'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΑΓ. ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ












ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:



24/07/2008




                                                                           Στη φωτογραφία μεταξύ άλλων οι Κ. Μαλαχιάς - Α. Κοκκινάκης


ΜΕ ΙΕΡΗ κατάνυξη οι Χιώτες απανταχού της Αττικής εόρτασαν τη μνήμη Αγίας Μαρκέλλας, προστάτιδας του νησιού μας. Σε όποιο σημείο της Ελλάδας υπάρχει ομώνυμος ναός, τοπικοί σύλλογοι αλλά και ιδιώτες φροντίζουν αυτή την ημέρα να διοργανώσουν μεγαλοπρεπείς πανηγυρικούς εορτασμούς.

Απόγευμα παραμονής στην Ελευσίνα, λίγο πριν την περιφορά της εικόνας. Εκτός από τη μεγάλη χιώτικη παροικία της ευρύτερης περιοχής, αρκετοί Χιώτες Αθηνών και Πειραιώς φροντίζουν αυτή την ημέρα να εκκλησιάζονται στον τοπικό ναό της Χιοπολίτιδος 
κόρης.

 


Πάνω από ένα αιώνα, ημέρα εορτής της Αγίας Κόρης η Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας «ΚΟΡΑΗΣ» τελεί Ιερή Θεία Δοξολογία και αρτοκλασίας στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά.

Φέτος ο λαμπρός εορτασμός είχε κάτι το ξεχωριστό, χοροστατούσε ο Σεβαστός Πατέρας Μάρκος Βασιλάκης (φωτό), Αρχιμανδρίτης Α’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.

Τα αιώνια πηγαδάκια και η αέναη συνέχεια.
Ο τέως Πρόεδρος του Κοραή κ. Ν. Χαλκιάς με τον πρώην Πρόεδρο της Ο.Χ.Σ.Α και όχι μόνο, γιατρό Α. Τριπολίτη, τον κ. Γ. Δανιήλ, Γ. Γ. του ΚΟΡΑΗ, τους κ.κ. Ισιδ. Πρώιο, Αντ. Πιπέρα και άλλα μέλη του Δ. Σ. της Αδελφότητας απολαμβάνουν το καθιερωμένο καφεδάκι τους σε «καφέ» της πλατείας Κοραή. 





Με την παρουσία αρκετών πιστών από την ευρύτερη περιοχή Αθηνών και Πειραιώς, έγινε πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός στη μνήμη της Βολισσιανής Αγίας στον Ι.Ν. Αγ. Μαρκέλλας – Βοτανικού. Χοροστάτησε Αρχιερέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας και περιφορά στους δρόμους της περιοχής.

Στη τελετή συμμετείχαν: Τιμητικό Άγημα του Π.Ν. Οι φιλαρμονικές του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Αθηναίων. Νεαρά κορίτσια με λουλούδια στο χέρι Τοπικοί σύλλογοι με σημαίες, λάβαρα και πλήθος κόσμου.




Μιχάλης Γ. Καριάμης









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου