'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ





Δήμος & Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων: Τιμητική εκδήλωση για τον Άγγελο Αγγελιδάκη   



Παρασκ. 30/12/2005





Ένας από τους πρωτοπόρους οραματιστές του Ναυτικού Μουσείου Καρδαμύλων τιμά σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα ο Δήμος και το Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων.
Πρόκειται για τον καπετάν Αγγελο Αγγελιδάκη  που κατά τους διοργανωτές "Στο πρόσωπό του, συμβολίζεται το όραμα του Ναυτικού Μουσείου, καθώς αναμφίβολα είναι ο πρωτοπόρος όλων των σημερινών μας ιδεών και δραστηριοτήτων και είναι αυτός που μας καθοδηγεί, δίνει ψυχή και κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας".
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 6.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Νικόλας Μαρινάκης και η υπεύθυνη της Επιτροπής για το Μουσείο Φωτεινή Ξυλά- Φαφαλιού, ενώ θα μιλήσουν οι: Κώστας Φράγκος- πλοίαρχος Ε.Ν./ συγγραφέας, Μιχάλης Καριάμης- πλοίαρχος Ε.Ν., Τζίνα Χαρλαύτη- αναπληρώτρια καθηγήτρια ναυτιλιακής ιστορίας, πρόεδρος τμήματος Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου, Μάρω Ξυλά- φιλόλογος- τ. εκδότης εφημερίδας "Καρδάμυλα", Σταύρος Μιχαηλίδης- λιμενάρχης Χίου. Η εκδήλωση θα κλείσει με χαιρετισμό του ίδιου του κ. Αγγελιδάκη, ενώ υπεύθυνη για τη διοργάνωση της τελετής είναι η κα Ευαγγελία Ανδρικοπούλου.


Εθελοντική προσφορά

Από την αρχή η φιλοσοφία που αναπτύχθηκε για τη δημιουργία του Μουσείου ήταν να προσφερθεί εθελοντικά από όλους τους Καρδαμυλίτες εκθεσιακό υλικό.
Άλλωστε με χρηματοδότηση μέσα από το Καρδαμυλίτικο Ίδρυμα, φορέα που οραματίστηκαν και δημιούργησαν Καρδαμυλίτες, προχωρούν ικανοποιητικά οι αρχιτεκτονικές και μουσειολογικές μελέτες.
Παράλληλα συνεχίζεται από το Δήμο Καρδαμύλων και την Επιτροπή η προσπάθεια ανεύρεσης πόρων μέσα από κρατικά κονδύλια ή ιδιωτικές δωρεές, ενώ η Επιτροπή διοργανώνει τη συλλογή, την καταγραφή των αντικειμένων (σε Καρδάμυλα και Αθήνα) και των προφορικών μαρτυριών έτσι ώστε να συμπεριληφθούν άμεσα στις μελέτες.
"Το Ναυτικό Μουσείο θα αποτελέσει το σταθερό σημείο αναφοράς και ζωντανής μνήμης της μακράς ιστορικής ναυτικής παράδοσης των Καρδαμύλων", σημειώνεται στο μήνυμα του Δημάρχου Καρδαμύλων Νικόλα Μαρινάκη στο σχετικό έντυπο που παρουσιάζει το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας Ναυτικού Μουσείου στα Καρδάμυλα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου