'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο ΠΕΡΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΩΝΕΙ














ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 24 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2009





Ο ΠΕΡΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΩΝΕΙ






Το μεσημέρι της Νέας Τρίτης, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φαμφάρες, έγινε εκ μέρους της άτυπης ομάδας Κ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ η παράδοση του εκμαγείου της προτομής του Πανέλληνα ήρωα και οραματιστή στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς.
Στη παράδοση ήταν παρόντες ο εφημέριος του χωριού, σεβαστός πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της Ένωσης Κληρικών Χίου. Εκ μέρους του Δήμου Ιωνίας η Αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Θλιβήτου, και ο ακάματος δημιουργός του Λ.Μ.Κ, κ. Γιάννης Κολιάρος. Από πλευράς της άτυπης ομάδας οι κ.κ. καπετάν Δημήτρης Μελαχροινούδης ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας, Αιμιλιανός Ευαγγελινός Πρόεδρος Καλλιμασιωτών Αττικής, Σταμάτης Κάρμαντζης Πρόεδρος Λ.Τ. Χίου και ο γράφων, Πρόεδρος Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού.
Ακολούθησε ολιγόλεπτη σύσκεψη για τη θέση της προτομής και το χρέος όλων, απέναντι του σεμνού Χιολάτρη δωρητή ο οποίος εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται μεγάλο κεφάλαιο για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.
Τα μελλοντικά του σχέδια περιλαμβάνουν έκθεση του Μεγάλου γλύπτη Μιχάλη Κάσση στη Χίο με θεματικά έργα από τα Ομηρικά Έπη. Επίσης καλοκαιρινή παράσταση του θεάτρου σκιών και έκθεση έργων του Ευγένιου Σπαθάρη καθώς και άλλοι τομείς δράσης και προβολής του νησιού μας.
Με την ευκαιρία της παραμονής στο νησί μας , οριστικοποιήθηκε η τελική μορφή της άτυπης ομάδας στη Χίο με μόνιμα μέλη τους κυρίους Δ. Μελαχροινούδη και Στ. Κάρμαντζη. Έτυχε γενικής αποδοχής η ιδέα της ολιγομελούς εκπροσώπησης η οποία θα είναι θετική προς κάθε σοβαρή ομάδα ή άτομο που θέλει να συμμετάσχει ενεργά και να προσφέρει για την επιτυχία κάθε σκοπού. Για μια ακόμα φορά τονίστηκε η ανάγκη συγγραφής ιστορικού βιβλίου με τη ζωή και τα έργα του Χιώτη στρατιωτικού, οραματιστή και δημοσιογράφου. Ένα από τα αισιόδοξα μηνύματα στο βραχύβιο ιστορικό της άτυπης ομάδας είναι ότι κατάφερε να ενώσει με άρρηκτα δεσμά ετερόκλιτες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες συνεργάζονται και αγωνίζονται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και την προβολή του νησιού μας.
Για την άτυπη ομάδα
Μιχάλης Γ. Καριάμης











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου