'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Παροικιακές εκδηλώσεις










ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:



22/05/2008



Παροικιακές εκδηλώσεις



Η πλούσια σε εκδηλώσεις εβδομάδα που διανύουμε, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, την υψηλή πνευματική στάθμη των μελών της χιακής παροικίας. 
Κατ’ αρχήν: Την Τρίτη 20 Μαΐου στις οκτώ το βράδυ (20:00), ο παγκοσμίου φήμης αστροφυσικός και Ακαδημαϊκός κ. Σταμάτιος Κριμιζής, μιλήσει στην Ακαδημία Αθηνών με θέμα «Η πρόσφατη εξερεύνηση του Ερμή από το διαστημόπλοιο MESSENGER : Πρόκληση στην επιστήμη και την τεχνολογία». 
Την αυτή ημέρα στην Αθήνα, ήταν και η ομιλία (αγνοώ που ) της διακεκριμένης χιώτισσας οφθαλμιάτρου και Δρ. Ιστορίας της ιατρικής κ. Σεβαστής Χαβιάρα Καραχάλιου. 
Την Παρασκευή 23 Μαΐου και από ώρας ενάτης βραδινής (21:00), θα τελεσθεί Αγρυπνία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου της Ριζαρίου Εκκλησιαστικής Σχολής, στο Χαλάνδρι προς τιμή των Αγίων της Χίου. 
Θα ακολουθήσει Μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων το 1822 αδελφών μας υπό των Τούρκων. 
Τέλος την Κυριακή 28 Μαΐου στις ένδεκα το μεσημέρι (11:00) στην Ιερά Μονή Πεντέλης, μετά τη Θεία Λειτουργία και το κέρασμα του καφέ, θα ακολουθήσει διάλεξη με θέμα «Κάπνισμα: Το λιβάνι του διαβόλου στο Ναό του Θεού. Μύθος ή πραγματικότητα;» Ομιλητής είναι ένας από τους φανατικότερους Χιώτες του Λεκανοπέδιου ο ξεχωριστός κ. Αν. Τριπολίτης, Αγγειοχειρουργός τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας και τ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής. (Ο.Χ.Σ.Α) 
Από όλες αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες τιμούν τη Μυροβόλο Πατρίδα μας, δεν πρέπει να λείψει κανένας. 


Του ΜΙΧΑΛΗ Γ. ΚΑΡΙΑΜΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου