'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η πίτα του «Κοραή» για το 2009












ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:


20/01/2009







Ο «ΚΟΡΑΗΣ», Μαθουσάλας και κορυφαίος των Χιακών Συλλόγων της Αττικής, ευτύχησε, για μια ακόμα φορά, στη μακρόχρονη διαδρομή του, να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Παρά τα 123 χρόνια της, η Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας, εξακολουθεί να σαγηνεύει και να συγκεντρώνει ένα μεγάλο τμήμα των εκλεκτών συμπατριωτών μας που ζουν και κινούνται στο «Αττικό λεκανοπέδιο».
Πολύ πριν από την κανονική ώρα, άρχισαν να δημιουργούνται ανά τραπέζι φιλικά «πηγαδάκια».
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας, είχε αναλάβει με αυταπάρνηση την υποδοχή των καλεσμένων. Παντού έβλεπες απλωμένα χέρια και πλατιά χαμόγελα. Άκουγες θερμά λόγια, από αυτούς οι οποίοι είχαν αναλάβει την υποχρέωση να έχουν τον ρόλο του οικοδεσπότη.
Το ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, για μια ακόμα φορά στις μεγάλες δόξες του. Μετά από ένα σύντομο, όπως πάντα, χαιρετισμό του Σεβαστού Προέδρου κ.κ Αντώνη Χαροκόπου και την εκλογή του εκλεκτού συμπατριώτη μας κ. Παντελή Κοκκινάκη, ως προέδρου της Γενικής Συνελεύσεως άρχισε η διαδικασία του Διοικητικού και οικονομικού απολογισμού χρήσης 2008. Έγκριση έκθεσης εξελεγκτικής επιτροπής, απαλλαγής Δ.Σ, από κάθε ευθύνη κ.α. 


Την ομόφωνη αποδοχή κάλυψαν θερμά χειροκροτήματα.
Ακολούθησε ευλογία της πίτας από ιερέα και ακολούθως η κοπή της από τον Αντιπρόεδρο της Αδελφότητας επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημ. Λινό.
Τυχερή του νομίσματος η κ. Αναστασία Καμίνη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, από βήματος μίλησαν ο γιατρός κ. Αναστάσιος Τριπολίτης, προβάλλοντας θέματα που αφορούν Χίο και Χιώτες. Για το μνημείο του Ναυτικού Μουσείου Χίου και τα ονόματα των χαμένων ναυτικών μας.
Τόνισε τη σημασία προσέλευσης των συμπατριωτών μας στις 8 του Φλεβάρη, ημέρα μνήμης του χιώτη ήρωα της αντίστασης Κώστα Περρίκου.
Προς γνώση του ακροατηρίου, έκανε αναφορά στον κ. Γιώργο Μπαχά, εκδότη του περιοδικού «ΝΕΜΕCIS», με έξοδα του οποίου θα γίνει η αποκατάσταση της προτομής του Καλλιμασιώτη αξιωματικού της αεροπορίας μας. 


Εν συνεχεία η «Μεγάλη» μας κ. Μ. Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας τον πρόεδρο της Παγχιακής εταιρείας διάσωσης Εθνικής κληρονομιάς κ. Δ. Λινό, ζήτησε για εθνικούς λόγους την υποστήριξη όλων για την κατασκευή του μνημείου του μεγαλύτερου ποιητή όλων των εποχών, του «Θείου Ομήρου», στο αεροδρόμιο της Μυροβόλου πατρίδας προς κοινή θέα των επισκεπτών.
Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα, οι εκλεκτές φέσποινες Δ. Μονιούδη – Γαβαλά και Νίκη Σκαρβέλη.
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΧΣΑ κ.κ Παν. Βαρλάς. Ο νυν αντ/δρος κ. Στ. Μιχαλάκης.
Οι κ.κ. Αγαπητίδης – Ν. Τσικής – Κ. Μικρούδης – Αντ. και Γ. Χλωρός, Μ. Οικονόμου, Δ. Λιγνός. Οι Πλοίαρχοι συγγραφείς καπ. Κ. Φράγκος κ. καπ. Γ. Παπαδόπουλος.
Από τον Τύπο ο «Πατριάρχης» κ. Δ. Λαϊνάς και Γιαννακής, (από το Χιακό Βήμα).
Αρκετοί πρόεδροι χιώτικων συλλόγων κ.α
Η Αδελφότητα διένειμε σε όλους το βιβλίο του κ. Ν. Τσική, με τις τεκμηριωμένες απόψεις του για το «Εθνικό» θέμα της Μακεδονίας μας.
Έγινε γνωστό ότι πρώτος ομιλητής, των διαλέξεων της νέας χρονιάς θα είναι ο διεθνούς φήμης αστροφυσικός μας κ. Σταμάτης Κριμιζής.

Και του χρόνου με υγεία! 



Μιχάλης Γ. Καριάμης








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου