'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ









ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:




18/07/2008


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ                                       ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΙΟΥ κ. Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ 



Είμαστε άξιοι της τύχης μας


Παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μάθαινα από τα Μ.Μ.Ε, για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό Βούβες του Δήμου Κολυμπαρίου. Οι εκδηλώσεις αυτές πλαισίωναν την τελετή «κοπής» του «κότινου», από την αρχαιότερη ελιά της Κρήτης και η οποία κοσμεί με την ιερή παρουσία της το συγκεκριμένο χωριό. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κηρυχθεί από τις αρμόδιες αρχές «μνημείο της φύσης». Με τον κότινο αυτό στεφάνωσαν τον πρώτο Μαραθωνοδρόμο Ολυμπιονίκη του 2004. 
Προ ολίγων ημερών πάλι από τα Μ.Μ.Ε, μάθαινα ότι στα πλαίσια των Ο. Α. του Πεκίνου, όπου και είναι ενταγμένη η τελετή κοπής του κότινου της Ελιάς των Βούβων, ο τοπικός Δήμος σε συνεργασία με την Νομαρχία, το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και διάφορους άλλους πολιτιστικούς φορείς, οργάνωσε εκδηλώσεις που μέσω των δεκτών της τηλεόρασης έκαναν το γύρο του κόσμου και την Κρήτη γνωστότερη. Μια πρώτης τάξεως τουριστική προβολή του νησιού τους στα πέρατα της οικουμένης. 
Εδώ θα σταθώ στην σοφή παρέμβαση του «Νοτιοχωρούση» φίλου κ. Δημήτρη Μελαχροινούδη «Άραγε όλες αυτές οι τελετές και η παγκόσμια προβολή δεν μας ανήκει δικαιωματικά;» «Διαπρεπείς επιστήμονες βεβαιώνουν ότι η Eλιά Liverani της Καλλιμασιάς με την απίστευτη περίμετρο των 13,5 μέτρων είναι η αρχαιότερη» 
Από ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο σεβαστός φίλος μου έκανε γνωστό το θέμα σε Κινέζο υπεύθυνο. Δυστυχώς για το νησί μας... το πουλάκι πέταξε! 
Αλήθεια θα αφήνουμε τις ευκαιρίες να περνούν ανεκμετάλλευτες και να πηγαίνουν χαμένες; Γιατί τόση ολιγωρία και αδιαφορία.. Άραγε δεν αξίζουμε καλύτερη τύχη; 
Χρόνια πασχίζουν μερικοί άνθρωποι να κηρυχθούν «Μνημεία της Φύσης» οι Φυτικοί Μαθουσάλες του νησιού μας όπως η εν λόγω ελιά . Η Βαλανιδιά του Ορφανίδη στα Σκλαβιά, περιμέτρου 8,60μ. Ο τραυματισμένος Πρίνος του Άγιου Γιάννη στην Κυδιάντα, περιμέτρου 5,10μ. κ.α Αποτέλεσμα... κανένα! 
Όλη αυτή η κατάσταση βγάζει θυμό! Προτού πω με πίκρα, ότι δεν υπάρχει κανένας που να αγαπά αυτόν τον Άγιο Μυροβόλο Τόπο, μέσω των φιλόξενων σελίδων του τοπικού Τύπου, με πίστη ότι θα εισακουσθώ, κάνω σαν απλός πολίτης έκκληση στον Νομάρχη μας κ. Π. Λαμπρινούδη, κρούοντας τις ευαίσθητες χορδές του, για να πάρει στα χέρια του την κατάσταση, κινώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να πράξουν τα πρέποντα. Πιστεύω ότι δεν ζητώ τίποτα το μεγάλο, το ακατόρθωτο ή το παράλογο. 
Πολιτική Βούληση χρειάζεται και πιστεύω ακράδαντα ότι την έχει. 


Η Χίος μας και οι Χιώτες το αξίζουν. 





Ταπεινά 

Μιχάλης Γ. Καριάμης 
Συνταξ. ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Ε. Ν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου