'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013                ΠΑΝΧΙΑΚΗ  ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ


Μένουν λιγότερες από είκοσι ημέρες, από τις οχτώ του Φλεβάρη, ημέρα μνήμης του Πανέλληνα, μα πρώτιστα, Χιώτη, ήρωα της Εθνικής Αντίστασης αεροπόρου Κώστα Περρίκου και όλα βαίνουν καλώς.
Υπολογίζουμε ότι η νέα προτομή, θα τοποθετηθεί στο βάθρο της στις 25/1/09
Οι προσκλίσεις, στη Χίο έχουν παραδοθεί στα χέρια των παραληπτών τους.
Οι κάρτες, έχουν τοποθετηθεί στα ερμάρια όλων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ώστε να είναι ενήμεροι όταν τους ζητηθεί να τον αναγνωρίσουν «Άξιο της Πατρίδος»
Απομένουν, ακόμα, λίγες, μικρές λεπτομέρειες και το πλήρωμα του χρόνου από την ιερή στιγμή, που «όλοι» οι Χιώτες της Αθήνας και όχι μόνο θα σκύψουμε ταπεινά την κεφαλή και θα χαμηλώσουμε το βλέμμα, μπρος στο χάλκινο ομοίωμα του  Καλλιμασιώτη πατριώτη.
Η εγρήγορση και η ανταπόκριση των συμπατριωτών μας, για να φτάσουμε στον τελικό σκοπό μας, την καταλυτική ημερομηνία ήταν πρωτοφανής.
Και μόνο το ενδιαφέρον των απλών ανθρώπων έδινε κουράγιο στα μέλη της επιτροπής.
Δεν φθάσαμε τυχαία έως εδώ !
Το δύσκολο και πολυδάπανο εγχείρημα, το έφερε εις πέρας ο ζήλος και η προθυμία για προσφορά αρκετών συμπατριωτών μας ασχέτως κοινωνικής - οικονομικής πολιτικής θέσεως και ισχύος. Όλοι προσέφεραν. Άλλοι με χρήμα. Άλλοι με σκέψη –    λόγο και γνωριμίες. Άλλοι απλά και μόνο με μια καλή κουβέντα.
Θα γίνω κουραστικός αλλά πρέπει να ομολογώ για έναν Γιώργη Μπαχά. Για ένα  Θανάση Βαρίνο. Για τον Σταμάτη Κάρμαντζη  και το σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών της Χίου.
Θα είναι απαράδεκτο να μην αναφερθούν ο Δήμαρχοι Χίου και Ιωνίας , κ. κ. Βρουλής και Καμίτσης, που τόσο μας έχουν συνδράμει.
Θα αδικήσω τους πολιτευτές μας κ. Ελπίδα Τσουρή . Ιωάννη Κοσμίδη και τη Νομαρχία Χίου εάν δεν αναφέρω το ζεστό αγκάλιασμα της ιδέας, όταν δειλά – δειλά τους κατέθετα τις σκέψεις μου, παρόντων του προέδρου της ΟΧΣΑ κ. Αργύρη Κοκκινάκη και των αντιπροέδρων της κ.κ Κώστα Λυμπουσάκη και Στέλιου Μιχαλάκη. Αλλά και στην έως σήμερα συμβολή τους στην αναγνώριση της θυσίας.    
Δεν ξεχνάμε τις δύσκολες ώρες της απόγνωσης όταν βαδίζοντας στο πουθενά καλούσαν από τη Μυροβόλο οι κυρίες Ρένα Δαμίγου και Αθηνά Θλιβίτου, των Δήμων Χίου και Ιωνίας αντίστοιχα για να μας εκφράσουν την υποστήριξη τους.
Αυτές τις δύσκολες και αβέβαιες ώρες και ο καλός λόγος αρκούσε.   
Πώς να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου σε ένα Δημήτρη Μελαχροινούδη τους κ. κ. Βαγγέλη Ρουφάκη . Κώστα Σταμούλη. Τις Εκδόσεις «Αλφα Πι» και τόσους άλλους που δούλεψαν χωρίς να τους το ζητήσει κανείς και προσέφεραν όσα δεν μπορούν να καταλάβουν οι άλλοι.!
Μπορεί άραγε να γνωρίζει κάποιος που θα ακούει τον κ. Γιάννη Κολλιάρο και θα βλέπει τον παπά Γιώργη Κωνσταντίνου τον αγώνα αυτών των ανθρώπων και τι άφησαν πίσω τους για να βρεθούν για λίγες ώρες στην Αθήνα και να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και τα φώτα τους ;
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτές τις στιγμές την επιθυμία προσφοράς, στον κοινό σκοπό, του εκλεκτού πανεπιστημιακού κ. Μιχάλη Βαρλά ή της Δασκάλας κ. Μαρίας Σκανδαλάρη, στην ανατολική εσχατιά της Ελλάδας  και τους μικρούς μαθητές της που ήθελαν να έλθουν να πουν τα ταπεινά τραγουδάκια τους.
Θα σταθώ  όμως στον απρόσκλητο διαφημιστή της εκδήλωσης, τον έξοχο Χιώτη γιατρό και φίλο Αναστ. Τριπολίτη, ο οποίος από βήματος της Αδελφότητας του «ΚΟΡΑΗ», ζήτησε από όλους τους συμπατριώτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την ημέρα μνήμης του Κώστα Δ. Περρίκου, στις 8/2/09  στη συμβολή της Λεωφόρου Πατησίων και Γλαδστωνος.
Θα αναφερθώ στους σεβαστούς μου Σταμάτη Μαννέ ,  Αντώνη Χλωρό και όλους τους ανώνυμους και τους επώνυμους που απλά και μόνο ρωτούσαν για τις ενέργειες.
Δεν θα αναφερθώ στην ΟΧΣΑ και τα στελέχη της που πλαισίωσαν την ιδέα  και θα υποστηρίξουν την όλη εκδήλωση.
Δεν θα σταθώ στους Καλλιμασιώτες των Αθηνών και τον πρόεδρο τους Αιμιλιανό Ευαγγελινό ή τους Καλλιμασιώτες της «ΠΡΟΟΔΟΥ»
Δε κάνω μνεία στην «επιτροπή», η οποία επιθυμεί το έργο της να μη προβληθεί.
Επιθυμία  και στάση ζωής , η κάθε  προσφορά στη Μυροβόλο πατρίδα να μη τυγχάνει καμιάς «Αντιπαροχής» ή «διαφήμισης»  . 
Όλοι μπορούν να προσφέρουν χωρίς να ζητούν προβολή ή αναγνώριση !
Υποχρέωση μας, να αναφερθούμε στον κ. Δ. Λαϊνά, για τις έως σήμερα αναφορές του στο θέμα του ήρωα.
Ευχαριστήσουμε τιμούμε όλα τα Μ.Μ.Ε και τον ημερήσιο τύπο της Χίου για την υποστήριξη της ιδέας. Τη φιλοξενία,  δημοσίευση και προβολή των όλων πεπραγμένων.

              Εκ μέρους της επιτροπής
                   Πάντα   ταπεινά
              Μιχάλης Γ. Καριάμης
                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου