'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΣΤΕΡΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΪΝΑ









Αποχαιρετιστήρια Μηνύματα  






ΚΥΡΙΑΚΗ, 22/4/2012


Έφυγε πριν λίγες ώρες για το στερνό του Ταξίδι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΙΝΑΣ, μας ενημερώνει με μήνυμά του στο facebook ο Μιχάλης Καριάμης.
"Μια ζωή διαλαλούσε ύμνους για τη Χίο και τους Χιώτες... Ήταν μια κινητή βιβλιοθήκη ... Ο Λόγος του συνέπαιρνε το ακροατήριο ...Άραγε δεν αξίζει Δημοσία Ταφή στη ΧΙΟ ΤΟΥ;" σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Καριάμης.
Αιωνία του η μνήμη σε έναν από τους πολυγραφότερους αρθρογράφους του νησιού μας.
Ο Δημήτρης Λαϊνάς, απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Είχε βραβευθεί με έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/4/2012
Σταμάτης Κάρμαντζης: Βαριά για τη Χίο η απώλεια του Δημήτρη Λαϊνά

Κεραυνός για όλους μας η είδηση της απώλειας του Δημήτρη Λαϊνά.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα ο Δημήτρης Λαϊνάς πάλευε παλικαρίσια και με στωικότητα.
Είχα την τιμή να τον γνωρίσω και με τιμούσε με την αγάπη του και τη φιλία του.
Υπήρξε άνθρωπος του πνεύματος με πολύπλευρη προσφορά στην δημοσιογραφία τον πολιτισμό και την ιστορία.
θα μπορούσε κανείς να γράφει επί ώρες για τον Δημήτρη Λαϊνά.
Σίγουρα η Χίος είναι φτωχότερη από σήμερα.
Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του πάντα.
Η Χιακή γη περιμένει

·         Aggeliki Syrri Stefanidou
ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ, ΖΩΗ ΣΕ ΜΑΣ...Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ Ν' ΑΝΑΠΑΥΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΚΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΛΙΑΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥ. ΚΑΝΑΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ , ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο Φ.Ο.Β. ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΣΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑ. ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΤΕ ΑΝ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Ήρθε δυστυχώς η ώρα να αποχαιρετήσουμε τον κο Δημήτρη, έναν μεγάλο Χιώτη, έναν ευπατρίδη, έναν άρχοντα σε τρόπους, σε ήθος, σε συμπεριφορές και ένα παραδοσιακό δημοσιογράφο με ανεξάντλητες γνώσεις, υψηλό δημοσιογραφικό ήθος, και με συσσωρευμένη εμπειρία. Καλό ταξίδι κε Δημήτρη, θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας και στην σκέψη μας!!!!


Μιχάλη, κάποτε  του είχα προτείνει, με δημοσίευμα στη "Δημοκρατική" να συγγράψει την πολιτική ιστορία της Χίου και να χρηματοδοτηθεί η έκδοση από κάποια τοπική αρχή (π.χ. Νομαρχία). Δεν έδειξε κανείς αρμόδιος το απαιτούμενο ενδιαφέρον και απογοητευμένος ο Δημήτρης αρκέστηκε να με ευχαριστήσει για την πρόταση, λέγοντας  μου πως  «υπήρχαν καταλληλότεροι να το κάμουν» , αλλά όσο και αν προσπάθησε δεν κατέφερε να κρύψει την πικρία κι ένα παράπονο για τη στάση των αρμοδίων

 . Χριστός Ανέστη !



Κύριε Καριάμη,



Συγχαρητήρια για το ωραιότατο, περιεκτικό και λίαν συγκινητικό κείμενό σας για τον αείμνηστο Δ.Λαϊνά.
Ο Αναστάς Κύριος να του χαρίζει ήδη τη χαρά του Παραδείσου !
Με εκτίμηση
Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ελπίζω κ. Στεφάνου να αποφευχθούν στην κηδεία οι συνήθεις στομφώδεις λόγοι αγιοποίησης του εκλιπόντος, καθώς η αγιοποίηση είναι μάλλον θεϊκή διεκπεραίωση κι όχι ανθρώπινη. Λίγα σεμνά και απλά λόγια που θα χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη υπόσταση είναι αρκετά. Το λέω γιατί αν ήταν  αλήθεια όλα αυτά που ακούμε στις κηδείες  για μια φυσική κατάληξη όπως είναι ο θάνατος , θα ζούσαμε τώρα στον  ιδεατό παράδεισο κι όχι σ΄ αυτό το χάλι . Κι αυτό μας αφορά όλους ! Νεκρούς και ζωντανούς . η είναι αρκετά. Το λέω γιατί αν ήταν αλήθεια όλα αυτά που ακούμε στις κηδείες για μια φυσική κατάληξη όπως είναι ο θάνατος θα ζούσαμε τώρα στον ιδεατό παράδεισο κι όχι σ' αυτό το χάλι. Κι αυτό μας αφορά όλους! Νεκρούς και ζωντανούς...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου