'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ










ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΡΙΝΟΣ: Γιατί δεν τον πήγαν απ’ τον Οίκο Ναύτου στο ΝΑΤ;


24/11/2009


Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο απόηχος της εκλογικής νίκης του Π.Α.Σ.Ο.Κ, στις τελευταίες Εθνικές εκλογές. Ανάλογα με το πού ανήκει ο καθένας μας, άλλοι χαρήκανε, άλλοι το αντίθετο και ορισμένοι αλλού βρέχει... 

  Επειδή ζούμε και κινούμαστε σε ένα πολύ μικρό γεωγραφικό χώρο όπου ο καθένας είναι γνωστός όχι μόνο με το μικρό όνομά του αλλά και με το παρατσούκλι του, θα δηλώσω ευθαρσώς ότι αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, φωνάζω με την ισχνή φωνή μου ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, για το καλό της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων «δεν έχουν δικαίωμα να αποτύχουν». 
Πιστεύω ότι το μεγάλο σύνολο σκέπτεται κάπως έτσι, ανεξαρτήτως των πολιτικών του πεποιθήσεων. Δε συνηθίζω πολιτικές παρεμβάσεις. Η όποια «Παρέμβαση» αφορά πάντα τον τόπο μου, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. 
Δημόσια δηλώνω ότι πάντα με απογοήτευε και με απογοητεύει η «μη συνέχεια κράτους» και η ανυπαρξία εθνικής πολιτικής στρατηγικής σε ουσιώδη θέματα. 
Η από ώρα σε ώρα ανατροπή νόμων που αφορούν παιδεία ―οικονομία― εργασία και τόσα άλλα. Πρόχειρα παραδείγματα ειδήσεις που ακούγαμε για μήνες και αφορούσαν απόσυρση αυτοκινήτων, ημιυπαίθριους χώρους, συμβασιούχους και άλλα πολλά.. Αλλά για να υπάρχει συνέχεια κράτους, πρώτα από όλα, θα πρέπει να υπάρχει κράτος! 
Το μεγάλο μου παράπονο, το οποίο πάντα εκφράζω δημόσια και επώνυμα, είναι ότι (σύμφωνα με τις ιδέες και τα πιστεύω μου) από την παλιγγενεσία και μετά, ποτέ δε βάλαμε τα θεμέλια να «φτιάξουμε κράτος». 
Σε κάθε διαμαρτυρόμενο τονίζω με έμφαση «σε αυτή την πατρίδα ζούμε». 
Αν πω ότι ζητώ και πιστεύω σε μια κοινωνία ισοτιμίας πολιτών με ίσες ευκαιρίες στη μάθηση στο δικαίωμα εργασίας και στην κοινωνική πρόνοια, θα είναι χιλιοειπωμένο, παλιομοδίτικο και τετριμμένο. Σίγουρα θα θεωρηθώ γραφικός. 
Ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά, ζούμε σε μια πατρίδα «μητριά» όπου ο καθένας απολαμβάνει όχι σύμφωνα με «αυτά που γνωρίζει» για να προσφέρει αλλά με «το ποιον γνωρίζει» για να ταχτοποιηθεί. 
Ο πολιτικός χώρος και η ψήφος του καθενός επιλέγεται με μοναδικό κριτήριο και επιλογή το προσωπικό ή ατομικό βόλεμα. 
Ομολογώ ότι για ό,τι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο τη μεγάλη ευθύνη την έχω ΠΑΝΤΑ ΕΓΩ! Μεταφέροντας το «εγώ» στον καθένα μας και στο σύνολο. 
Εμείς δίνουμε το δικαίωμα στους πολιτικούς ταγούς μας να μας κοροϊδεύουν. Εμείς τους ακούμε. Εμείς τους ψηφίζουμε! Με ποια όμως κριτήρια; Εδώ είναι η ευθύνη μας!
Αλήθεια, μήπως η αποστέρηση κάθε χρηματικής απολαβής σε «Εθνοπατέρες» Βουλευτές ―Δημάρχους― Κοινοτάρχες και τόσους άλλους θα ξεκαθάριζε το τοπίο σε ποιους θέλουν να προσφέρουν και για ποιο λόγο;
Δεν κατάλαβα ποτέ μου γιατί με κάθε κυβερνητική αλλαγή θα πρέπει να αλλάζουν διοικήσεις, διευθυντές, στρατιωτικοί και τόσοι άλλοι. Γιατί η τοποθέτηση κάθε στρατιωτικού, φίλα προσκείμενου στην κάθε κυβέρνηση, να επιφέρει αθρόα αποστράτευση μη αρεστών αλλά ικανοτάτων προσωπικοτήτων; 
Συμφορά μας! Ακόμα και οι διευθυντές των σχολείων αλλάζουν! 
Δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ σε ένα άτομο που τίμησε τη Χίο και το επάγγελμα μου. Ομιλώ για τον καπετάν Θανάση Βαρίνο το σημερινό πρόεδρο του πολύπαθου Οίκου Ναύτη. Οι ναυτικοί και όχι μόνο, γνωρίζουν την τεράστια συμβολή και το έργο που αφήνει πίσω του. Έργο για το οποίο θα τον ευλογούν οι επόμενες γενιές (εάν φυσικά υπάρχουν ναυτικοί) Ρωτάω λοιπόν εγώ ο αφελής «γιατί να μην παραμείνει στο πόστο του;» Να πάω παρακάτω «Γιατί να μην τον προωθήσουν στο δύσμοιρο και χρεοκοπημένο Ν.Α.Τ; Όλοι γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι θα έβαζε κάποια τάξη! » Τώρα οι σοβαροί θα πουν για πτυχία, γνώσεις και άλλα πολλά. Εγώ ο αφελέστατος αντιπαραθέτω το έργο του. 
Αλήθεια, εάν θέλουμε να φτιάξουμε κράτος, χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν πλέον. Αυτός ή άνθρωποι σαν και αυτόν γιατί πρέπει να αντικατασταθούν; 
Εύχομαι να μην είμαι μάντης κακών για το ταμείο μας, πιστεύω όμως ακράδαντα ότι κανένας άλλος δε θα το αγαπήσει όπως εκείνος.
Γνωρίζετε ότι ουδέποτε υπήρξα φίλος ή πολιτικός φίλος του συνάδελφου καπετάν Θανάση. Με τίμησε όμως με την παρουσία του και το έργο του στον Οίκο Ναύτη όπου η φιλόξενη πόρτα του γραφείου του για όλο τον κόσμο αλλά και για μένα, ως πρόεδρο του Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού, ήταν πάντα ανοιχτή για θέματα των ανθρώπων που εκπροσωπούσα και όχι μόνο. 
Αλήθεια, θα βάλουμε τα θεμέλια σήμερα να φτιάξουμε κράτος; Ιδού η Ρόδος.
Αύριο θα είναι πολύ αργά! 
Φυσικά και είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι θα ακουστεί μια αμυδρή φωνή από ένα νησί της ανατολικής εσχατιάς του Αιγαίου στα αφτιά των αρμοδίων.



Tου ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΙΑΜΗ
Συντ. Πλοιάρχου Ε.Ν.
Προέδρου  ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ.



 Σ.Σ: Ο αρθρογράφος είχε θέσει τον τίτλο «Σίγουρα θεμέλια»





Alithia news










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου