'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ









Συνάντηση με Περιφερειάρχη για τις ιθυοκαλλιέργειες ζητούν οι Λαγκαδούσοι



Πε 1/9/2005




Το διμέτωπο αγώνα τους συνεχίζουν οι κάτοικοι της Λαγκάδας ζητώντας την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών από τον κόλπο του χωριού αλλά και την επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης.
Χθες αντιπροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε με το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη για να ρυθμίσει μεταξύ άλλων συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, αφού μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου η Περιφέρεια έχει την ευθύνη αδειοδότησης των ιχθυοκαλλιεργειών. Οι Λαγκαδούσοι ζητούν να συναντηθούν με τον Σέργιο Τσίφτη κατά την επίσκεψή του στη Χίο με αφορμή τα "Θεοδωράκεια".
Ο κ. Λαμπρινούδης εξήγησε στους κατοίκους τις ενέργειες που έχει κάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο του 2005 εστάλη από τη Νομαρχία επιστολή στον Περιφερειάρχη και του ζητήθηκε η αναστολή της εγκατάστασης νέων ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων.
Με νέο έγγραφο εξάλλου κλήθηκε τον Αύγουστο για σύσκεψη στη Χίο, για να συζητηθεί το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών FORKYS, ενώ εξηγήθηκε ότι η ανανέωση των αδειών που λήγουν είναι υπόθεση του Δήμου.
Όπως τόνισε εξάλλου μέλος της επιτροπής Μιχάλης Καρυάμης η κινητοποίηση της Λαγκάδας δεν ήταν μια σαπουνόφουσκα αλλά συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση, που είναι να έχει το χωριό καθαρές θάλασσες με την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών και την επίλυση του θέματος της αποχέτευσης.
Επίσης όπως είπε ο Στέφανος Τσίγκος η αντιπροσωπεία θα επεδίωκε χθες να έχει ανάλογη συνάντηση με το Δήμαρχο Ομηρούπολης ώστε να ενημερωθούν και για το  θέμα της αποχέτευσης.



 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου