΗ « 19 » ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ








ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:


19/03/2008







Το Σάββατο το μεσημέρι, τα φιλόξενα γραφεία του Συλλόγου «Κουρουνιωτών / Εγρηγοριανών» της Αττικής, γέμισαν από Αμανίτες και όχι μόνο.
Αντιπρόσωποι σχεδόν από κάθε ένα χωριό του συμπλέγματος της Αμανής, είχαν την ευκαιρία και τη τύχη να γίνουν δέκτες του καλού μηνύματος για την σύσταση φορέα ο οποίος έχει σκοπό τη σωτηρία της ευρύτερης περιοχής.
Πέρα από τη δυναμική παρουσία των Βολισσιανών και των Κουρουνιωτών, υπήρχαν ένθερμοι υποστηρικτές της ελπιδοφόρου κίνησης και από χωριά της Βόρειας Χίου με ομοειδή προβλήματα. Για παράδειγμα αναφέρουμε τους παρατηρητές από το Πιτυός και το Βίκι οι οποίοι ζήτησαν η «Κίνηση 19» να συμπεριλάβει και τις δικές τους γενέθλιες εστίες.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των συντονιστών της συνάντησης, σε αυτή τη φάση προείχε η επιλογή μικρού αριθμού ανθρώπων από κάθε χωριό, κυρίως ένθερμων «Μυστών» ικανών και ορεξάτων να μεταλαμπαδεύσουν στους συγχωριανούς τους το καλό άγγελμα, τους σκοπούς και τα οράματα του εθελοντικού φορέα ο οποίος φέρει το συμβολικό όνομα «19», όσοι και οι οικισμοί της Αμανής.
Η Εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του γράφοντος, ο οποίος και είχε την ευθύνη του γενικότερου συντονισμού της όλης εκδήλωσης.
Παρουσίασε στους Βορειοχωρούσους της παροικίας τα μέλη της επιτροπής αποτελούμενης από τις κυρίες Ε. Ασλανίδου, Α. Κοντού και τον κύριο Κ. Ρυμική.
Ακολούθως, κάθε ένα από τα μέλη της «κίνησης 19», παρουσίασε σκέψεις, σκοπούς, προγραμματισμούς και οράματα με κοινή κατάληξη την προβολή, την ανάδειξη και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που μαραζώνουν την Αμανή και τη Βόρεια Χίο γενικότερα..
Στο αυτό μήκος κύματος μίλησε και ο κ. Ν. Γεωργούλης ο οποίος στοχοποίησε και ανέπτυξε διεξοδικά τους σκοπούς της εθελοντικής κίνησης.
Ακολούθως ο ιατρός και καθηγητής πανεπιστημίου κ. Κ. Μουτάφης, κατέθεσε την πρώτη τεκμηριωμένη πρόταση, σχέση έχουσα με την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών των Αγιασμάτων.
Ο πιτυανός δικηγόρος και φίλος της Αμανής κ. Αντ. Χλωρός, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της κίνησης, ώστε να βοηθήσει με κάθε τρόπο.
Στο αυτό μήκος κύματος κινήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι τάχθηκαν αλληλέγγυοι με κάθε τι το θετικό και υγιές σχετικά με την αναγέννηση της Αμανής.
Παρεμβάσεις έκαναν οι κ.κ. Γ. Επιτροπάκης . Π. Λαγός – Π. Ψυλλής, Δ. Καγιάντας- Μ. Οικονόμου – Κ. Ψυλλίδης, Ψυλής κ.α.
Ομόφωνα ορίσθηκαν οι κ.κ Μιχ. Οικονόμου. Πέτρ. Μοσχούρης και Μιχ. Καριάμης ως ιδρυτικά μέλη της εθελοντικής κίνησης.
Η εκδήλωση κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη. Η κίνηση ελπίδας για τα «έρημα χωριά» μας, πιστεύουμε ότι θα είναι πάντα καλοδεχούμενη από το σύνολο των Βορειοχωρούσων του λεκανοπέδιου. Δυστυχώς για όλους μας, εδώ και αρκετά χρόνια η καρδιά της Αμανής χτυπά στην Αθήνα. Υποχρέωση των απανταχού Αμανιτών, το καλοκαίρι να παραβρεθούμε στην διημερίδα της Βολισσού, ώστε να λάβουν τα όνειρα πραγμάτωση.




Μιχάλης Γ. Καριάμης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου